Beregn månedskostnaden på lånet ditt

Prøv vår forbrukslån kalkulator
Nanofinans, en del av Sambla, sammenligner långiverne. Sambla er en finansagent som formidler søknaden din til 23 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Beregn månedskostnaden på lånet ditt

Fordeler med forbrukslån

 • Lavere rentenivå enn andre lån uten sikkerhet
 • Helt enkel, oversiktlig og uforpliktende søknad
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Du kan bruke pengene på det du selv ønsker
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Forbrukslån kalkulator – Lån for ditt behov

Forbrukslån blir bare mer og mer populært i Norge, og er kanskje den mest omtalte formen for lån. De aller fleste nordmenn har kjennskap til forbrukslån og vet mer eller mindre hva det er ment for. Hvis forbrukslån blir gjort på en riktig måte kommer det nemlig med en hel rekke fordeler, og vil på mange felt være den beste formen for lån.

Noen fordeler med forbrukslån:

 • Enkelt å få
 • Enkelt å forholde seg til
 • Billig, i forhold til sammenlignbare lån
 • Kan brukes på alt

For å ta utnyttet av disse flotte fordelene er det nemlig veldig viktig å få et bra forbrukslån. Alle har hørt skrekkhistorier om forbrukslån som ble mye dyrere enn forventet, og kreditorer som er veldig vanskelige å forholde seg til.

For å forsikre seg om at man får det beste forbrukslånet er det anbefalt å søke gjennom nanofinans.no. Ved å søke gjennom oss vil du alltid få det beste lånet, med de beste prisene og betingelsene, for ditt behov og din situasjon. I tillegg er søknadsprosessen superenkel og helt uforpliktende.

 • Tips – Finn ut hvor billig forbrukslån du kan få ved å søke gjennom Nanofinans, det er helt uforpliktende

Fordelene med å søke om forbrukslån gjennom Nanofinans er mange. Man bør likevel alltid planlegge lånet på forhånd. Forbrukslån er en av låneformene som er enklest å få. Dette utnytter dessverre mange på en uheldig måte. Resultatet av å ta opp lån uten nærmere ettertanke kan ende mer eller mindre katastrofalt.

Hvis man først er kommet skeivt ut økonomisk er det alltid mulig å komme seg ut av den situasjonen. Det ideelle er uansett alltid å planlegge lån før man faktisk tar lånet. Merk at du kan søke om lån gjennom oss uten å ta lånet. Når du får det beste tilbudet velger du helt enkelt om du vil ta det eller ikke.

Videre i denne artikkelen om forbrukslån kan du lære om –

 • Hva er egentlig et forbrukslån?
 • Hva kan et forbrukslån brukes til?
 • Hva må man ha kontroll på før man tar forbrukslån?
 • Hvordan få et billig og bra forbrukslån?

Hva er egentlig et forbrukslån?

Det ingen hemmelighet at de fleste har hørt hva et forbrukslån er. Uansett hva man er hørt eller sett er det viktig å faktisk forstå hva det er. Det å høre og se om noe, og å faktisk forstå noe er forskjellig. Målet vårt her er å gjøre slik at du faktisk skal forstå hva et forbrukslån er.

Forbrukslån er som nevnt kanskje den aller mest omtalte formene for lån, om ikke den mest omtalte. Da forbrukslån er veldig enkle å få, og samtidig kommer med en hel rekke flotte goder, er det dessverre slik at mange banker og långivere har tatt utnytte av dette. Skjulte kostnader og avanserte betingelser er noe man kan høre mye om, samtidig som at kreditorene er vanskelige.

Slike hendelser kan man ofte lese om i aviser og andre artikler på nett. Saken er det at om et tema blir skrevet om i en avis eller omtalt i en annen form for media, så er det et meget sjeldent tilfelle. Om det var vanlig å komme i vanskelige situasjoner etter et dårlig forbrukslån hadde ikke media nevnt det – da det ikke ville brakt lesere.

 • Svært få ender i en vanskelig situasjon etter forbrukslån, men media blusser det opp

Det ligger i vår natur at sjeldne hendelser vekker oppmerksomheten vår. De fleste har nok lest eller hørt et par ganger om dårlige opplevelser med forbrukslån, men det skjer faktisk sjeldent – veldig sjeldent. I følge NRK fikk over 1.2 millioner nordmenn lån uten sikkerhet i 2017. Hvis man leser om 5-10 stykker i året som ender opp i en uheldig økonomisk situasjon, er det en svært lav prosentandel, sammenlignet med hvor mange som fikk forbrukslån.

Selv om man etter all sannsynlighet ikke kommer til å havne i en knipe etter å ha fått forbrukslån er det alltid viktig å være på den sikre siden. Når du søker lån gjennom Nanofinans er du alltid på den sikre siden. Alt er uforpliktende, og hele 20 banker vil konkurrere om å gi akkurat deg de absolutt beste rentene og betingelsene.

 • Når du søker uforpliktende om tilbud gjennom Nanofinans vil 20 banker konkurrere om å få nettopp deg som låntaker
 • Et lån som er lett å få
 • Et lån uten noen krav til sikkerhet
 • Et lån med fleksibel nedbetalingstid
 • Et lån hvor man får pengene raskt på konto
 • Et lån man kan bruke på alt

Det er altså veldig mange fine fordeler med forbrukslån. En flott fordel som mange kanskje ikke tenker på når de hører ordet forbrukslån er at det er billig. Faktisk er forbrukslån den billigste formen for lån, sammenlignet med sine konkurrenter. Ja, man får billigere lån som billån og huslån, men disse kan overhodet ikke sammenlignes med forbrukslån. Billån og boliglån er langt fra like lette å få, det er strenge krav om sikkerhet og man kan ikke bruke pengene på det man selv ønsker.

 • Forbrukslån er billige lån

Lån som befinner i samme kategori og dermed kan sammenlignes med forbrukslån er smålån og kredittkort. Både forbrukslån, smålån og kredittkort deler mange av de samme fordelene, men det lånet som skiller seg ut er forbrukslån. Måten det skiller seg ut på er prisen. Forbrukslån er nemlig betraktelig billigere enn lån i samme kategori.

Selv om forbrukslån generelt sett er billige sammenlignet med lån i samme kategori, er det ikke alltid slik at det er billig. Vi vil gå mer i dybden om dette senere, men en ting man ikke bør gjøre er å søke lån hos en eneste bank. Da skapes det ingen form for konkurranse og banken kan teknisk sett gi deg nøyaktig den renten og de betingelsene de føler for. Med å søke gjennom nanofinans.no vil hele 20 banker konkurrere om å få akkurat deg som låntaker – mer om dette finner du lenger ned i artikkelen.

Hva kan et forbrukslån brukes til?

Forbrukslån kan brukes til alt mulig forskjellig. Som vi allerede har vært inne på, og som du kanskje vet fra før, er at man kan bruke forbrukslån på akkurat det man selv ønsker. Man kan altså bruke forbrukslån på alt.

 • Forbrukslån kan brukes til alt

Når det er sagt at forbrukslån teknisk sett kan brukes på alt, betyr det ikke at det er alt det nødvendigvis er lurt å bruke et forbrukslån til. Et veldig tydelig eksempel på hva som ikke er lurt å bruke et forbrukslån til er kjøp av hytte eller bolig, det er det ingen som gjør. Det samme gjelder kjøp av biler. Noe mange ikke vet derimot er at når det gjelder kjøp av bruktbiler i lavere prisklasser kan faktisk forbrukslån være veldig bra.

Forbrukslån både kan og er lurt til å brukes til mye forskjellig. Vi skal ta en nærmere titt på hva forbrukslån ofte er brukt til.

Forbrukslån brukes vanligvis til:

 • Reise
 • Oppussing
 • Uforutsette utgifter
 • Refinansiering
 • Småkjøp
 • Alt annet

Det er altså en hel rekke med ting som er vanlig å bruke forbrukslån til. Alt fra refinansiering av andre lån, til reise og oppussing. Med en slik liste satt opp er det veldig enkelt å se hvor fleksibelt et forbrukslån faktisk er.

Forbrukslån er på sett og vis lagd for to ting. Det ene er naturligvis for kjøp man rett og slett ikke har råd til. Her kommer lån inn som gjør at man kan gjøre eller kjøpe det man ellers ikke ville hatt nok penger til. Eksempler på dette er oppussing av kjøkken og baderom, eller dyre reiser. Det andre som er veldig bra å bruke forbrukslån til er produkter mange teknisk sett har råd til, men økonomien vil bære et stort preg av det. Et eksempel på dette er kjøp av mobiltelefon. Mange har penger nok til å kjøpe det, men det vil merkes betraktelig mer å betale 5.000-10.000kr+ på en og samme gang, enn å dele det opp i faste lave månedsbeløp.

 • Forbrukslån lar deg betale avtalte lave månedsbeløp i stedet for et stort beløp her og nå

Som vi har vært inne på kan forbrukslån på sett og vis brukes på alt, men egnes bedre til enkelte ting.

Reise

Etter både mange og lange arbeidsdager har alle godt av å reise bort en tur. Uansett om det gjelder en guttetur til England, shopping i Italia eller all inclusive hotell i Hellas, så vil forbrukslån passe veldig bra.

Oppussing

Nordmenn elsker oppussing, og pusser opp mer enn de fleste andre – om ikke alle andre. Rom som soverom kan være billige og enkle å pusse opp. Det samme gjelder ikke baderom og kjøkken. Ikke bare er det dyrt å pusse opp, det trengs også i de fleste tilfeller fagfolk – som gjør det enda dyrere.

Uforutsette utgifter

Vi alle vet at uforutsette alltid dukker opp på verst tenkelig tidspunkt, når det passer som dårligst. Enten det er en del på bilen som ryker eller det trengs en ny tørketrommel, så vil forbrukslån assistere deg veldig fint.

Refinansiering

Refinansiering er et helt tema i seg selv, men hele poenget er å samle flere månedlige regninger i en og samme regning. Dette kan man bruke et forbrukslån til, både for å ha bedre orden og for å droppe alle ekstra kostnadene som kommer med mange fakturaer.

Småkjøp

Småkjøp som for eksempel mobiltelefon eller tv har mange råd til, men ønsker heller å betale et lavt beløp i et valgt antall måneder enn å betale en stor sum der og da.

Det er altså veldig mye som forbrukslån passer veldig bra til. Uansett hvor mange fordeler og hvor fleksibelt et forbrukslån er, hjelper det ikke så lenge man ikke planlegger lånet og låneperioden riktig.

Hva må man ha kontroll på for å ta forbrukslån?

Forbrukslån kan være en virkelig flott form for lån, men om man ikke planlegger selve lånet og låneperioden riktig, kan det ende i en tøff situasjon økonomisk sett. Selv om det alltid er mulig å komme seg ut av tunge økonomiske perioder, er det verdt litt planlegging i forkant for å unngå slike situasjoner.

 • Ikke ta spontanlån, planlegg det alltid først

Forbrukslån er veldig enkle og raske å få, så mange tar spontanlån. Det er aldri lurt. Alltid kreves det planlegging. Det første man må ha kontroll på høres ganske åpenbart ut, men mange bommer her. Hvor mye penger trenger man egentlig. Hvis det gjelder kjøp av for eksempel telefon eller tv er det ganske rett frem. Om det derimot gjelder reise eller oppussing er det ikke slik. Reise og oppussing blir ofte dyrere enn forventet, så her er det lurt å heller låne litt for mye enn litt for lite. Hvis man låner for lite vil det ende med at man må ta flere lån – som igjen ender med at man må betale mer enn nødvendig.

De andre to tingene som er viktig å ha kontroll på før man tar forbrukslån er hvor lenge man ønsker å betale ned på lånet og hvor mye man er i stand til å betale per måned.

3 enkle ting å ha kontroll på før man tar lån:

 1. Hvor mye du faktisk trenger å låne
 2. Hvor lang nedbetalingsperiode du skal ha
 3. Hvor mye er sunt for økonomien din å betale per måned

Det er alltid lurt å ha god kontroll før man tar lån. Om man tar et lån som er utydelig, komplisert og dyrt, vil låneopplevelsen fremdeles være dårlig.

Hvordan få et billig og bra forbrukslån?

Man kan se reklamer i hytt og pine fra forskjellige banker og långivere som tilbyr forbrukslån. Når man begynner å lete i jungelen etter det beste lånet er det lett å gå seg vill. Slik er det ikke når du søker om forbrukslån gjennom nanofinans.no

Fordeler med å søke gjennom nanofinans.no:

 • Helt enkel og uforpliktende søknad
 • Velg beløp selv
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Hele 20 banker vil konkurrere om å gi deg de beste betingelsene
 • Du velger selv om du takker ja eller nei til det beste tilbudet
 • Pengene vil dukke opp på din konto innen kort tid

 

Forbered søknaden med en lånekalkulator for forbrukslån

Før du tar opp et lån bør du gjøre et godt forarbeid. Du bør ha en viss ide om hva lånet koster totalt og hvor mye du må beregne å betale hver måned. Du må ta hensyn til det ikke går utover betalingen av din og familiens øvrige utgifter, og du bør samtidig legge opp til å betale det ned så fort som mulig. Balanseringen av disse hensynene krever litt presisjon.

Det er dette du bruker en kalkulator for lån til. De viktigste variablene i beregningen av lånet og dets kostnader er:

 • Lånebeløpet
 • Nedbetalingstiden
 • Renter
 • Gebyrer

 

Lånebeløpet

Lånebeløpet er det første du fører opp i din laanekalkulator. Hvor mye du vil låne avhenger selvfølgelig av hva pengene skal brukes til. Er det noe med en fast pris, som en bruktbil eller en feriereise, er det greit. Men tenk over om det kan være gunstig å øke det litt slik at du får betalt ut noen presserende regninger eller andre utgifter.

Du kan søke om forbrukslån fra 10 000 kroner (smålån) og opp til 500 000 kroner.

 

Nedbetalingstiden

Lånets nedbetalingstid, også kalt løpetid, er en av de viktigste variablene i beregningen av lånets kostnader. Jo lenge tid du bruker på tilbakebetalingen, jo mer påløper i renter og desto mer blir det du betaler totalt. På den annen side vil lenger nedbetalingstid gi en lavere månedlig utgift.

Selv om lånekalkylatoren går opp til 15 år, vil du normalt ikke få lenger nedbetalingstid enn 5 år. Det er imidlertid et unntak for forbrukslån til refinansiering av forbruksgjeld.

 

Rente

Rente utgjør en prosentvis verdi av det gjenstående lånebeløpet til enhver tid. Renta kalles også for selve prisen på lånet. Rente på forbrukslån varierer fra i underkant av 7 % og opp til nærmere 30 %. Det er altså et stort spekter, og det er mye penger å spare dersom du får et lån i den lavere enden av renteskalaen.

Du vil imidlertid ikke få oppgitt renten før du har fått et endelig svar på lånesøknaden din. En lånekalulator kan derimot gi en antydning på hvor mye du vil tjene på å refinansiere ditt aktuelle lån med et nytt til lavere rente.

 

Gebyrer

Normale gebyrer for et forbrukslån er etableringsgebyr og termingebyr. Sammen med den aktuelle rentesatsen kan disse omregnes til effektiv rente. Den varierer med lånets løpetid. Mange anser dette som det beste utrykket for lånets kostnad for deg, og det er vanlig å gi et låneeksempel med effektiv rente.

 

Beregn lån med kalkulator

En lånekalkulator kan gi en indikasjon på hvor mye jeg kan låne. Riktig bruk av denne sparer deg for mye bryderi. Tallenes tale er klar.

Men husk også på å ha et blikk på de andre utgiftene du har i dag. Det er det som er igjen etter at du har betalt alle disse lånet skal betjenes med. Blir det knapt kan du for eksempel prøve med et mindre beløp eller lengre løpetid.

 

Finn ut allerede i dag hvor bra og billig lån du kan få på nanofinans.no! – Det er helt uforpliktende.