Forbrukslån

Få svar innen kort tid
Nanofinans, en del av Sambla, sammenligner långiverne. Sambla er en finansagent som formidler søknaden din til 23 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Forbrukslån

Dine fordeler med forbrukslån

 • Lavere rentenivå enn andre lån uten sikkerhet
 • Flere långivere konkurrerer om din søknad
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Du kan bruke pengene på det du selv ønsker
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Forbrukslån – Lån for ditt behov

Forbrukslån er låneformen uten sikkerhet som man kan bruke på akkurat hva man selv ønsker.

Om du er ute etter det lånet med best betingelser for akkurat deg, har du kommet til det rette stedet. Vi i Nanofinans tar oss nemlig av arbeidet for å finne det forbrukslånet som passer akkurat deg og ditt behov aller best. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut en helt enkel og uforpliktende søknad, så tar vi det derfra.

Metoden vi bruker for å skaffe deg de aller beste betingelsene fungerer slik: Vi videreformidler din søknad til en rekke forskjellige långivere, det kan dreie seg om så mange som 20 forskjellige. Deretter lar vi de konkurrere om å få akkurat deg som kunde. På denne måten vil du sitte igjen med det beste forbrukslånet for din situasjon.

Renteeksempel på forbrukslån
InfoLav renteMiddels renteHøy rente
Lånebeløp100.000kr100.000kr100.000kr
Nedbetalingstid5 år5 år5 år
Nominell rente7,90%12,90%19,90%
Effektiv rente9,31%14,83%23,02%
Kost24.12238.96261.380
Total124.122138.962161.380

Videre i denne artikkelen kan du lese mer om:

 • Hva er et forbrukslån egentlig?
 • Hva du må ha kontroll på før du søker om forbrukslån
 • Fordeler og ulemper med forbrukslån
 • Sikkerhet og kredittsjekk ved forbrukslån
 • Hva kan forbrukslån brukes til?
 • Forbrukslån er egentlig billig
 • Hva er forbruksgjeld?

 

Hva er et forbrukslån egentlig?

Forbrukslån er en form for lån som kan brukes til mye forskjellig. Faktisk kan man bruke det til akkurat det man selv ønsker. Dette betyr at du ikke har noen form for forpliktelser overfor långiveren i forhold til hvordan du velger å benytte deg av lånebeløpet. Forbrukslån ses også av mange på som den beste formen for lån uten krav uten at det er stilt til sikkerhet fra långiveren sin side.

Det at forbrukslån kommer uten sikkerhet betyr at långiveren ikke kan ta pant i noen som helst av eiendelene dine, dersom du ikke klarer å betale tilbake i tide. Hvis du tar opp et boliglån kan banken innvilget lånet ta pant i boligen din. Det samme gjelder for billån, bare at långiverne tar pant i bilen. Når dette er sagt må man alltid gjøre sitt beste for å betale tilbake i tide men, man slipper søvnløse netter av tanken på at hjemmet kan bli borte dersom man ikke betaler renter og avdrag på lånet

Denne lånetypen er også et av de letteste, om ikke det letteste lånet å både søke om og forholde seg til. Ved å fylle ut vårt uforpliktende, enkle skjema vil søknaden din få tilbud fra flere långivere. Vi tar oss av jobben å finne det lånet som passer aller best for deg og ditt behov.

Det er mange forskjellige formål som er vanlige å bruke et forbrukslån til . Alt fra kjøp av mobiltelefoner til bruktbiler er nokså vanlige når man velger å søke forbrukslån. Uansett hva du planlegger å bruke pengene på kan du gjøre det – så lenge det ikke er en ulovlig handling.

 

Hva du må ha kontroll på før du søker om forbrukslån

Før man setter i gang søknaden om et forbrukslån er det flere ting man bør ha i bakhodet;

 • Hvor mye trenger du å låne?
 • Skal du bruke alt med en gang, eller litt etter litt?
 • Hvor lang nedbetalingstid ser du for deg?
 • Hvor stor sum økonomien din tåler at du betaler tilbake hver måned?

Når du søker om forbrukslån må man oppgi hvor mye man skal låne. For å unngå komplikasjoner i fremtiden ved å ta opp flere små lånebeløp, er det viktig å vite hvor stort beløp du trenger.

Hvis man for eksempel skal pusse opp badet er det enkelt å tenke at det koster cirka 100.000kr, men så kan det ende opp med koste 150.000kr. For å unngå å få en høyere regning enn det du forventet får du begynte er det alltid viktig å regne ut kostnader på forhånd. Det som kan skje når kostnader blir høyere enn først forventet er at man må ta flere små lånebeløp. Utfallet av det er at det vil bli flere regninger å forholde seg til enn det som er nødvendig.

Å vite om du skal bruke hele lånebeløpet med en gang, eller litt etter litt er også viktig. Grunnen til dette er at du ikke bør begynne å betale tilbake lånebeløpet med summen du har lånt. Hvis du ikke planlegger å bruke alt på en gang bør du ha kontroll på hva som er lånte penger og hva som er tjente penger. En enkel metode å bruke for å få oversikt er å sette lånte penger av på en konto for seg selv. Ikke bare er dette en enkel metode å bruke, den er også svært effektiv og gir deg oversikt over økonomien din

 • Tips: Vær ærlig med deg selv og finn ut hva som er sunt for økonomien din å betale per måned.

Når du legger inn en søknad om forbrukslån gjennom oss kan du velge nedbetalingstiden som passer deg best. Dette er en sentral funksjon når det kommer til denne lånetypen. Det er opp til deg å velge den nedbetalingstiden du selv føler passer deg best. Når du velger nedbetalingstid er det par ting du bør tenke litt over.

Det ene er hvor fort du ønsker å bli ferdig å tilbakebetale beløpet. Det andre er hvor mye den økonomiske situasjonen din tillater deg å betale per måned. For mange kan det være lett å tenke at det beste er alltid å bli ferdig å betale ned på lånet så fort som mulig. 

Slik trenger det ikke alltid å være. Det forholder seg nemlig slik: Desto kortere nedbetalingstid, desto høyere sum skal betales tilbake hver måned. Her er det viktig å finne en fin kombinasjon av så kort nedbetalingstid som mulig, men samtidig ta hensyn for hva som er bra for økonomien din.

 

Forbrukslån – fordeler og ulemper

Forbrukslån er en veldig fin form for lån og kommer med en rekke fordeler. Man kan i motsetning til andre lånetyper bruke pengene på det man selv ønsker. Långiverne stiller heller ingen sikkerhet i lånet, og lånet har en fleksibel nedbetalingstid.

Fordeler med forbrukslån

 • Bruk pengene på det du selv ønsker
 • Ingen sikkerhet i lånet
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Enkelt å forholde seg til
 • Billigere enn andre lån uten sikkerhet

Ulemper med forbrukslån

 • Det kan være dyrere enn andre former for lån
 • Tas ofte opp uten baktanke

Det mange er avhengige av når de tar forbrukslån er at de kan bruke pengene på akkurat det som de selv ønsker. Andre populære former for lån, som for eksempel billån eller boliglån lar deg ikke bruke pengene på det du selv ønsker. Du kan bruke pengene fra et forbrukslån for eksempel på en ny mobil du vil ha eller til å pusse opp soverommet. Uansett hva det er, så kan forbrukslån fungere som en veldig fin økonomisk hjelpende hånd.

Denne lånetypen er en av flere typer lån som er i kategorien lån uten sikkerhet. At et lån er uten sikkerhet betyr at långiveren ikke tar sikkerhet i noen av dine fysiske eiendeler. 

Å ta sikkerhet i eiendeler betyr følgende: Klarer du ikke å betale tilbake avdrag i tide, kan långiveren du lånte fra ta pant i for eksempel bolig eller bil.. Med forbrukslån vil ikke långiver ta sikkerhet i noen som helst av dine eiendeler.

 • Tips: Ikke ta forbrukslån uten baktanke.

Det er slik at forbrukslån er såpass lette å få innvilget at mange tar et slikt lån uten å en baktanke med det. Dette kalles for impulskjøp. Et impulskjøp er for eksempel, når du ser en reklame for en støvsuger du bare må ha og tar opp forbrukslån for å kjøpe den samme dag. Det er aldri lurt å gjøre drastiske, økonomiske handlinger uten å tenke seg om først.

Når du søker forbrukslån gjennom oss vil du ha en veldig fleksibel nedbetalingstid. Du kan søke om å ha en nedbetalingstid som varierer fra bare 1 år til hele 15 år. Som vi har vært inne på tidligere er det viktig at du er ærlig med deg selv og finner ut hva som er sunt for din økonomiske situasjon.

Mange former for lån er avanserte å forholde seg til. Forbrukslån er kanskje den enkleste låneformen å forholde seg til. Det er få, om i det hele tatt noen, detaljer knyttet til lånet.

En ting mange ikke er klar over, men som vi vil komme tilbake til senere i denne artikkelen er at forbrukslån er betraktelig billigere enn andre lånetyper i samme kategori. Prøv også å bruke en forbrukslån kalkulator.

En slik lånetype er også dyrere sammenlignet med andre typer lån – selv om det er billigst i sin kategori. To eksempler på lån som er billigere enn forbrukslån er boliglån og billån. Disse lånetypene har en del lavere renter og gebyrer, men kan egentlig ikke sammenlignes med forbrukslån. 

Boliglån og billån krever sikkerhet i bolig og bil. Låntaker er også forpliktet til å bruke pengene på bolig eller bil, alt etter hvilken lånetype man søker og det er en mye mer avansert prosess å få innvilget slike lån.

 

Forbrukslån – sikkerhet og kredittsjekk

Man kan få de aller fleste, om ikke alle, forbrukslån uten å måtte kunne stille noen form for sikkerhet. Dette gjør at man slipper mye av det stresset som kommer med at långiver har sikkerhet i dine eiendeler. Når man tar forbrukslån trenger man ikke å tenke på det. Få eller ingen långivere tar sikkerhet i dine eiendeler når du søker om og for innvilget et lånebeløpet som forbrukslån

Når det kommer til kredittsjekk er det ikke mulig å ta forbrukslån uten. Det er ikke mulig å ta lån uten kredittsjekk i Norge. Med dagens teknologi derimot går kredittsjekker mye raskere enn de gjorde før. Det er en veldig kjapp og enkel prosess som ikke bør være noen stopper for deg når du søker forbrukslån.

 

Hva kan forbrukslån brukes til?

Veldig kort oppsummert kan det brukes til akkurat det du selv ønsker å bruke det til. Det egner seg derimot bedre å bruke på enkelte ting enn andre.

For eksempel egner det seg til oppussing, kjøp av bruktbil/båt, kjøp av reiser, uforutsette utgifter, andre kjøp som eksempel hvitevare og som lån til møbler. Denne lånetypen egner seg ikke til boligkjøp, kjøp av ny, dyr bil og til det som koster over 500.000 kr.

Nordmenn er blant de i hele verden som liker best å pusse opp. Når du skal pusse opp er det viktig å regne nøye på hvor mye det vil koste. Rom som for eksempel bad eller kjøkken vil være merkbart dyrere å pusse opp enn for eksempel et soverom.

Før man tar valget om å søke forbrukslån og setter i gang med oppussingen er det viktig å ikke bare stikke fingeren i været og søke om det lånebeløpet man tror man har bruk for Hvis man gjør det kan man ofte sitte igjen med for lite penger og må dermed ta flere lånebeløp.

Dette er ikke ønskelig da det vil føre til flere regninger som skal betales hver måned. Det rette å gjøre derimot er å ta en nøye beregning på hva det kommer til å koste og legge på litt ekstra – ‘’alle’’ har erfart at oppussing alltid blir dyrere enn forventet. 

Bruktbil og båt er også noe som er vanlig å bruke et forbrukslån på. Hvis man tror man må ta billån for å kjøpe bil tar man feil. Greit nok at billån har lavere rente og egner seg best til dyre bilkjøp, men om man skal kjøpe en billig bruktbil kan forbrukslån være det beste alternativet. Grunnen til dette er at det for det første er enklere å få og forholde seg til og for det andre stiller långiver ingen krav til sikkerhet hos låntaker.

Det er også mange som tar opp et slikt lån når de skal på en etterlengtet ferie. Her er det naturligvis også viktig å regne ut hvor mye man kommer til å bruke på turen og ikke bare låne til det man tror det vil koste. Reiser har på lik linje med oppussing, en tendens å bli dyrere enn først antatt.

Uforutsette utgifter har en tendens å dukke opp når det passer som dårligst. I stedet for å legge ut en stor sum der og da for å dekke utgiften, kan det være en god ide å finansiere det ved hjelp av et lånebeløp. Ved å gjøre det betaler du heller en fast lav månedspris over en tidsperiode du velger selv.

Det samme gjelder andre ting som tv, mobil og lignende. Et slikt kjøp vil det merkes godt der og da, men om man deler opp beløpet i en lengre tidsperiode vil det være mye mer behagelig, økonomisk sett.

 

Forbrukslån er egentlig billig

Selv om forbrukslån ofte blir sett på som et dyrt lån er det faktisk billig. Greit nok, lån som billån og boliglån er en del billigere enn denne lånetypen. Disse formene for lån derimot kan ikke sammenlignes med hverandre, da de ikke kan tilby alle de fine fordelene som det forbrukslån gjør.

Et eksempel på lån i samme kategori er kredittkort. Med et kredittkort kan man på lik linje som forbrukslån bruke pengene på det man selv ønsker og långiverne stiller ingen krav til sikkerhet. 

To vesentlige forskjeller på forbrukslån og kredittkort er renten og gebyrene. Det er slik at forbrukslån er mye billigere enn andre lån i samme kategori, som for eksempel kredittkort.

Ved å søke forbrukslån gjennom oss vil en rekke långivere motta den uforpliktende søknaden din. De vil da konkurrere om å få nettopp deg som deres låntaker. Utfallet av dette er at du vil få det beste forbrukslånet for din situasjon og ditt behov.

 

Hva er forbruksgjeld?

Forbruksgjeld er enkelt forklart en samlebetegnelse på all gjeld en person har som følge av å ha tatt opp et eller flere lånebeløp i form av forbrukslån. Hvis man for eksempel tar opp et lånebeløp pålydende 5000 som forbrukslån, er det den summen man har i forbruksgjeld.

 

Er det noe man bør tenke på når det kommer til forbruksgjeld?

Ja, det er det. I tillegg til effektiv og nominell rente bør man tenke på hvor stort lånebeløp man faktisk har tatt opp. Dette gjelder forresten all form for gjeld man har. I Norge har det nå blitt opprettet et gjeldsregister. 

Hensikten med dette registeret er å få en oversikt hvor stor gjeld en person har. Sammen med dette registeret har det kommet et nytt regelverk som legger føringer for hvordan dette gjeldsregisteret skal brukes. 

Hovedregelen til dette registeret er at dersom en person har en gjeld som samlet sett overstiger 5 ganger det personen har i brutto årsinntekt skal ikke den personen få innvilget mer i lån. 

Når man i dette snakker om samlet gjeld, er det tale om både det som kalles usikret og sikret gjeld. Boliglån er et typisk eksempel på sikret gjeld, mens et forbrukslån er et eksempel på et lån som er usikret.

Hvis man har er en slik situasjon at man har så mye i gjeld kan man gå inn på gjeldsregisteret sine nettsider for å få mer informasjon om hvordan man kan gå fram for å komme seg ut av denne situasjonen.

 

Send inn lånesøknad til flere enn bare en utlåner

Vi anbefaler alle som vurderer å ta opp et lån å sende inn en lånesøknad til flere enn bare en utlåner. Takket være vår sammenligning av forbrukslån, kvikklån og SMS-lån, er det lettere å få oversikt over tilbudene.

Hvorfor skal du sende inn lånesøknad til flere utlånere? Svaret er at det er helt uforpliktende å søke om et lån. I tillegg det er først når du skal søke forbrukslån at lånetilbyderen sender deg et konkret tilbud der du kan se hvilken renteprosent og hvilken type rente som gjelder for akkurat deg.

Denne fremgangsmåten lar deg finne det beste forbrukslån med lav rente som oppfyller dine personlige behov.

 

Kontokreditt

Med en kontokreditt kan du få fleksibilitet og ekstra rom i din privatøkonomi. Kontokreditt er et slags reservelager på kontoen din. Du bestemmer selv når og hvor mye du vil bruke fra kontokreditten og du betaler bare renter på det beløpet som du faktisk bruker.

 

Hva er en kontokreditt?

En kontokreditt tillater deg å bruke et variabelt beløp opp til et avtalt maksimumsbeløp som er knyttet til kontoen i banken din. Du betaler bare renter på det du bruker fra kreditten, og den skiller seg ut fra et innvilget overtrekk ved å være billigere og uten kort løpetid. Vanligvis er det ingen dato for når pengene skal tilbakebetales.

Du bestemmer deg selv hva du vil bruke pengene fra kontokreditten på. Pengene kan for eksempel. brukes til uforutsette utgifter i din daglige husholdning, eller hvis det er tid for å slå til på et godt tilbud.

Hvis du knytter en kontokreditt til lønnskontoen din, trekkes du automatisk når lønningen din går inn på kontoen. I tillegg, hvis du oppretter en kredittkonto, kan dette være en god løsning for å dekke de månedene når du har flere utgifter.

 

Hva er forskjellen mellom en kontokreditt og et forbrukslån?

Forskjellen mellom disse to lånetypene med lav rente er at en kontokreditt ikke har faste avdrag. Du betaler bare renter på de pengene som du faktisk har brukt. Avhengig av dine behov, kan vi gi deg råd om hvilken løsning som passer best for deg. Ta kontakt med vår kundeservice for hjelp med dette.

 

Hva er refinansiering?

Refinansiering av eksisterende gjeld og lån vil si at du tar opp et nytt lånebeløp som er stort nok til å betale ut dyre smålån med høye renter. Når de er betalt har du bare et enkelt lån å betale på istedenfor mange små.

 

Hva er et forbrukslån til refinansiering?

Hvis du har mye dyr gjeld, kan det være lurt å refinansiere denne ved hjelp av et forbrukslån som refinansiering. Overtrekk på kontoen og lån fra ulike låneselskaper koster mye penger hver måned fordi du betaler renters rente. Gjeldsfinansiering betyr at du betaler ned gjelden din på en alternativ måte.

Hvis du velger å refinansiere gjeld ved hjelp av et forbrukslån, kan du, hvis du gjør det riktig, oppnå en lavere rente. Med et nytt lånebeløp som kan betale ned alle dine andre små og mellomstore lån, kan du dermed samle alle lånebeløpene dine hos en enkelt leverandør. Det er mer selvsagt mer økonomisk overkommelig når du bare betaler rente på et enkelt lån.

 

Hvordan sparer jeg penger?

Du sparer mest penger på månedsavgiften som de fleste långivere krever. Her har du et eksempel på hvordan dette kan fungere: Hvis du har fem lån, betaler du denne avgiften fem ganger per måned. Hvis du kan refinansiere din gjeld med et forbrukslån til en attraktiv rente, minimerer du disse kostnadene.

 

Finn ditt billigste forbrukslån her

Du ser etter markedets billigste forbrukslån, men er overveldet av jungelen av utlånere og tilbud som finnes på nettet. Hvem er seriøs, og hvem bør du styre unna? Egentlig er det kun én effektiv måte å finne det beste tilbudet på, ved å utrettelig sammenligne tilbudene. Dette er tidkrevende og du er kanskje usikker på hvor du skal begynne å lete og hvordan du skal gå frem for å finne ut hvilket tilbud som passer din økonomiske situasjon best.

Derfor har vi fra Nanofinans gjort jobben for deg.Vi kan formidle søknaden din til 20 seriøse lånetilbydere, noe som betyr at utlånerne kjemper om å få deg som kunde og ikke motsatt. Du fyller ut lånesøknaden på noen minutter. Deretter kan du sette deg ned i ro og mak og velge det aller beste tilbudet.

 

Sett opp et realistisk budsjett

Det er relativt raskt og enkelt å få billige lån uten sikkerhet via nettet i dag. Det er likevel noen faktorer det er viktig at du skaffer deg en god oversikt over før du signerer låneavtalen med Bank – ID, slik at vi kan hjelpe deg med å finne ditt aller billigste forbrukslån, tilpasset din personlige privatøkonomi.

Det aller første du bør gjøre er å sette opp et realistisk budsjett over dine egne inntekter og utgifter for å finne ut hvor mye du har til overs etter at alle faste utgifter er betalt. Det økonomer liker å kalle for et rådighetsbeløp. Dermed vet du også hvor mye du har råd til å låne samtidig som du kan leve med avdragene uten at det blir et for stort økonomisk press og kun en forverring av den opprinnelige situasjonen du var i tidligere.

 

Hvor mye penger trenger du å låne?

Hvor mye penger du trenger vil også ha en betydning for hvor mye lånebeløpet vil komme til å koste deg totalt. Du bør også tenke på at denne lånetypen bør tilbakebetales så raskt som mulig. Velg et beløp som du mener du vil være komfortabel med å måtte tilbakebetale og at dette er en “levelig” utgift du kan ta deg råd til. Alt dette basert på hva som passer det budsjettet du har satt opp tidligere, selvsagt.

 

Bruk en lånekalkulator

Når du har skaffet deg et godt og oversiktlig bilde over privatøkonomien din er det på tide å ta en vurdering på hvor mye penger du trenger og har råd til å søke om. I denne fasen kan du benytte deg av en lånekalkulator for å finne det billigste forbrukslånet uten sikkerhet. Lånekalkulatoren viser deg alle kostnadene som er knyttet til ditt billige lån. Den gir deg en god oversikt over utgifter som renter, avdrag og gebyr som er knyttet til et lån.

Tenk på følgende før du tar opp et forbrukslån:

 • Sett opp et realistisk budsjett – skaff deg god oversikt
 • Sjekk renten – totale kostnader ved lånet
 • Hvor mye penger du trenger å låne – bruk vår lånekalkulator
 • Hvor lang løpetid, nedbetalingsperiode, du trenger på lånet
 • Refinansiering av lån
 • Hvilke gebyrer som følger med lånet

 

Renter

Når du har skaffet deg god oversikt over økonomien din ved å sette opp et budsjett, er det en ting til du bør få oversikt over: Hvor høy rente du er i stand til å betale. Lån med lav rente er helt klart billigere enn hvis det hadde  høy rente, men her er det også noen andre viktige faktorer som har stor effekt på hva de totale kostnadene ved lånet ditt reelt sett vil bli.

 

Effektiv rente

Når du søker etter et billig forbrukslån, vil du bli konfrontert med både nominell og effektiv rente. For å finne ut de totale og reelle kostnadene ved lånet ditt, må du være klar over forskjellen på disse. Den effektive renten avgjør hvor store de totale kostnadene vil bli. Den effektive renten er summen av den nominelle renten sammen med alle gebyr – altså, de totale kostnadene som er knyttet til det aktuelle lånebeløpet.

 

Bruk ditt billigste forbrukslån til å refinansiere gammel gjeld

Med et billig forbrukslån har du også en god forutsetning for å refinansiere dyre smålån og annen eventuell gammel gjeld du måtte sitte med.

En refinansiering av gjeld vil gi deg:

 • Bedre kontroll over privatøkonomien din
 • En lavere effektiv rente
 • En oversiktlig nedbetalingsplan
 • Gunstigere vilkår og betingelser
 • Muligheten til å raskere bli kvitt gammel gjeld

 

Samle all gjelden i ett eneste lån med refinansiering

Refinansiering av smålån og dyre kreditter i form av billige forbrukslån, vil med andre ord gi deg gode forutsetninger for å kunne spare mye penger. Såkalte smålån eller kredittkort har en gjennomsnittlig rente mellom hele 20-30%, mens rentene på billige låneformer vanligvis er vesentlig lavere enn dette.

Ved å samle all den gamle gjelden din i ett eneste lån, vil du i tillegg slippe å betale doble og unødvendige renter og gebyr hver eneste måned. Dette vil det også hjelpe deg med å kunne oppnå en mer ryddig økonomi og dermed en mer bekymringsfri hverdag.

 

Gebyr

Rentene er først ut når det gjelder kostnader ved lånet ditt, men i kjølvannet vil det også følge med ulike gebyr og ekstrautgifter på lånet. Det er av den grunn en veldig god ide å se på hvilke gebyr som følger med beløpet du ønsker å låne før du signerer lånesøknaden,

Hvilke gebyr som er knyttet til beløpet, varierer fra utlåner til utlåner. Gjør derfor en samlet vurdering av renteutgiftene og alle andre gebyr for å finne ditt billigste forbrukslån uten sikkerhet. Se spesielt på:

 • Etableringsgebyr
 • Termingebyr

 

Vanlige gebyr

Vanlige gebyr på forbrukslån er etableringsgebyr og termingebyr.

Etableringsgebyret skal dekke det rent administrative I forbindelse med registrering og behandling av lånesøknaden din.

Termingebyret skal dekke de administrative utgiftene av de månedlige avdragene som blir tilsendt deg. Dette gebyret kan variere mellom alt fra 10 til 50 kroner, så over tid kan det faktisk utgjøre en betydelig forskjell. Enkelte norske banker har også valgt å “bake” inn dette gebyret i den nominelle rentesatsen.

 

Rentefritt lån – er det mulig?

Renter er det banker andre långivere tar som betaling for å låne deg, låntakeren, penger. En kan jo forstå at långivere vil ha betaling for å låne ut penger. Alle vil ha jo ha betaling for tjenestene de tilbyr. Alle har jo regninger de skal betale. Det gjelder långivere og banker like mye som det gjelder for de som kommer til dem for å låne penger. Långivere vil ha så høy rentesats på sine lån som de kan. Da tjener de mest mulig. Det er det motsatt av hva en låntaker vil. Låntaker vil på sin side ha så lav rentesats som mulig. Dette kan av og til føre til motsetninger mellom de to parter.

 

Hva det faktisk er

Derfor er det svært uvanlig å finne tilbud om rentefrie lån. De eksisterer, men de er vanskelig å finne. Når man finner dem er det ofte snakk om et kampanjetilbud fra långiveren sin side. Med det er ikke sagt at det lånet som eventuelt blir tatt opp under kampanjeperioden forblir rentefritt. Etter at kampanjeperioden for lånet opphører, starter som regel rentene å løpe. Man kan derfor føre en argumentasjon for at det ikke er snakk om et rentefritt lån, men om en utsettelse av rente og avdragsbetaling.

 

Når brukes rente- og avdragsfrihet?

En slik ordning kan være fordelaktig for en låntaker som har behov for et relativt lite beløp fort for å dekke en overraskende utgift og vet at midlene som behøves for å betale tilbake lånet før rente- og avdragsfriheten opphører og rentene begynner å løpe. Det kan også være fordelaktig for en långiver hvis det er ønskelig å skaffe seg nye kunder. Da er som regel snakk om at en rente- og avdragsutsettelse gis i forbindelse med en markedsføringskampanje.

En sjelden gang imellom kan man få rentefritak på et boliglån, men det er ikke vanlig. Det som er vanlig, er at borettslag kan få avdragsfrihet på det lånet som ble tatt opp i forbindelse med oppføringen av bygget borettslaget befinner seg. I slike tilfeller kan avdragsfriheten vare i opptil 30 år. Dersom det er tilfelle, betaler beboerne i borettslaget bare renter til banken som har innvilget lånet.

 

Hvor finner man lån med rente- og avdragsfrihet?

Det beste stedet, eller de beste stedene for å være nøyaktig, å lete etter lån som tilbyr rentefrihet, i en periode, for privatpersoner er på internett. Der er det mange forskjellige kredittselskap som tilbyr slike lån. Det kan dreie seg om en sum så høy som 10000 kroner. 

Det kan også være snakk om en så liten sum som 1000 kroner. De aller fleste av disse kredittselskapene har en lånekalkulator på nettsidene sine som lar eventuelle låntakere beregne hvor store månedsutgiftene ved et gitt lån kommer til å være.

Slike lån kan kalles mange ting, men det mest vanlige er mikrolån. Denne typen lån har som regel en rentefri periode på omtrent 30 dager. Skulle det være ønskelig å ha en lenger rentefri periode? 

Da er det bedre å søke om et kredittkort som kan ha en så lang rentefrihet som 60 dager. Et kredittkort har også høyere beløpsgrense. Er det noe som frister som du ikke har penger til? Da kan et kredittkort løsningen. Lang rentefrihet fører til at en eventuell låntaker allerede sparer penger sammenlignet med å betale renter og avdrag med det samme lånet blir tatt opp.

 

Slik bestiller du et lån

Det enkleste er å bruke din Bank- ID når du søker om et slikt lån. De har også en nedre aldersgrense på 20 år. Det er ikke nødvendig med mer. Eller rettere sagt, det er en ting til. En potensiell lånsøker må igjennom en lovpålagt kredittsjekk for å få innvilget søknaden om et smålån. 

Kredittsjekken er for å undersøke om lånesøkeren har utestående krav til inkasso eller betalingsanmerkninger. Har lånesøkeren det, er det grunn til å gi avslag på en søknad om lån. Dersom lånesøkeren ikke har det, blir søknaden innvilget. Søkeren kan da forvente å få lånebeløpet overført inn konto relativt raskt. Litt avhengig av hvilket selskap søknaden sendes til, kan lånebeløpet komme inn på konto i løpet av samme dag som søknaden ble sendt inn.

 

Lån uten kredittsjekk

Mange som lurer på om det er mulig å få lån uten å måtte gjennomføre en kredittsjekk. Det er flere årsaker til at en kan foretrekke å ta opp et lånbeløp uten kredittsjekk. Et par av grunnene kan være at man rett og slett ønsker en litt kjappere låneprosess, mens andre kanskje ikke har en optimal kredittscore for øyeblikket.

I følge det norske lovverket er det ikke lov for banker og andre långivere å gi ut lån uten en kredittsjekk. Det kan være lett å tenke at denne loven er til bare for å gjøre det vanskelig, men det er faktisk både for banken og privatpersonen sin sikkerhet. Hvis man ikke for øyeblikket er i stand til å betale ned på et lån bør man heller ikke ta et lån.

 • I Norge kan man ikke låne penger uten kredittsjekk

Loven sier at man ikke kan låne penger uten en kredittsjekk. Det betyr nødvendigvis ikke at det er vanskelig å søke forbrukslån, for eksempel. Senere i denne artikkelen kan du lese blant annet om de forskjellige typer lån og hvilke låneformer som er lettest å få. Du kan også lese om hva årsakene til dårlig kredittscore kan skyldes og hvordan man kan raskt få ordnet opp i det.

Selv om man kanskje selv tenker at det ikke er vits å søke om lån fordi man har dårlig kredittscore trenger ikke det å stemme. Det er verdt å sjekke kredittscoren din uansett. Det verste som kan skje er at man får avslag og må fikse en bedre kredittscore før man helt enkelt kan søke om lån igjen.

 

Årsaker til dårlig kredittscore

Mange kan oppleve å finne ut at de enten har bedre eller dårligere kredittscore enn forventet, kanskje uten å vite hvorfor. Det er slik at det er flere faktorer som spiller inn. Poenget med en kredittscore er å gi bankene et svar på hvor sannsynlig det, statistisk sett, er at en person klarer å gjøre opp for seg. Faktorene som trekkes inn for å beregne kredittscoren er hovedsakelig alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner.

 • Faktorene som brukes til å beregne kredittscore er alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner

Det er altså flere faktorer som spiller en rolle på kredittscoren. Det gjør at det kanskje kan virke komplisert, men det er det ikke. Etter å ha funnet ut kredittscoren er det egentlig bare to utfall som kan forekomme – i beste fall trengs det ingen form for endring fra din side, i verste fall må noe endres.

De tre hovedårsakene til dårlig kredittscore er sene innbetalinger, aktive betalingsanmerkninger og stor variasjon i inntekt. Disse tre årsakene kan skyldes mye forskjellig, men alle tre er det fullt mulig å gjøre noe med. Årsakene her har også alle en sammenheng. Sene innbetalinger kan skylde stor variasjon i inntekten, noe som igjen fort kan føre til aktive betalingsanmerkninger.

3 årsaker til dårlig kredittscore:

 1. Sene innbetalinger
 2. Aktive betalingsanmerkninger
 3. Stor variasjon i inntekt

Disse tre vanligste årsakene til dårlig kredittscore har som nevnt en veldig tydelig sammenheng med hverandre. Hvis man forstår sammenhengen av at stor variasjon i inntekt kan føre til sene innbetalinger, som videre kan føre til betalingsanmerkninger, er det lett å se at det er fullt mulig å gjøre noe med kredittscoren.

 

Hvordan fikse dårlig kredittscore?

Som vi allerede har poengtert er det en sterk sammenheng i de tre mest vanlige årsakene til dårlig kredittscore. Mange kan oppleve å ha dårlig kredittscore, mange velger også å gjøre noe med det, mens andre kanskje ikke bryr seg. Det er slik at det ikke er noen som helst fordel med å ha dårlig kredittscore, bare ulemper.

 • Med dårlig kredittscore kan man ikke få lån i Norge

Hvis det er slik at man opplever å ha dårlig kredittscore kan man ikke få noen som helst form for lån. De aller fleste vil i ny og ned trenge å ta opp lån til ett eller annet, uansett om det er bolig, reise eller ny mobil.

Det er ingen grunn til å tenne varsellamper og bryte ut i panikk på grunn av dårlig kredittscore. En dårlig kredittscore er det fullt mulig å fikse. Kjernen til en dårlig kredittscore ligger ofte i stor variasjon i inntekten. Dette fører til sene innbetalinger, som igjen fører til betalingsanmerkninger. Her må man enten prøve å finne en mer stabil inntektskilde eller være forberedt på at det kommer måneder med lavere inntekt. Det kan man enkelt gjøre med å spare litt de månedene man har god inntekt.

 • Man kan ikke få lån med aktive betalingsanmerkninger

Hvis man sitter med en eller flere aktive betalingsanmerkninger er det slik at det ikke er mulig å få lån. Igjen er det ingen grunn til å tenne varsellamper eller bryte ut i panikk. Å ordne opp i betalingsanmerkninger er kjempelett. Alt man trenger å gjøre for å få fjernet anmerkningene er å betale for seg.

 • Tips – Så snart man betaler betalingsanmerkningene blir de borte

Det er i all hovedsak bare to utfall ved eventuell kredittvurdering. Enten er den bra og man trenger ikke å endre noe, eller så må man fikse opp i noe før man kan få lån. Uansett utfall er det ikke noe krise. Heldigvis er betalingsanmerkninger og dårlig kredittvurdering enkle å rette opp i.

Før man søker om lån er det alltid viktig å vite hvilke alternativ som eksisterer og hva de forskjellige låntypene egner seg best til.

 

Forskjellige typer lån

Det er alltid viktig å vite hva man får av de forskjellige typene lån som eksisterer og hva hver av disse passer best til. Hvis man velger et helt feil lån ut ifra sitt behov kan man ende opp i en vanskelig økonomisk situasjon.

Det eksisterer en jungel av forskjellige typer lån, men vi skal holde oss til de tre lånene som er best på hver sine felt. Dette er også de tre mest foretrukket lånene blant nordmenn. Det er ikke uten grunn. Disse tre lånene egner seg bra på hver sine felt.

De 3 beste lånene på hver sine felt:

 1. Boliglån
 2. Billån
 3. Forbrukslån

De tre mest vanlige lånene i Norge, og samtidig de tre beste lånene på hver sine felt, er boliglån, billån og forbrukslån. Dette er lån som kommer med hver sine fordeler og ulemper og er generelt tre ganske forskjellige former for lån. Alt i alt er hver av disse lånene veldig bra former for lån.

Når det kommer til kjøp av bolig er det ingen tvil hvilket lån man skal se etter. Man skal naturligvis se etter boliglån. Det er egentlig ingen andre alternativer enn boliglån når man skal kjøpe seg bolig. I tillegg til å være det eneste alternativet man bør vurdere når man kjøper bolig er boliglån også den aller billigste formen for lån.

 • Boliglån er den aller billigste formen for lån

Det er altså mange fordeler som kommer med boliglån. Det eneste låneformen å vurdere til bolig og det billigste lånet av dem alle. Ikke bare er boliglån uten tvil det lånet som egner seg best til kjøp av bolig. Det er uten tvil den formen for lån som egner seg best til kjøp av hytte og fritidsbolig også.

Selv om det er mange fine fordeler med boliglån, kommer det på lik linje med andre lån, både med fordeler og ulemper. Den største og mest sentrale ulempen når det gjelder boliglån er kravet om sikkerhet. Når man låner penger til bolig, stiller banken krav om sikkerhet i boligen. Dette betyr at banken har rett til å tvangsselge boligen dersom låntaker ikke klarer å betale for seg. Noe som ikke alltid er like hyggelig å ha i bakhodet under tunge økonomiske tider som kommer i ny og ne.

 • Største ulempe med boliglån: Krav om sikkerhet i boligen

Boliglån er også en form for lån som krever mer av låntaker enn andre låneformer. Med dette mener vi at det kan være vanskeligere å få et boliglån enn en annen type lån.

Når det kommer til kjøp av bil derimot, er ikke boliglån lenger kongen på haugen. Det trengs ingen rakettforsker for å forstå at billån er den rette formen for lån når det gjelder bilkjøp. Billån er også en form for lån som er generelt sett veldig billig og fungerer i de fleste tilfeller veldig bra til bilkjøp. Vi sier i de fleste tilfeller da forbrukslån faktisk noen ganger kan fungere bra til bilkjøp mer om det kommer senere i artikkelen.

 • Billån er som oftest best når det gjelder bilkjøp

Noe ikke alle vet om billån er at det kan brukes til mer enn bare kjøp av bil. Billån kan også i mange tilfeller egne seg bra til kjøp av andre motoriserte ting, som for eksempel motorsykkel, båt eller snøscooter.

 • Største ulempe med billån: Krav om sikkerhet i bilen

På lik linje med boliglån er den kanskje den største ulempen med billån kravet om sikkerhet i bilen. Det vil si at om man ikke betaler for seg, kan banken selge bilen og ta pengene.

Som nevnt kan faktisk forbrukslån i enkelte tilfeller være den beste formen for lån når det gjelder kjøp av bil. Hvis man vurderer å kjøpe bruktbil i lavere prisklasse, bør man også vurdere å bruke forbrukslån til dette.

Forbrukslån er en form for lån som kommer med en hel rekke flotte fordeler. For det første er det betraktelig enklere å få innvilget et forbrukslån enn det er å få innvilget et billån, for det andre stilles det ingen krav om sikkerhet ved et forbrukslån. På den andre siden er det ikke til å skjule at forbrukslån vanligvis er noe dyrere enn billån.

 • Forbrukslån kan brukes til kjøp av bruktbiler i lavere prisklasser

Forbrukslån er som nevnt en form for lån som kommer med en hel rekke fordeler.

Fordeler med forbrukslån:

 • Enkelt å få
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Ingen som helst form for sikkerhet
 • Bruk pengene på hva som helst
 • Pengene kommer raskt på konto

Det er altså mange flotte fordeler med forbrukslån, men om man ikke får det beste forbrukslånet, vil disse fordelene ha liten betydning.

 

Hvordan få et bra lån?

I en verden hvor man mer eller mindre konstant ser annonser for ‘’bra’’ lån, er det ikke lenger så enkelt å skille bra og dårlige lån. Det er blitt en hel jungel av lån. Hvis man ikke er obs og klar over hva som er et bra og ikke fullt så bra lån, vil man som oftest ende opp med et lån som er langt fra optimalt.

Det de fleste gjør er at de søker om lån fra banken sin og de lar det bli med det. Dette er en veldig dårlig strategi når det kommer til å skaffe seg et så bra lån som mulig. Grunnen til at dette er at banken vet at folk flest ikke søker om lån flere steder. Dermed kan de mer eller mindre gi hvilke som helst betingelser, og låntakeren vil tro at det er et bra lån.

I stedet for å bare forhøre seg med en bank er det faktisk en del som forespør seg i et par banker til. Det er helt riktig tankegang, men ved å spørre banker direkte om lån vil man ikke nødvendigvis få de beste rentene og betingelsene. Søknadene kan også ofte være veldig kompliserte og med liten skrift som kan gjøre at man binder seg opp til noe man egentlig ikke ønsker.

Det er her nanofinans.no kommer inn i bildet. Når du søker om lån gjennom oss vil du ende opp med å få så mange fordeler som du kanskje ikke engang hadde håpet på.

Fordeler med lån gjennom nanofinans.no:

 • Superenkel, oversiktlig og helt uforpliktende søknad
 • Du kan låne uten sikkerhet
 • Søknaden vil nå frem til 12 eller flere banker som vil konkurrere om å få deg som låntaker
 • Du vil få det beste tilbudet innen veldig kort tid
 • Takk helt enkelt ja eller nei til tilbudet
 • Få pengene på konto innen kort tid

 

Forbrukslån med med-låntaker

Som med et boliglån er det mulig for to personer å ta opp et forbrukerlån sammen. To underskrifter på søknaden kan også være det avgjørende punktet for at det innvilges.

En långiver vil sette pris på at det er en med-låntaker på lånet. Denne personen blir også kalt for kausjonist. Da kan han legge to inntekter til grunn for betjeningen av et lån. Hvis med-låntakeren er din ektefelle eller samboer, betyr det også at dere bor mer økonomisk ved at dere deler på boutgiftene. Det regnes også inn en «stordriftsfordel» for konsumet av mat, drikke og andre husholdningsvarer. Å søke forbrukslån med en med-låntaker vil derfor både øke sjansen for at det blir innvilget og gi en bedre kredittscore. Det siste kan for eksempel gi utslag i at dere får beste rente på forbrukslån.

I mange sammenhenger er også naturlig å ha en med-låntaker. Det gjelder spesielt der låneformålet er til felles benyttelse. Hvis dere kjøper inn en brukt bil eller båt, vil det være noe begge har glede av. Det samme er tilfellet hvis dere bruker pengene til oppussing av felles bolig. Kanskje kan et forbrukslån med lav rente også brukes til den ferie for hele familien?

 

Dette innebærer solidarisk ansvar

At dere tar opp forbrukslån sammen betyr også at dere er solidarisk ansvarlige for betjeningen. Dere hefter solidarisk for lånet, som det også kalles. Det betyr at dersom betalingen stopper opp, kan banken kreve begge partene for hele beløpet. Det betyr selvfølgelig ikke at banken kan få betalt to ganger, men at de kan innlede tvangsinndrivelse i første omgang hos den parten de tror det er mest å hente hos.

Slik problematikk oppstår gjerne ved et samlivsbrudd. Et opphør av ekteskapet eller samboerskapet får alltid konsekvenser der man tidligere har hatt felles økonomi. Det er ikke alltid bare å dele et slikt lån på midten i det etterfølgende oppgjøret av de felles midlene. Det vil være en forringelse av de opprinnelige betingelsene banken ga lånet på og det vil neppe bli akseptert. Så kan det også være slik at den ene parten har dårligere økonomi og ikke vil klare å betale sin del. Noen ganger mener man at den tidligere partneren er den som egentlig burde betale hele lånet.

Den beste måten å unngå slike situasjoner på, er å ha klare linjer for den økonomiske delen av samlivet. En samboeravtale eller ektepakt kan inneholde bestemmelser om blant annet hvordan videre betjening av felles gjeld skal skje etter et eventuelt samlivsbrudd.

Det behøver ikke alltid være ektefelle eller noen du bor sammen med som er med-låntaker. Det kan også være foreldre eller andre familiemedlemmer som vil bistå deg i å få gunstig finansiering av et billig forbrukslån. De vil da også være solidarisk medansvarlige som nevnt ovenfor.

 

Hva er best av kredittkort og forbrukslån?

Vi skal ikke sammenligne pærer og bananer. Begge ordningene er selvfølgelig en mulighet for deg å få kreditt. De bør imidlertid anvendes på forskjellige måter i en velorganisert privatøkonomi.

La oss slå fast først som sist: Den løpende renten på et kredittkort er så godt som alltid høyere enn på forbrukslån i Norge. Det gjelder så vel den nominelle som den effektive. Har du mye kredittkortgjeld vil det lønne seg å innfri denne ved å ta opp et forbrukslån.

Derimot har de fleste kredittkort en rentefri betalingsutsettelse fram til en angitt månedlig forfallsdato. Det kan være på opptil 45 dager. Dersom du innfrir det beløpet du har brukt av kredittrammen hver måned, er det så godt som kostnadsfritt for deg. Bruken av kredittkort gir også større trygghet når du kjøper ting via Internett. De kan ha inkludert reiseforsikring ved kjøp av feriereiser og de kan ha rabatter på fylling av drivstoff eller annet.

 

Når du ikke betaler hver måned …

… faller det gunstige ved bruken av kredittkort bort med en gang. Da begynner markedets høyeste renter å løpe. Mange personer har også flere kredittkort de bruker om hverandre. Noen ganger kan det bli ganske høye summer hvis man legger sammen den samlede bruken og hvor mye man må betale månedlig på opparbeidet kredittkortgjeld.

Konklusjonen er at dersom du trenger kreditt for et lengre tidsrom enn to måneder, vil det være mer lønnsomt med et mikrolån eller et forbrukslån. Har du kommet i en situasjon hvor du ikke klarer å komme deg a jour med betalingen på kredittkortene, vurder et søk om forbrukslån til refinansiering av kredittkortgjelden. Sammenlign forbrukslån på vår side. Her er det mulig også å finne lav rente på forbrukslån.

 

Får du problemer med betalingen underveis?

Ting går ikke alltid slik vi hadde tenkt. Det kan skje at du midtveis i lånet oppdager at du ikke lenger klarer å betale det.

Årsakene til det kan være mange forskjellige. Du kan ha fått et inntektstap som følge av at du helt uforutsett har blitt arbeidsledig. Du kan ha blitt syk med reduserte ytelser fra Nav. Ved et samlivsbrudd forsvinner kanskje en inntekt du regnet med skulle bidra til betjening av forbrukslånet. Det kan også være at du har levd litt over evne og tatt opp lån og brukt mer kredittkort enn du har økonomisk evne til å betjene.

 

 Du må handle!

Uansett årsak til problemene må det handles. De som kommer dårligst ut av en uforutsett økonomisk vanskelig situasjon er de som blir handlingslammet og ikke gjør noe som helst for å komme seg ut av situasjonen. Å bare slutte å betale medfører en akkumulering av gjelden hvor ubetalte renter, gebyr og kostnader ved tvangsinndrivelse baller på det originale lånebeløpet. I de aller fleste tilfeller vil det være mulig å gjenvinne kontrollen over økonomien med de rette tiltakene.

For det første er det de opplagte tingene du bør gjøre. Alle kostnader må skjæres ned til beinet. Alt du ikke har absolutt bruk for, må vekk. Særlig kostbare vaner må stanses med en gang. Det kan være noen løpende abonnementer på diverse Internett-tjenester som enkelt kan avsluttes. Har du en bil er den ofte et kostnadssluk. Kan du ikke med hånden på hjertet si at du ikke kan klare deg uten, bør den selges. For salgssummen kan du også innfri litt av gjelden. Kanskje du til og med kan innfri hele gjelden?

Hvis alt dette ikke er nok, må du i dialog med kreditorene dine. Ofte er det muligheter for lettelser i betalingen. Spesielt med tanke på at du viser kreditorene dine at du har vilje til å rydde opp, når det er du som kontakter dem og ikke de som må kontakte deg for få betalt. 

Statens Lånekasse har for eksempel muligheter til å gi avdragsfrihet i en periode etter mottatt søknad. Kanskje kan du også få avdragsfrihet på boliglånet for en periode mens du betjener dyrere lån. Andre tiltak er forlengelse av løpetiden på forbrukslån som gir lavere månedlige kostnader. Dersom du fortsatt ikke har noen betalingsanmerkninger kan du søke refinansieringslån til å innfri spesielt dyre kreditter.

I de fleste tilfeller er det mulig å komme på bena igjen med disse tiltakene. Regelen er: Jo før du tar affære, desto bedre kommer du ut av det.

 

Nanofinans finner ditt billigste forbrukslån

Nå kan du gå til toppen av denne siden og se på hvilke lånetilbydere vi samarbeider med og hva de har å tilby deg av billige forbrukslån. Trenger du hjelp med noe, er det bare å kontakt oss så skal vi sammen finne det mest gunstigste forbrukslånet for deg.