SMS-lån i Norge

Få tilbud om lån opp til 500 000 kr

Vi sammenligner bankene i samarbeide med Axo Finans, en finansagent som formidler søknaden din til 15 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.

sms-lån i norge

Dine fordeler med sms-lån

 • Rask lån
 • Lett og enkelt
 • Trygghet mot heftelser

Slik jobber vi for deg

Låneagenten som Nanofinans samarbeider med sender søknaden din om lån til bil til 12+ forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste lånet til bil.
Det er helt uforpliktende å be om tilbud, du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

SMS-lån i Norge

SMS-lån er ikke en type lån som mange låneselskaper på nettet tilbyr her hjemme i Norge, selv om det finnes et fåtall utlånere som tilbyr lignende typer raske, små mobillån. Det som er poenget med et SMS-lån, er at det har svært kort behandlingstid for lånesøknaden og dette muliggjøres fordi du kun kan låne lave lånebeløp. Det finnes altså ikke mange av disse «lån-på-minuttet-lånene» i Norge, og nye norske markedsreguleringer forbyr de norske låneselskapene om å reklamere med lån på minuttet, o.l.

Hos våre kjære naboer i Danmark og Sverige derimot, er denne typen smålån veldig populære, på tross at du ikke på langt nær kan låne tilsvarende summer som med f.eks. et vanlig forbrukslån. Men svenskene og danskene benytter seg altså av slike lån titt og ofte, sannsynligvis som en måte til å skaffe seg litt penger på svært kort tid.

 

 • Ikke lån på timen i Norge

Populariteten til slike typer smålån hos våre to naboland, skyldes altså at låneren har pengene på konto meget raskt etter å ha søkt via mobiltelefonen. Dette har selvsagt sin pris og kommer som oftest med en temmelig høy rente. SMS-lån kan likevel være praktiske som en siste utvei til å skaffe seg litt penger i en akutt situasjon for å få ordnet et trykkende problem. Det er faktisk ikke uvanlig at du har pengene på konto den samme dagen som du søkte om lånet.

Her hjemme i Norge derimot, er det sjelden vi som forbrukere ser tilbud om slike typer lån. Dette fordi utlåneren alltid krever at det blir foretatt en kredittvurdering av den som søker om lånet, og av den grunn tar det derfor ihvertfall minst en virkedag innen pengene er overført til lånetakers bankkonto.

 

 • Men, hva er egentlig SMS-lån?

Jo, først vil vi nevne at selve betegnelsen «SMS-lån» er noe som man har gått bort fra i dag, ettersom du selvsagt også kan søke om et lån via datamaskinen eller nettbrettet ditt og ikke nødvendigvis kun ved å sende en tekstmelding.

Men når vi likevel snakker om SMS- eller mobil-lån er dette en type lån som du søker om og som verifiseres via mobiltelefonen din. Typisk for disse lånene er en liten sum penger fra et lån med svært kort løpetid (tilbakebetalingsperiode). Faktisk, ble denne lånetypen lansert som et ekstra alternativ til disse «lån på dagen, på timen eller på minuttet-lånene».

 

 • Kan jeg få SMS-lån i Norge?

Det finnes faktisk et fåtall lignende varianter av SMS-lån. I Norge som du kan søke om hvis behovet melder seg, bare med andre betegnelser, men raske smålån er absolutt tilstedeværende på det norske markedet. Du kan ta en titt i tabellen vår over her for å se hvilke alternativ som finnes.

 

 • Hvorfor er det høyere rente på disse lånene?

Den effektive renten på slike lån kan bli langt høyere enn på andre typer forbrukslån. Dette til tross for at den nominelle renten ikke nødvendigvis er høyere. Dette er fordi at det kun er snakk om små lånebeløp og av den grunn vil gebyrer og avgifter bli langt høyere. Kun ved å låne 1000 kroner, vil du f.eks. få et etableringsgebyr på hele 10%. Dermed er allerede lånet blitt svært dyrt.

Typiske faktorer for SMS-lån

 • Lave lånebeløp
 • Du søker om lånet via en mobiltelefon
 • Høy effektiv rente
 • Kort løpetid på lånet

 

 • Hvordan søker jeg om SMS-lån?

Under her ser du hvordan du vanligvis søker om et SMS-lån, selv om de ulike låneselskapene kan ha ulike prosedyrer for søknadsprosessen:

 • Gå inn på hjemmesiden til utlåner og gå til søknadsskjemaet. Deretter taster du inn ditt telefonnummer og trykker på «fortsett». Låneselskapet sender deretter en engangskode til deg som en tekstmelding. Denne taster du inn i søknadsskjemaet. Ha din BankID lett tilgjengelig hvis du er ny kunde.
 • Det neste trinnet er å fylle inn all kontaktinformasjon og personalia, i tillegg til hva inntekten din er. Deretter vil utlåner sende deg eventuelle tilbud som du kan godta eller avslå. Hvis du aksepterer tilbudet, vil pengene bli direkte overført til bankkontoen din.

 

 • Hvordan fungerer SMS-lån i Norge?

Selv om dette uttrykket ikke brukes lenger, finnes det som innledningsvis nevnt lignende alternativ som inngår i kategorien «smålån».Som nevnt er ikke dette uttrykket tatt i bruk blant de fleste låneselskapene.

Du kan vanligvis søke om et lånebeløp mellom 1000-15.000 kroner. Dette varierer noe mellom låneselskapene ettersom det ikke er fastsatt noen maksimal øvre grense for dette. Det skal imidlertid nevnes at hvis du kun tar opp 1000 kroner i et slikt lån og ikke betaler det raskt tilbake, vil rentene bli astronomiske. Dette er altså kun å betrakte som et lite lån som du betaler tilbake så raskt som overhodet mulig.

Det som er årsaken til at disse smålånene er så kostbare, er at du må betale et etableringsgebyr for lånet og det er det samme om lånebeløpet er på 1000 kroner eller 50.000 kroner tilsvarende et vanlig forbrukslån.

Det som er hensikten med et SMS-lån er at du låner et lite beløp som du betaler tilbake innen ca. en måned og helst tidligere. Det er derfor uhyre viktig at du er i stand til å tilbakebetale pengene raskt, slik at du unngår ekstremt høye rentekostnader.

Hvis du har en ryddig privatøkonomi og tar opp et SMS-lån fordi noen uforutsette utgifter har oppstått, er det ingenting i veien for at du kan gå i gang og søke om et slikt lån. Du bør imidlertid være klar over at hvis du tar opp et slikt lån i en bank, vil banken være svært rask med å oversende saken til inkasso hvis du ikke betaler det tilbake innen kort tid. Dette kan for deg bety starten på et økonomisk mareritt, så det gjelder å være disiplinert i forhold til dette.

 

 • SMS-lån – en betegnelse fra fortiden

Selve ordet «SMS» er blitt avlegs i Norge ettersom vi i dag kaller det for en «tekstmelding». I tillegg til dette er i dag mobiltelefoner å betrakte som små datamaskiner hvor mesteparten av det du foretar deg med en datamaskin, også kan utføres med mobilen din. Dessuten er det i dag på internett de aller fleste av oss velger å søke om lån.

SMS-lån er i Danmark og Sverige derimot, en vanlig brukt lånebetegnelse selv om dette produktet har endret seg radikalt. Betegnelsen vekker selvsagt også de samme assosiasjonene her hjemme i Norge.

 

 • Rask behandlingstid og utbetaling

Det markedsføres, som tidligere nevnt, tungt med at det er svært kort søknadsprosess og rask utbetaling av lånet. Tanken bak dette er at det skal gå raskt å søke om små pengebeløp. Det skal, om du er i akutt mangel på raske penger, være mulig å ordne dette raskt kun ved å sende en tekstmelding til låneselskapet. Det kan imidlertid likevel bli foretatt en kredittvurdering av deg.

En tommelfingerregel sier at dersom du låner små pengebeløp, må du regne med en høy effektiv rente. Dette er låneselskapet pliktig til å informere om før du undertegner en lånekontrakt med din BankID. Men ikke nok med det, siden du må påberegne å betale akkurat det samme etableringsgebyret for dette lånet på lik linje med et vanlig forbrukslån, la oss si 50.000 kroner, blir dette ekstra kostbart for deg.

 

 • SMS-lån med betalingsanmerkning – er det mulig?

Svaret her er enkelt og greit nei. I motsetning til det svenske lånemarkedet på nettet som markedsfører at du kan få nettopp det selv med betalingsanmerkning, er det i Norge mye strengere og du er i de fleste tilfeller avskåret for å kunne ta opp ethvert lån hvis du har betalingsanmerkning eller uoppgjorte inkassosaker.

Så, før du i det hele tatt tenker på å søke om et lån, bør du rett og slett prøve å betale tilbake det du skylder, og da vil betalingsanmerkning bli slettet etter kort tid og mulighetene vil åpne seg for deg. Hvis du er uenig i årsaken til at du har fått betalingsanmerkningen, har du klagerett og bør benytte deg av denne slik at du får saken ut av verden så raskt som mulig og kan begynne på en frisk.

 

 • Hvorfor et smålån tilsvarende SMS-lån?

Selvsagt ville et blankolån slik som f.eks. et ordinært forbrukslån vært det ideelle lånet for deg, men hvis du nå en gang er i den situasjonen at du ikke kan vente på en lang behandlingstid av lånesøknaden din, er du gerne samtidig villig til å betale litt mer for lånet. Og det er riktignok jo små beløp det dreier seg om.

 

 • Hva med et kredittkort?

Hvis du har et kredittkort med en tilgjengelig kreditt som du kan bruke, vil dette i utgangspunktet kunne hjelpe deg på samme måte som med et SMS-lån eller lån på dagen, om du vil. Da kan du bruke kredittkortet til å dekke den uforutsette utgiften, enten det er lenge til neste lønning, at vaskemaskinen din har røket eller at du har fått en uventet regning som må betales umiddelbart.

Husk også på at i dette tilfellet har du også en rentefri utsettelse til den neste fakturaen du mottar forfaller, dvs. 5-6 uker, noe som kan være en glimrende løsning hvis du trenger penger raskt.

 

Nanofinans hjelper deg med å finne det beste lånet

Sekk først hvilke muligheter du har for å få lånt litt penger av familie eller venner, og hvis du fremdeles har behov for akutt help i form av et smålån, kan du rulle opp på siden her og begynne å sammenligne tilbudene som finnes tilgengelig fra de utlånerne som vi her på Nanofinans.no har listet opp.