Refinansiering av forbruksgjeld

Refinansiering av forbruksgjeld er et godt virkemiddel for å reorganisere økonomien på en måte som gjør den lettere håndterlig. Det er da snakk om å samle de ulike gjeldspostene i ett lån. Da får man fordelen av færre ting å betale på, samt at det også ofte er mulig å bedre betingelser på refinansieringslånet enn den gjelden du har fra før.

Før en refinansiering bør du vurdere hvilke gjeldsposter du ønsker skal inngå i denne. Dernest er spørsmålet om du kan stille sikkerhet i bolig eller noe annet, eller om du må søke refinansieringslån uten sikkerhet. Men hvorvidt du får lånet, og til hvilke betingelser du får det på, skal vurderes av långiveren.
Finn beste lånet opp til 500 000 kr.
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Vil du refinansiere/samle gjeld?
Ja
Nei
Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.
Lav rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(minRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'total') }} tot.
Middels rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(midRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'total') }} tot.
Høy rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(highRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'total') }} tot.
{{ errors.mobile_number }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 19 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hva er forbruksgjeld?

Ordet forbruksgjeld brukes gjerne som en motsats til boliglån eller annen sikret gjeld. Forbruksgjeld er derfor usikret gjeld, og som ordet antyder anvendt til forbruk. Vi tenker derfor gjerne på gjeld i form av forbrukslån, kredittkort og handlekontoer.

Flere av disse kredittypene kjennetegnes som «dyr» gjeld, i og med at rentesatsen er forholdsvis høy.

 

Derfor bør du refinansiere forbruksgjeld

Refinansiering av kredittgjeld bør med jevne mellomrom vurderes. Det vesentlige er om du kan spare penger på dette. Det enkleste er å søke om et refinansieringslån, og se hvorvidt du kan få et slikt lån med lavere rente enn det som er på gjelden i dag.

Det beste er om du kan stille sikkerhet i bolig for en slik refinansiering. Da vil renta så godt som alltid være lavere enn den som løper på kredittene.

Men også et lån uten sikkerhet kan noen ganger lønne seg i forhold til det du har. Det gjelder særlig kredittkortgjeld og smålån. Det er gjerne slik at lån på høyere beløp har lavere rente enn vice versa. Kredittkort som ikke nedbetales hver måned akkumulerer også gjeld med høy rentesats.

 

Refinansiere kredittkortgjeld

Å dra kredittkortet er en vanlig betalingsmåte. Det er også svært funksjonelt når du bestiller ting på Internett. Da er du i tillegg dekket av kredittkjøpsloven dersom det skulle oppstå noen problemer.

Det vil heller ikke oppstå noe gjeld dersom du betaler det regelmessig ned hver måned. Det vil være rentefritt inntil den angitte betalingsfristen går ut.

Det er når dette ikke blir gjort at det oppstår gjeld. Ved kun å betale det månedlige minstebeløpet, overholder du for så vidt betalingsavtalene, men det opparbeides et etterslep og rentene som løper på dette er høye. Høyere enn på vanlige forbrukslån.

Det er med andre ord dårlig økonomi å ha for mye gjeld på kredittkort. Hvis det nærmer seg kredittrammen, er det på høy tid å refinansiere det.

 

Refinansiere smålån

Lån på mindre beløp er på samme måte som kredittkort en effektiv måte å dekke nødvendige, uforutsette utgifter på. Med kort tilbakebetalingstid er de også fort ute av verden. Men dersom det blir flere av disse, eventuelt sammen med opparbeidet kredittkortgjeld, kan det bli tungvint å håndtere.

Rentesatsen på små lån er også som regel forholdsvis høy. Det betyr at dersom du har mer enn ett smålån, vil du tjene på å samle dem i form av en refinansiering.

 

Ubetalte regninger

Hvis du i tillegg til kredittkortgjeld og smålån her en rekke ubetalte regninger, kan det også lønne seg å ha med disse i en refinansiering. I hvert fall hvis disse er noe du vil brukt kredittkortet eller tatt opp smålån for å dekke etter refinansieringen.

En refinansiering vil med dette nullstille økonomien din. Med oversiktlige betalingsplaner vil det være unødvendig å ta opp mer kreditt.

 

Søk om refinansiering av forbruksgjeld hos Nanofinans.no

Vi har lang erfaring i formidling av refinansieringslån. Du kan gjerne ta kontakt med vår kundeservice hvis du trenger råd.

Men det store poenget er likevel at du med en søknad til oss, får behandlet den hos inntil 20 långivere. Det er slik at kredittvurderingen kan falle ulikt ut forskjellige steder, slik at det ikke er de samme betingelsene du får tilbudt fra alle.

Ved å få flere alternativer kan du komme fram til lånet med de beste vilkårene, om det er lånebeløpet, nedbetalingstiden eller rentesatsen som er viktigst.

De fleste bankene vil svare etter kort tid, og vi videresender deg svarene så fort vi får dem.

Det står deg helt fritt å akseptere eller avslå alle tilbudene.