Båtlån finner du hos nanofinans.no

Få tilbud om lån opp til 600 000 kr
Nanofinans, en del av Sambla, sammenligner långiverne. Sambla er en finansagent som formidler søknaden din til 23 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Båtlån finner du hos nanofinans.no

Dine fordeler med båtlån

 • Inntil 100 % finansiering
 • Nedbetalingstid inntil 15 år
 • Trygghet mot heftelser
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Båtlån finner du hos nanofinans.no

Har du planer om å kjøpe deg båt til sommeren og tilbringe solrike sommerdager på sjøen med familie og venner? Da trenger du et båtlån fra nanofinans.no. Vi tilbyr deg Norges aller beste og billigste båtlån med de gunstigste vilkårene. Les videre og vi skal vise deg hvordan du kan få båtdrømmen din til å gå i oppfyllelse i sommer.

Det er imidlertid mange faktorer som du bør tenke på når du skal kjøpe deg ny eller brukt båt. Det samme gjelder hvis du har behov for å ta opp et båtlån for å få realisert drømmen din. Det finnes nemlig et hav av utlånere på nettet som er mer enn villige til å hjelpe deg med et båtlån, men alle tilbudene er selvsagt ikke like gode.

 

 • Generelt fastsatte krav for å ta opp et båtlån

Det er både vanskelig og tidkrevende å på egenhånd finne ut hvilket lånetilbud for båtlån som passer best for akkurat deg. Derfor skal vi hjelpe deg i jakten på Norges billigste og beste båtlån og samtidig underveis gi deg noen gode tips og råd om hva som er viktig å være oppmerksom på.

Et båtlån er å betrakte som et lån hvor utlåner tar pant i båten som en sikkerhet i at lånet betales tilbake i sin helhet til rett tid. Dette betyr at båten som du vil kjøpe må være registrert i et offentlig register. Hvis båten din er kortere enn 7 meter, skal den være registrert i Småbåtregisteret. Hvis båten derimot er lenger enn 7 meter, skal den være registrert i Skipsregisteret.

 

 • Avgifter for båtregistrering i 2019

En  registrering i Skipsregisteret av en båt som er mellom 7-15 meter lang er påkrevd av staten og koster pr. i dag 2.321 kroner. Hvis båten din derimot er mellom 15-24 meter lang, kreves det en registrering som ligger på 3.390 kroner pr. i dag. I tillegg kommer det en tinglysningsavgift som ofte inkluderes i etableringskostnadene for lånet og denne ligger på 2.384 kroner etter dagens satser.

For at du skal kunne ta opp et båtlån krever bankene at en båt som er på mellom 7-15 meter lang er registrert i Småbåtregisteret, noe som vil koste deg ytterligere 460 kroner. I tillegg til dette påfaller det en omregistreringsavgift for båten som er pålydende 285 kroner.

I tillegg til disse faste avgiftene påfaller avgiften for selvet pantet av båten. Dette vil derimot bli registrert i Løsøreregisteret i Brønnøysund. Prisen for en tinglysing i Løsøreregisteret vil etter dagens satser koste deg 1.051 kroner.

Hvis båten du vil kjøpe skal registreres i Skipsregisteret vil du få en noe lavere rente enn hva tilfellet er med båter som skal registreres i Småbåtregisteret.

Ikke alle norske banker og långivere tilbyr båtlån med pant i båten. Sjekk derfor hvilke utlånere som tilbyr dette her på denne siden.

 

 • Det billigste alternativet er båtlån med pant i boligen din

Spesielt hvis du har tenkt å kjøpe en mindre båt, er det en god ide å sjekke hvilke muligheter du har for å kunne ta opp et båtlån i form av å øke ditt allerede eksisterende boliglån, da dette er en betydelig billigere løsning for deg enn å ta opp et lån med pant i båten.

Du kan faktisk oppnå å få 1-3% lavere rente ved å å øke boliglånet ditt kontra ta opp et seperat båtlån. Det er imidlertid en viktig faktor som spiller inn her som du må være oppmerksom på hvis du velger dette alternativet. For rentesatsen kan bli økt på hele boliglånet ditt, som en konsekvens av belåningen av boligen gjør at du da i stedet for å sitte med et boliglån som ligger innenfor 60% av den totale verdien, økes den til 75% av verdien.

Sagt med andre ord, tilleggslånet som du bruker til å kjøpe båten med kan bli betydelig dyrere enn det i utgangspunktet virker som det vil komme til å bli. Vanlig praksis i dag er derimot at låneinstitusjonen som har gitt deg boliglånet vil benytte den samme rentesatsen opp til 75% av boligens totale verdi.

 

 • Båtlån uten sikkerhet

Som et tredje alternativ for å finansiere et båtkjøp, finnes det et knippe utlånere på nettet som tilbyr såkalte båtlån uten sikkerhet. I praksis er dette kun et forbrukslån hvor du ikke trenger å stille sikkerhet for lånet, noe som vil gi deg renter på over 10%. Altså ikke et veldig gunstig alternativ for deg.

 

 • Finn ditt beste båtlån

Det er mange av oss som drømmer om å seile på bøljane blå og du burde kanskje realisere drømmen din og kjøpe en båt hvis du har muligheten til det. Ettersom båter er langt fra billige i dagens marked, er det for det meste finansiering som trengs for kjøpet. Som du ser finnes det flere måter å finansiere båten din på.

Boliglån eller private lån er gode hvis du ikke har mulighet til å skaffe så mye egenkapital for kjøpet selv. Båtforhandlere selv tilbyr også finansiering gjennom långivere som de har avtaler med. Det beste alternativet er å søke om et båtlån via utlånere på nettet da renten vanligvis er gunstigst når det gjelder store lån. Eller du kan øke ditt eksisterende boliglån dersom det finnes en mulighet for dette.

 

 • Egenkapital

Hvis du vurderer båtlån via de største norske bankene, er det nødvendig at du selv kan bidra med egenkapital, akkurat som når du kjøper en bil eller en bolig. Ettersom utlåner tar pant i selve båten som sikkerhet for lånet, har du større muligheter for å kunne få låne en større sum penger.

Det sier seg selv at du må ha en ryddig privatøkonomi hvis du skal låne penger. Det er lite sannsynlig at du vil kunne få låne et større beløp hvis ikke du har en god kredittvurdering. Kravet til egenkapital ligger vanligvis på rundt 20 % av det totale lånebeløpet.

Ettersom båten unektelig vil falle i verdi opp gjennom årene og lånet ditt vil vedvare i mange år fremover, ønsker selvsagt kreditorer og låneinstitusjoner at du tilbakebetaler lånet så raskt som mulig. Jo større verdifall, jo mindre sikkerhet betyr dette for utlåner. Selv om en båt holder seg lenger i verdi, fungerer dette mye på samme måte som ved et billån.

 

 • Beregninger for verditap på båten din

Låneinstitusjoner kalkulerer nøye med at båten ikke har tapt seg i verdi mer og lenger enn låneperioden er. Hvis du formodning ikke skulle klare å betale tilbake pengene du har lånt, må salget av båten være tilstrekkelig til å dekke den gjenstående delen av lånet som ikke er betalt tilbake. Dette har du selv også en egeninteresse i, slik at du har mulighet til å oppnå økonomisk gevinst ved et eventuelt salg av båten.

Generelt sett forventes det at en helt ny båt som kommer rett fra fabrikken vil tape seg rundt 10-15% i verdi i løpet av det første året. Den gode nyheten er at etter dette vil den holde seg mer stabil i verdi så sant den vedlikeholdes på en fornuftig måte. Det er imidlertid faktorer som hvilken modell og merke som spiller inn her. Det finnes faktisk eksempler på båter hvor sekundærverdien er den samme eller mer etter hele 10 års bruk,

I slike tilfeller kan jo et båtkjøp til og med bli en god investering for deg. Det skal i denne sammenheng nevnes at det da stort sett er snakk om meget kostbare modeller innen kategorien seilbåter og motorbåter.

Mange potensielle båtkjøpere har begynt å vende blikket vekk fra lille Norge og store selskaper i både Europa og USA tiltrekker seg nye norske kunder med attraktive priser. Dette er jo enkelt å forstå når det noen ganger kun er noen få hundre tusen kroner som skiller mellom en fabrikk-ny strøken seilbåt og en ti år gammel norsk båt.

 

 • Gjør hjemmeleksen din før du velger båt

Foreta en nøye research før du kaster deg over den første og beste båten med låste priser. Hvis så, kan det raskt vise seg å bli en meget kostbar affære. Sjekk bruktverdien og kvaliteten på båten i forhold til kjøpet ditt. Velg en båt av høy kvalitet og som vil holde seg godt i bruksverdi på markedet, i stedet for en splitter ny modell til lav pris og med dårligere egenskaper.

Ved kjøp av mindre typer båter er det ikke båten i seg som står for størstedelen av den mulige verdien, men motoren. Velg en båt som skiller seg godt ut i markedet, slik at du kan oppnå en god handel når du velger å selge den.

 

Om Nanofinans

nanofinans.no har som oppgave å hjelpe deg med å finne det gunstigste lånet for deg og din privatøkonomi, uansett om du skal bruke lånet til å kjøpe deg en ny båt eller trenger en refinansiering av eksisterende gjeld. Vi har mange gode långivere å velge mellom for å oppnå dette. Det kan ofte virke frustrerende å måtte gå gjennom hele låneprosessen på egenhånd, og det kan også være en svært tidkrevende affære å måtte forholde seg til flere ulike banker og andre låneinstitusjoner.

Men det problemet er borte. Vi er nemlig her for å hjelpe deg på den beste mulige måten. Ved å kun fylle ut en enkel lånesøknad vil vi sørge for at hele 13 forskjellige långivere vil komme med et tilbud til deg, og du finner dermed raskt ut hvem som har det beste tilbudet til deg. Enkelt og greit.