Fordeler med refinansiering

Få tilbud om refinansiering opp til 500 000 kr
Nanofinans en del av Axo Finans sammenligner bankene. Norges største finansagent som formidler søknaden din til 19 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Fordeler med refinansiering

Dine fordeler med refinansiering

 • Du får en lavere rente
 • Du får en lavere månedspris, med lengre nedbetalingstid
 • Du får kun én faktura å tenke på
 • Du får færre gebyrer
Finn beste lånet opp til 500 000 kr.
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.
Lav rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(minRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'total') }} tot.
Middels rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(midRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'total') }} tot.
Høy rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(highRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'total') }} tot.
Vil du refinansiere/samle gjeld?
{{ errors.mobile_number }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 19 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hvordan fungerer refinansiering?

Det er mange som skjønner hva refinansiering er. En hører eller leser om det fra tid til annen. Derimot er ikke mange som vet hvordan refinansiering egentlig fungerer. Det er ikke uvanlig å sitte med en bunke fakturaer hver eneste måned. Mange av disse fakturaene er ofte fra småkjøp som man har brukt for eksempel kredittkort eller smålån til.

Når man har mange fakturaer fra forskjellige smålån og kredittkort hver måned er det ikke bare vanskelig å holde styr og orden på alt. Det blir faktisk også dyrere jo flere fakturaer det dreier seg om. Vi har vært inne på tidligere at så og si hver eneste faktura kommer med et fakturagebyr. I alle fall når det gjelder papirfakturaer. Mange fakturaer vil som regel koste unødvendig mye penger. Her er det refinansiering inn. Refinansiering fungerer slik at man tar opp et forbrukslån som er stort nok til å nedbetale alle de mindre lånene. Det man nå sitter igjen med er kun en eneste faktura å tenke på – og betale hver måned.

Hva kan man refinansiere?

Etter å ha lest alle godene som kommer med refinansiering, er det neste spørsmålet naturligvis: Hva man kan refinansiere? Teknisk sett kan man refinansiere alt, men det betyr ikke det er lurt å refinansiere alle typer lån.

 • Du bør ikke refinansiere dyre kjøp som eksempel boliglån, lån til hytte og billån.

Det vil i de aller fleste tilfeller ikke lønne seg på noen som helst måte å refinansiere ordentlig dyre kjøp. Eksempler på slike kjøp er bolig, hytte og bil. Det vil rett og slett bli dyrere hvis man skal bruke et forbrukslån på å refinansiere slike kjøp. Hovedsakelig på grunn av de relativ høye rentekostnadene. Kjøpene kan til og med være for dyre til at det er mulig å bruke forbrukslån til refinansiering. Det er som regel øvre grense for dette. Den pleier å ligge på 500000 kroner.

Det er likevel mange lånetyper som kan og ofte bør refinansieres.

 • Du bør refinansiere smålån og kredittkortgjeld, mobil, reise, hvitevare og andre småkjøp.

Det er altså mye som kan, og i de aller fleste tilfeller vil være lurt å refinansiere. Småkjøp som mobil, hvitevarer, reise og alle andre småkjøp som er finansiert av smålån eller kredittkort er lure å refinansiere.

Når det kommer til slike småkjøp vil det merkes veldig der og da om man bruker mellom 10.000 – 100.000 kroner. Hvis man bruker smålån eller kredittkort vil man ha en mer komfortabel kjøpsopplevelse. Ved hjelp av smålån kan man heller kan betale et avtalt månedlig beløp i et bestemt antall måneder. På grunn av dette er det lett for å bli sittende med mange kjøp som er finansiert av nettopp smålån og kredittkort. Det er ikke nødvendigvis en dum ting. Det kan det faktisk være lurt å gjøre kjøp som for eksempel mobil eller reise med hjelp av lån. Det mange derimot ikke tenker på er gebyrene hver eneste faktura bringer med seg.

Når man sitter med flere fakturaer hver måned, det trenger ikke være mange, bare et par stykker, kan det virkelig lønne seg med refinansiering. Refinansiering vil eliminere all den tiden og alle gebyrene som kommer med alle fakturaene. Med refinansiering vil man bare ha en faktura å forholde seg til – tenk noe så deilig.

Hvor mye kan jeg låne til refinansiering av lån eller gjeld?

Størrelsen på lånet du kan få innvilget avhenger av din individuelle kredittvurdering. Hvis du har en sunn, oversiktlig privatøkonomi, kan det hende at du får låne flere hundre tusen kroner fra flere lånetilbydere, men du kan også risikere å kun få låne noen få tusen kroner.

Hos mange utlånere som tilbyr forbrukslån kan du søke helt uforpliktende, noe som betyr at du ikke trenger å ta opp et lån selv om du har fått tilbud om det. Med Nanofinans sammenligning av forbrukslån til bruk for refinansiering, kan du raskt og enkelt få en god oversikt over hvilke muligheter som finnes på markedet.

Renteeksempel på refinansiering
Info Lav rente Middels rente Høy rente
Lånebeløp 100.000kr 100.000kr 100.000kr
Nedbetalingstid 5 år 5 år 5 år
Nominell rente 7,90% 12,90% 19,90%
Effektiv rente 9,31% 14,83% 23,02%
Kost 24.122 38.962 61.380
Total 124.122 138.962 161.380

 

Hvordan unngår jeg å betale for mye for lånet?

Renter og avgifter som er knyttet til et lån varierer fra en utlåner til en annen og du kan ende opp i en situasjon hvor du betaler mer for refinansieringslånet ditt enn du burde. Du kan unngå å betale for mye for lånet ditt ved å sammenligne renter og avgifter på tvers av utlånere. Deretter velge den tilbyderen som tilbyr det billigste lånet for nettopp din situasjon.

Dette alternativet tilbyr Nanofinans til våre brukere, slik at du raskt, enkelt og helt gratis, kan danne deg en god oversikt over markedet. Med en rask sammenligning av markedets lånetilbydere finner du det billigste lånet for refinansiering av boliglån, refinansiering av smålån, og lignende. Kontakt gjerne vår kundeservice hvis du har spørsmål.

Hva kan jeg spare penger på?

Et betydelig sparepotensial ligger i det månedlige gebyret som de fleste låneutbydere krever. Hvis du, for eksempel, har fem lån, betaler du dette gebyret fem ganger per måned. Hvis du velger refinansiering av gjelden din med et lån til en attraktiv rente, minimerer du disse kostnadene og dermed spare en betydelig sum hver måned

Det månedlige gebyret betales altså over dine månedlige eller årlige renter. Det samme gjelder for etablerings- og registreringsgebyr.

Hvor finner jeg den beste måten å refinansiere lånene mine på?

Når du har en oversikt hvor mye du vil låne og hvor lang løpetid du trenger på lånet, kan du sammenligne alle lånene via vår sammenligningsportal på Nanofinans.no. Hvis du benytter deg av den kan du sammenligne prisene på alle lån i Norge.

Hvordan finner jeg prisen på et lån?

Den årlige prosentsatsen er den beste måten for å finne den totale prisen på lånet ditt. Forkortet til APR- verdien.  APR-verdien, skal være indikert av alle banker og finansselskaper som tilbyr lån. Det er et krav at de informerer om APR, slik at det er lettere for forbrukerne å sammenligne lån i Norge. Jo høyere denne verdien er, jo høyere blir den samlede kostnaden knyttet til lånet. Dette blir gjerne kalt for prisen for et lån.

Refinansiering – Spar tid og penger

Flere og flere ønsker å refinansiere dyr gjeld. Det å refinansiere flere lån  hos en långiver kommer med en rekke fordeler. Med refinansiering vil man kunne spare både mye tid og mye penger hver måned.

Mange mottar en bunke med fakturaer med smålån og forskjellige kredittkort som må nedbetales hver måned. Dette er aldri en særlig trivelig opplevelse. For det første tar det mye tid og energi å betale ned hver og en av disse fakturaene. For det andre er det vanskelig å holde styr på alt. For det tredje kommer de aller fleste fakturaer i dag, i alle fall fysiske papirfakturaer, med et fakturagebyr. Dette gjør at det er mye dyrere å betale på flere fakturaer enn å betale på bare en enkelt.

Med refinansiering vil man også kunne få både lengre nedbetalingstid og et lavere månedsbeløp å betale. Som sagt kommer refinansiering med mange fine fordeler.

 • Bedre oversikt, bare en faktura å tenke på
 • Bare ett fakturagebyr å betale
 • Spar mye tid hver måned
 • Mindre å betale per måned
 • Lengre nedbetalingstid

I mange tilfeller vil det lønne seg å benytte seg av refinansiering, men som med alle andre lån man tar opp er det viktig å planlegge. Hvis man tar opp et lån uten noe som helst eller lite planlegging, vil man i de aller fleste tilfeller komme dårlig ut og kan tape mye penger. Man må alltid få ordnet en oversikt over hvor mye man trenger, hvor mye man kan betale per måned og generell fremgangsmåte. Man kan beregne dette selv, eller be en profesjonell om hjelp.

Uansett om man velger å gjøre det selv eller få hjelp vil refinansiering fungere fint – så lenge man gjør det riktig. Refinansiering lar deg betale et mindre beløp hver måned, færre fakturaer og det gir deg i tillegg en mye bedre oversikt over din privatøkonomi.

  Er refinansiering bare for de i nød?

Det korte svaret på dette spørsmålet er «nei». Det kan være lett å tenke at bare de i økonomisk nød trenger refinansiering. Eller at det å refinansiere er et tegn på finansiell svakhet. Ingen av disse påstandene stemmer i det hele tatt. Refinansiering er for de som er finansielt smarte og verdsetter tiden sin. Refinansiering er samtidig et effektivt virkemiddel for de som befinner seg i en uheldig økonomisk situasjon – som skjer med oss alle fra tid til annen.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Kredittkort er et godt redskap i hverdagen, men det egner seg overhode ikke for å akkumulere gjeld.

Kredittkort er en låneform som passer best for kortsiktige kreditter. Når du bruker kredittkortet begynner det ikke å påløpe renter før ordinært månedsforfall. Litt avhengig av hvilken dato du belaster det på kan det gå opp til 45 dager. Det betyr altså rentefri kreditt fram til da. Bedre betingelser får du neppe andre steder.

Husk på at dersom du ikke benytter anledningen til å gjøre opp alt du har brukt på kortet på dette tidspunktet, begynner taksametret å løpe. Mange av de vanlige kredittkortene har svært høye renter, mye høyere enn de fleste forbrukslånene. Derfor er det ikke lønnsomt å dra kortene til alle formål.

 Når du bruker mer enn ett kredittkort

De fleste av oss har i dag flere kredittkort vi bruker til forskjellige ting. En uoppmerksom bruker som ikke har kontroll med hvordan saldoen utvikler seg, risikerer å vake på kredittgrensen på flere kort. Hvis du har en kredittramme på 100 000 kroner, vil du heller ikke få noe tydelige varsler fra kortutstederen før du nærmer deg grensen på kredittrammen.

Det verste du som låntaker kan gjøre da, er at du begynner å betjene denne kredittkortgjelden med et annet kredittkort. Det nye kortet vil da også etter hvert nærme seg sin kredittramme. Som vi forstår er dette en ond sirkel som kan ende på verst tenkelige måte: Først inkasso, så tvangsinndrivelse og til slutt tvangssalg.

Refinansier hvis du har kredittkortgjeld

Regelen er at du altså må gjøre opp kredittkortgjelden din hver måned. Hvis du ikke har klart å overholde den regelen, men har gjeld på et eller flere kort, bør du prøve å refinansiere den. Ved å erstatte den opparbeide gjelden på kredittkortene med et samlet refinansieringslån får du:

 • Lavere rente
 • En betalingsplan
 • Og i de fleste tilfeller lavere månedlige kostnader til betjening

Etter refinansieringen er det selvfølgelig viktig å ikke komme i samme situasjon på nytt. For mange er det en løsning å klippe alle kortene, så nær som ett. Det gjelder spesielt for de som vet de har dårlig impulskontroll.

Beste refinansieringen av smålån

Smålån er en annen kreditt-type som kan dekke et umiddelbart kredittbehov av en begrenset størrelse. Det kan være for å finansiere et nytt kjøleskap fordi det gamle har gått i stykker, eller for å betale for en akutt bilreparasjon.

Smålån vil gjerne ha en høy effektiv rente, og er derfor beregnet å tilbakebetales tilsvarende hurtig. Hvis du trenger litt lenger tid å betale det ned. Det vil si lenger enn en måned, kan det være den beste løsningen. Med kredittkort har du som nevnt over en periode på cirka en måned før det begynner å løpe renter.

Hvis har du flere slike smålån, blir det imidlertid fort upraktisk. For hvert lån påløper det en relativt høy rentesats samt kostnader til gebyr for hvert enkelt lån. Samlet kan det bli betydelige summer å betale hver måned. Spesielt gjelder det hvis du har kredittkort du betaler på i tillegg. Ved å bruke et refinansieringslån for å samle alle disse, vil du ikke bare oppnå en lavere rente. Det vil også bli betydelig mindre å betale hver måned. Det blir enda mindre hvis du tar et lån med lenger nedbetalingstid enn det var tilfelle på smålånene.

Hjelp til refinansiering

Når du skal søke refinansiering må du ha en god oversikt over gjelden. Har det gått hardt for seg den siste tiden, kan det hende at kontrollen har sklidd litt ut. Da bør du samle trådene.

Du kan ha gjeld som egner seg for refinansiering, og andre gjeldsposter som har gode nok betingelser i dag. Til de siste regner vi boliglån og studielån. Blant de første er det særlig de ovenfor nevnte smålånene og kredittkortgjelden. Det kan også være vanlige forbrukslån som kan innlemmes i en refinansiering av lån. Har du ubetalt husleie og regninger som er i ferd med å bli sendt til inkasso, gjelder det også for disse.

Et eventuelt skattekrav fra kemneren er i en mellomposisjon. Med vanlig forsinkelsesrente vil satsen ofte være lavere enn refinansieringslånet. På den annen side har skatteoppkreveren en rekke tvangsmidler til disposisjon som for eksempel direkte trekk i lønn eller tvangssalg av bolig. Det kan derfor likevel være gunstig å inkludere skattekravet i refinansieringen.

 Finn ut hvor mye du skylder

Når du har kommet så langt at du har laget en liste over de krav og fordringer som skal være med i refinansieringen, er tiden inne for å innhente informasjon om det eksakte beløp som skal innfris. Ettersom det løper rente hver dag, må det velges en dato hvor alle betalingene skal skje. Saldoen må da oppgis for den aktuelle datoen. Dette er imidlertid noe banken som hjelper deg med å refinansiere ofte vil gjøre for deg.

Hvis du etter en refinansiering av kredittkortgjeld og smågjeld ikke ønsker å komme i en tilsvarende situasjon, finnes det måter for å «umyndiggjøre» deg selv. Du kan klippe og returnere kredittkortene du har, og samtidig informere selskapet om at du ikke skal tilbys flere lån. Du kan også «svarteliste» deg selv ved å sende brev om det til kredittopplysningsbyråene. Dette vil komme fram i kredittvurderingene som bankene bestiller. Da vil kredittmulighetene dine i praksis være stengt. Du kan trekke «svartelistingen» tilbake når du ønsker.

Lån med sikkerhet

Vi har hovedsakelig tatt utgangspunkt i at du ikke kan stille sikkerhet for refinansieringen. Dermed ta opp et såkalt «usikret» lån, som for eksempel et forbrukslån. Dersom du har egen bolig eller familie som kan stille sin bolig som pant for at du skal få billig refinansiering av lån, kan du oppnå mye bedre betingelser.

Hvis du anses å ha betjeningsevne, er det mange steder det er mulig å låne et beløp opp til et beløp som svarer til 85 % av boligens verdi. Selv om tommelfingerregelen pleier å ligge på 60% av boligens verdi Det kan noteres med pant etter boliglånet. Noen ganger er det også mulig å slå det sammen med selve boliglånet.

Noteringen av pantesikkerhet fordrer litt mer arbeid. Du må sørge for en takst på boligen, eventuelt få en ny verdivurdering fra en mekler, før du søker om et refinansieringslån. I etterkant må pantet noteres og tinglyses. Arbeidet til tross, det resulterer i at du har den billigste refinansiering av lån som er mulig.

Billig refinansiering

Etter å ha lært om alle de flotte fordelene som kommer med refinansiering, er det på tide å finne ut hvordan man får den beste refinansieringen for sitt eget behov. Det er ikke slik at enhver långiver som tilbyr refinansiering gir deg de beste betingelsene, snarere tvert imot. Hvis man spør om å bruke et forbrukslån som refinansiering til en bank direkte er det ikke sikkert at de vil gi deg de beste rentene og vilkårene. De tenker at de er det eneste alternativet du vurderer. Derfor kan det lønne seg å sende inn en lånesøknad til flere potensielle lånegivere.

Uten konkurranse vil man ikke få billige priser og bra betingelser, slik er det bare. Det er en grunn til at vi har noe som heter Konkurransetilsynet. Uten konkurranse ville alt av priser vært mye høyere enn de er i dag. Det å gi kunden en bra opplevelse hadde ikke vært viktig. Det er derfor vi sender alle søknader om lån til 12 eller flere banker.

Alle som sender inn en helt uforpliktende søknad gjennom Nanofinans om forbrukslån til refinansiering vil få 12 eller flere banker som konkurrerer om å tilby de beste rentene og vilkårene. Du kan deretter helt enkelt takke ja eller nei til tilbudene alt etter hvordan de passer deg og dine økonomiske behov.