Fordeler med refinansiering

Få tilbud om refinansiering opp til 500 000 kr
Nanofinans en del av Axo Finans sammenligner bankene. Norges største finansagent som formidler søknaden din til 19 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Fordeler med refinansiering

Dine fordeler med refinansiering

 • Du får en lavere rente
 • Du får en lavere månedspris, med lengre nedbetalingstid
 • Du får kun én faktura å tenke på
 • Du får færre gebyrer
Finn beste lånet opp til 500 000 kr.
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.
Lav rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(minRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'total') }} tot.
Middels rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(midRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'total') }} tot.
Høy rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(highRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'total') }} tot.
Vil du refinansiere/samle gjeld?
{{ errors.mobile_number }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 19 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Refinansiering av lån

Hvis du har mye dyr gjeld, kan det være lurt å ta opp et lån for refinansiering. Overtrekk på kontoen og lån fra ulike lånetilbydere koster mye penger hver måned fordi du betaler renters rente. Refinansiering av gjeld betyr at du betaler ned gjelden din på en alternativ måte. Hvis du velger refinansiering av gjeld ved å ta opp et nytt lån, kan du oppnå vesentlige lavere totalkostnader.

Med et nytt lån som kan betale med alle dine andre små og mellomstore lån, kan du samle alle lånene dine hos en enkelt lånetilbyder. Dette er mer overkommelig og du betaler da bare en rente på et enkelt lån. I denne artikkelen viser Nanofinans deg hvordan du går frem for refinansiering av gjeld.

 

Hvor mye kan jeg låne til refinansiering av lån?

Størrelsen på lånet du kan få innvilget avhenger av din individuelle kredittvurdering. Hvis du har en sunn, personlig privatøkonomi, kan du låne flere hundre tusen kroner fra flere lånetilbydere, mens du også kan risikere å kun få låne noen få tusen kroner.

Hos mange utlånere som tilbyr forbrukslån kan du søke helt uforpliktende, noe som betyr at du ikke trenger å ta opp et lån selv om du har fått tilbud om det. Med Nanofinans sammenligning av forbrukslån for refinansiering, kan du raskt og enkelt få en god oversikt over hvilke muligheter som finnes på markedet.

Renteeksempel på refinansiering
Info Lav rente Middels rente Høy rente
Lånebeløp 100.000kr 100.000kr 100.000kr
Nedbetalingstid 5 år 5 år 5 år
Nominell rente 7,90% 12,90% 19,90%
Effektiv rente 9,31% 14,83% 23,02%
Kost 24.122 38.962 61.380
Total 124.122 138.962 161.380

 

Hvordan unngår jeg å betale for mye for lånet?

Renter og avgifter varierer fra en utlåner til en annen, og du kan ende opp i en situasjon hvor du betaler mer for refinansieringslånet ditt enn du burde. Du kan unngå å betale for mye for lånet ditt ved å sammenligne renter og avgifter på tvers av utlånere, og deretter velge den tilbyderen som tilbyr det billigste lånet for nettopp din situasjon.

Dette alternativet tilbyr Nanofinans til våre brukere, slik at du rask, enkelt og helt gratis, kan danne deg en god oversikt over markedet. Med en rask sammenligning av markedets lånetilbydere finner du det billigste lånet for refinansiering av boliglån, refinansiering av smålån, etc. Kontakt gjerne vår kundeservice hvis du har spørsmål.

 

Hva kan jeg spare penger på?

En betydelig besparelse er på det månedlige gebyret som de fleste låneutbydere krever. Hvis du, for eksempel, har fem lån, betaler du dette gebyret fem ganger per måned. Hvis du velger refinansiering av gjelden din med et lån til en attraktiv rente, minimerer du disse kostnadene.

Det månedlige gebyret betales altså over dine månedlige eller årlige renter, og det samme gjelder for etablerings- og registreringsgebyrer.

 

Hvordan finner jeg det beste lånet for å refinansiere lånet mitt?

Du sammenligner prisene på alle lån i Norge. Når du har en forståelse av hvor mye du vil låne og hvor lang løpetid du trenger på lånet, kan du sammenligne alle lånene via vår sammenligningsportal på Nanofinans.no

 

Hvordan finner jeg prisen på et lån?

Den årlige prosentsatsen er den beste måten for å finne den totale prisen på lånet ditt. APR-verdien, som er akronymet, er indikert av alle banker og finansselskaper som tilbyr lån. Det er et krav at de informerer om APR, slik at det er lettere for forbrukerne å sammenligne lån i Norge.

 

Refinansiering – Spar tid og penger

Flere og flere begynner å refinansiere dyr gjeld. Det å refinansiere flere lån under ett tak kommer nemlig med en rekke fordeler. Med refinansiering vil man kunne spare både mye tid og mye penger hver måned.

Mange mottar en bunke med fakturaer med kredittkort og smålån som må nedbetales. Dette er aldri særlig trivelig. For det første tar det mye tid og energi å betale ned hver og en av disse fakturaene, det er også vanskelig å holde styr på alt. Det minst trivelige derimot er at de aller fleste fakturaer kommer med et fakturagebyr. Dette gjør det mye dyrere å betale på flere fakturaer enn å betale på bare en.

Med refinansiering vil man også kunne få både lengre nedbetalingstid og et lavere månedsbeløp å betale. Som sagt kommer refinansiering med mange fine fordeler.

 • Bedre oversikt, bare en faktura å tenke på
 • Bare ett fakturagebyr å betale
 • Spar mye tid hver måned
 • Betal mindre per måned
 • Lengre nedbetalingstid

I veldig mange tilfeller vil det lønne seg å benytte seg av refinansiering, men som med alle andre lån man tar er det viktig å planlegge. Hvis man tar opp et lån uten noe som helst eller lite planlegging, vil man i de aller fleste tilfeller komme dårlig ut og kan tape mye penger. Man må alltid få ordnet en oversikt over hvor mye man trenger, hvor mye man kan betale per måned og generell fremgangsmåte. Enten kan man beregne dette selv, eller få en profesjonell til å hjelpe seg.

Uansett om man velger å gjøre det selv eller få hjelp vil refinansiering funke veldig fint – så lenge man gjør det riktig. Refinansiering lar deg betale et mindre beløp hver måned, færre fakturaer og det gir deg i tillegg mye bedre oversikt.

 

Hva er refinansiering?

Refinansiering er noe man kan høre og lese mye om for tiden, men for alle er det ikke helt klart hva refinansiering faktisk er. Kort forklart er refinansiering rett og slett å samle flere lån under et og samme tak, men for å virkelig forstå hva refinansiering er og fordelene med det kreves det mer enn bare en kort forklaring.

Refinansiering er en metode man kan bruke for å betale mindre per måned, ha bedre oversikt og få en lengre nedbetalingstid. Det er altså veldig mye bra som kommer med refinansiering.

Veldig mange som tar opp forskjellige typer lån som kredittkort og smålån ender ofte opp med mange fakturaer hver eneste måned. Dette er veldig lite gunstig. Grunnen til det er at de aller fleste fakturaer kommer med et ekstra fakturagebyr i tillegg til den opprinnelige kostnaden til lånet. Om man da har flere lån å betale ned på hver måned, vil man altså betale en stor mengde som bare går til fakturagebyr. Pengene man bruker på fakturagebyrer og andre kostnader som kommer med å betale ned på flere smålån samtidig, bør man heller bruke på å betale ned selve lånet. Om man faktisk gjør det kan man spare både mye tid og penger.

 • Spar tid og penger hver måned med refinansiering

Det vil nemlig ikke bare bli veldig dyrt å betale på flere fakturaer hver måned, det vil også gå veldig mye kostbar tid. Ingen liker å betale fakturaer, da det er en tidkrevende prosess som gjør at bankkontoen viser et lavere tall enn før. Uansett hvor lite man liker å betale fakturaer er det noe man bare må gjøre. Det mange ikke tenker på er at de ikke trenger å betale mange fakturaer hver måned. Hvis de heller velger å refinansiere lånene sine slipper de mange fakturaer. Det som skjer når man refinansierer flere lån er at man bare trenger å betale på en eneste faktura, i stedet for mange.

Med refinansiering trenger man nemlig ikke grue seg til å nedbetale lån. Det er nemlig gjort på veldig kort tid, og på en veldig oversiktlig og enkel måte.

Lånene de fleste velger å refinansiere er veldig dyre lån som for eksempel kredittkort eller smålån. Dette er lån som mange tar for kjøp av ting som ikke er så kostbare, men som vil gi en merkbar effekt på økonomien hvis man kjøper det der og da. Et par eksempler på hva mange bruker smålån og kredittkort til er kjøp av mobil og ferier.

 • Refinansier smålån og kredittkort med forbrukslån

Siden det ikke er snakk om så dyre ting, er det lett at det hoper seg opp med mange små kjøp. Det er helt naturlig at dette skjer. Mange fortsetter bare å betale alle de fakturaene i tur og orden. Det de ikke vet er at de kan spare tid og penger ved å refinansiere alle smålånene med et forbrukslån. Forbrukslån er nemlig den billigste formen for lån i denne kategorien. Hvis man har mange kjøp med hjelp av smålån og kredittkort vil refinansiering med forbrukslån være et bra alternativ. Det man gjør da er at man tar opp et forbrukslån som er stort nok til å betale ned alt man har i gjeld, i form av smålån og kredittkort. Med å gjøre dette vil man få alle de lånene ut av verden. Resultatet av dette er at man kun har ett eneste lån å betale ned på i måneden.

Fordeler med forbrukslån for refinansiering:

 • Ingen sikkerhet
 • Billigste formen for lån i sin kategori
 • Bare en eneste ukomplisert faktura å betale på

I stedet for å sitte med flere dyre smålån- og kredittkort fakturaer hver måned, kan man heller benytte seg av forbrukslån som refinansiering. Da vil man heller bare ha en faktura å betale på. Forbrukslån er også den billigste låneformen i denne kategorien for lån. I tillegg tilbyr forbrukslån, på lik linke som kredittkort og smålån, ingen krav til sikkerhet.

Forbrukslån er også lån som er både enkle å få og forholde seg til, sammenlignet med andre type lån. I kategorien lån uten sikkerhet er til og med forbrukslån det billigste lånet. Forbrukslån egner seg nemlig veldig bra til refinansiering, men det er bare hvis man finner et bra forbrukslån.

Søknaden om forbrukslån hos Nanofinans er helt uforpliktende. Når du har fylt den ut og sendt den inn vil 12+ banker se den. Disse bankene vil da konkurrere om å få akkurat deg som kunde. Når du da ender opp med å få det absolutt beste tilbudet for ditt behov og din situasjon kan du helt enkelt takke ja eller takke nei til det. Hvis du takker ja, vil du ha pengene på konto innen kort tid.

Noen fordeler med lån gjennom Nanofinans:

 • Helt uforpliktende
 • Du velger selv ønsket beløp og nedbetalingstid
 • 12+ banker vil konkurrere om å få akkurat deg som låntaker

 

Hvordan fungerer refinansiering?

Det er mange som skjønner hva refinansiering er, og hører eller leser om det fra tid til annen. Noe ikke så mange vet derimot er hvordan refinansiering egentlig fungerer. Det er ikke uvanlig å sitte med en bunke fakturaer hver eneste måneder. Mange av disse fakturaene er ofte fra småkjøp som man har brukt for eksempel kredittkort eller smålån til.

Når man har mange fakturaer fra forskjellige smålån og kredittkort hver måned er det ikke bare vanskelig å holde styr og orden på alt, det blir faktisk også dyrere jo flere fakturaer det er. Vi har vært inne på tidligere at så og si hver faktura kommer med et fakturagebyr. Så, når det er mange fakturaer vil det koste unødvendig mye. Her kommer refinansiering inn. Refinansiering fungerer slik at man tar opp et forbrukslån som er stort nok til å nedbetale alle de mindre lånene. Det man nå sitter igjen med er kun en eneste faktura å tenke på – og betale på.

 

Hva kan man refinansiere?

Etter å ha lest alle godene som kommer med refinansiering, er det neste spørsmålet naturligvis hva man kan refinansiere. Med bruk av en kort forklaring kan man teknisk sett refinansiere alt, men det betyr ikke at alt er lurt å refinansieres, men det er en hel del som er veldig lurt å vurdere refinansiering til.

 • Du bør ikke refinansiere dyre kjøp som eksempel boliglån, lån til hytte og billån.

Det vil i de aller fleste tilfeller ikke lønne seg på noen som helst måte å refinansiere ordentlig dyre kjøp. Eksempler på slike kjøp er bolig, hytte og bil. Det vil rett og slett bli dyrere hvis man skal bruke et forbrukslån for å refinansiere slike kjøp. Kjøpene kan til og med være for dyre til at forbrukslån for refinansiering i det hele tatt kan være mulig.

Selv om det er en del ting som ikke bør refinansieres, er det mange flere ting som bør refinansieres.

 • Du bør refinansiere smålån og kredittkortgjeld, mobil, reise, hvitevare og andre småkjøp.

Det er altså veldig mye som kan, og i de fleste tilfeller vil være lurt å refinansiere. Småkjøp som mobil, hvitevarer, reise og alle andre småkjøp som er finansiert av smålån eller kredittkort er lure å refinansiere.

Når det kommer til slike småkjøp vil det merkes veldig der og da om man bruker 10.000 – 100.000 kroner. Hvis man bruker smålån eller kredittkort vil man ha en mer komfortabel kjøpsopplevelse da man heller kan betale et avtalt månedlig beløp i et bestemt antall måneder. På grunn av dette er det lett for å sitte med mange kjøp som er finansiert av nettopp smålån og kredittkort. Det er ikke nødvendigvis en dum ting. Ofte kan det faktisk være lurt å gjøre kjøp som for eksempel mobil eller reise med hjelp av lån. Det mange ikke tenker på derimot er gebyrene og tiden hver eneste faktura bringer med seg.

Når man sitter med flere fakturaer hver måned, det trenger ikke være mange, omså bare et par stykker, kan det virkelig lønne seg med refinansiering. Refinansiering vil nemlig eliminere all den tiden og alle gebyrene som kommer med alle fakturaene. Med refinansiering vil man bare ha en faktura å forholde seg til – tenk noe så deilig.

 

Er refinansiering bare for de i nød?

Det kan være lett å tenke at bare de i økonomisk nød trenger refinansiering. Eller at det å refinansiere er et tegn på finansiell svakhet. Ingen av disse påstandene stemmer i det hele tatt. Refinansiering er for de som er finansielt smart og verdsetter tiden sin. Dette samtidig som det er veldig effektivt for de som befinner seg i en uheldig økonomisk situasjon – som hender oss alle fra tid til annen.

 

Refinansiering av kredittkortgjeld

Kredittkort er et godt redskap i hverdagen, men det egner seg ikke for å akkumulere gjeld.

Kredittkort er en låneform som passer best for kortsiktige kreditter. Når du bruker kredittkortet begynner det ikke å påløpe renter før ordinært månedsforfall. Litt avhengig av hvilken dato du belaster det kan det gå opp til 45 dager. Det betyr altså rentefri kreditt fram til da. Bedre betingelser får du neppe andre steder.

Men benytter du ikke anledningen til å gjøre opp alt du har brukt på kortet på dette tidspunktet, begynner taksametret å løpe. Mange av de vanlige kredittkortene har svært høye renter, mye høyere enn de fleste forbrukslånene. Derfor er det ikke lønnsomt å dra kortene til alle formål.

 

Når du bruker mer enn ett kredittkort

De fleste av oss har i dag flere kredittkort vi bruker til forskjellige ting. En uoppmerksom bruker som ikke har kontroll med hvordan saldoen utvikler seg, risikerer å vake på kredittgrensen for flere kort. Hvis du har en kredittramme på 100 000 kroner, vil du heller ikke få noe tydelige varsler fra kortutstederen før du nærmer deg denne.

Det verste som da skjer, er at du begynner å betjene denne kredittkortgjelden med et annet kredittkort. Det nye kortet vil da også etter hvert nærme seg sin kredittramme. Som vi forstår er dette en ond sirkel som kan ende på verst tenkelige måte. Nemlig med inkasso, tvangsinndrivelse og tvangssalg.

 

Refinansier hvis du har kredittkortgjeld

Regelen er at du altså må gjøre opp kredittkortgjelden din hver måned. Hvis du ikke har klart å overholde dette, men har gjeld på ett eller flere kort, bør du prøve å refinansiere denne. Ved å erstatte den opparbeide gjelden på kredittkortene med et samlet refinansieringslån får du:

 • Lavere rente
 • En betalingsplan
 • Og i de fleste tilfeller lavere månedlige kostnader til betjening

Etter refinansieringen er det selvfølgelig viktig å ikke komme i samme situasjon på ny. For mange er det en løsning å klippe alle kortene, så nær som ett. Det gjelder spesielt for de som vet de har dårlig impulskontroll.

 

Beste refinansiering av smålån

Smålån er en annen kreditt-type som kan dekke et umiddelbart kredittbehov av en begrenset størrelse. Det kan være for å finansiere et nytt kjøleskap fordi det gamle har gått i stykker, eller til å betale for en akutt bilreparasjon.

Smålån vil gjerne ha en høy effektiv rente, og er derfor beregnet å tilbakebetales tilsvarende hurtig. Hvis du trenger litt lenger tid å betale det ned enn en måned, kan det være den beste løsningen. Med kredittkort har du som nevnt over en periode på cirka en måned før det begynner å løpe renter.

Men har du flere slike smålån, blir det upraktisk. For hvert lån påløper det en relativt høy rentesats samt kostnader til gebyrer for hvert enkelt lån. Samlet kan det bli betydelige summer å betale hver måned. Spesielt gjelder det hvis du har kredittkort du betaler på i tillegg.

Ved å bruke et refinansieringslån for å samle alle disse, vil du ikke bare oppnå en lavere rente. Det vil også bli betydelig mindre å betale hver måned. Spesielt gjelder dette hvis du tar et lån med lenger løpetid enn det var på smålånene.

 

Hjelp til refinansiering

Når du skal søke refinansiering må du ha en god oversikt over gjelden. Har det gått hardt for seg den siste tiden, kan det hende at kontrollen har glippet. Da bør du samle trådene.

Du kan ha gjeld som egner seg for refinansiering, og andre gjeldsposter som har gode nok betingelser i dag. Til de siste regner vi boliglån og studielån. Blant de første er det særlig de ovenfor nevnte smålånene og kredittkortgjelden. Men det kan også være vanlige forbrukslån som kan innlemmes i en refinansiering av lån. Har du ubetalt husleie og regninger som er i ferd med å bli sendt til inkasso, gjelder det også disse.

Et skattekrav fra kemneren er i en mellomposisjon. Med vanlig forsinkelsesrente vil satsen ofte være lavere enn refinansieringslånet. På den annen side har skatteoppkreveren en rekke tvangsmidler til disposisjon som direkte trekk i lønn eller tvangssalg av bolig. Det kan derfor likevel være gunstig å inkludere skattekravet i refinansieringen.

 

Finn ut hvor mye du skylder

Når du har kommet så langt at du har laget en liste over de krav og fordringer som skal være med i refinansieringen, er tiden inne for å innhente informasjon om det eksakte beløp som skal innfris. Ettersom det løper rente hver dag, må det velges en dato hvor alle betalingene skal skje. Saldoen må da oppgis for den aktuelle datoen. Dette er imidlertid noe banken som hjelper deg med å refinansiere ofte vil gjøre for deg.

Hvis du etter en refinansiering av kredittkortgjeld og smågjeld ikke ønsker å komme i en tilsvarende situasjon, finnes det måter for å «umyndiggjøre» deg selv. Du kan klippe og returnere kredittkortene du har, og samtidig informere selskapet om at du ikke skal tilbys flere lån. Du kan også «svarteliste» deg selv ved å sende brev om det til kredittopplysningsbyråene. Dette vil komme fra i kredittvurderingene som bankene bestiller. Da vil kredittmulighetene dine i praksis være stengt. (Men du kan trekke det tilbake når du ønsker).

 

Lån med sikkerhet

Vi har hovedsakelig tatt utgangspunkt i at du ikke kan stille sikkerhet for refinansieringen. Men har du egen bolig eller familie som kan stille sin bolig som pant for at du skal få billig refinansiering av lån, kan du oppnå mye bedre betingelser.

Hvis du anses å ha betjeningsevne er det mange steder det er mulig å låne et beløp opp til et beløp som svarer til 85 % av boligens verdi. Det kan noteres med pant etter boliglånet. Noen ganger er det også mulig å slå det sammen med selve boliglånet.

Noteringen av pantesikkerhet fordrer litt mer arbeid. Du må sørge for en takst på boligen, eventuelt en verdivurdering fra en mekler, før du søker. I etterkant må pantet noteres og tinglyses. Men resultater er at du har den billigste refinansiering av lån som er mulig.

 

Billig refinansiering

Etter å ha lært om alle de flotte fordelene som kommer med refinansiering, er det på tide å finne ut hvordan man får den beste refinansieringen for sitt eget behov. Det er nemlig ikke slik at en hver långiver som tilbyr refinansiering gir deg de beste betingelsene, snarere tvert i mot. Hvis man forespør et forbrukslån for refinansiering til en bank direkte er det nemlig ikke sikkert at de vil gi deg de beste rentene og vilkårene. Dette er fordi de tenker at de er det eneste alternativer du vurderer.

Uten konkurranse vil man ikke få billige priser og bra betingelser, slik er det bare. Det er nemlig en grunn til at vi har noe som heter Norwegian Competition Authority, eller Konkurransetilsynet som det heter på godt norsk. Uten konkurranse ville alt av priser vært mye høyere enn de er i dag. Og det å gi en bra opplevelse hadde ikke vært viktig. Det er nemlig derfor vi sender alle søknader om lån til 12+ banker.

Alle som sender inn en helt uforpliktende søknad gjennom Nanofinans om forbrukslån til refinansiering vil få 12+ banker som konkurrerer om å tilby de beste rentene og vilkårene. Du kan deretter helt enkelt takke ja eller nei til det beste tilbudet for akkurat deg.