Brolæggerstræde 6A, 1211 København K     +47 21 50 13 57     kundeservice@nanofinans.no

Finn det beste og billigste billån uten sikkerhet

Få tilbud om lån opp til 500 000 kr

Vi sammenligner bankene og sender det beste billån til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid.

Billån

Dine fordeler med billån

 • Inntil 100% finansiering
 • Nedbetalingstid inntil 15 år
 • Trygghet mot heftelser
 • Lån uten sikkerhet i bilen

Slik jobber vi for deg

Låneagenten som Nanofinans samarbeider med sender søknaden din om lån til bil til 12+ forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste lånet til bil.
Det er helt uforpliktende å be om tilbud, du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Billån – Lån til bil

De fleste nordmenn fra 18 år og opp er avhengig av bilen. Mange har til og med opp til flere biler. Dette er de som trenger en egen bil til jobb, par som jobber forskjellige steder og de som har bil som hobby. I tillegg til at nordmenn flest er avhengig av å ha bil, er det også blitt et stort statussymbol. Bilentusiaster vet også at en bil som har status trenger ikke å være en ny modell. Det kan nemlig også være en gammel modell som har blitt pusset opp.

Når du skal kjøpe deg ny bil er det lett å tro at den eneste formen for lån som fungerer er billån. Slik trenger det ikke å være. Billån har sine fordeler, men i mange tilfeller er det faktisk lurere å benytte seg av andre lånemetoder enn billån.

Fordeler med å låne til bil via Nanofinans:

 • Ingen sikkerhet i lånet
 • Flere banker konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet
 • Fleksibel nedbetalingstid på lånet

Hva er et billån?

Et billån er den første metoden for finansiering mange tenker på når de skal kjøpe seg bil. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor da det tross alt heter billån. Denne formen for lån kommer også med noen fine fordeler, som for eksempel lav rente. Det ikke mange vet derimot er at det er flere lånemetoder man kan ta i bruk for å kjøpe seg bil, og billån trenger ikke i alle tilfeller å være det beste.

Norge er det landet i Skandinavia som har flest biler per person. Det er 2 personer for hver bil i Norge, i Sverige er det 2,1 personer per bil og i Danmark er det 2,4 innbyggere per bil. Nordmenn er altså over gjennomsnittet glad i bil. Selv om vi i Norge kjøper flere biler enn det folk i sammenlignbare land gjør, betyr det ikke at Ola Nordmann kan kjøpe bil fra egen lomme. De aller fleste trenger å låne penger for å få råd til bil, enten om det er snakk om bil i en av de øvre eller nedre prisklassene.

Viste du at?
Vi kan hjelpe deg med mer enn bare å finne det absolutt beste billånet. Uansett om du er ute etter båt, snøscooter, campingvogn eller motorsykkel er vi her for å hjelpe deg med å få det beste lånet.

Det at de fleste tror at et tradisjonelt billån er eneste metoden å låne penger til bil derimot tar feil. Faktisk er det flere alternativer, noen kan til og med egne seg bedre i enkelte tilfeller. Billån er også vanskeligere å få enn for eksempel forbrukslån. I tillegg tar forbrukslån med seg noen fordeler som billån ikke kan gi.

Alternativer til billån

Som vi har vært inne på tidligere så kjøper nordmenn flere biler per innbygger enn det våre sammenlignbare naboer som svensker og dansker gjør. Selv om vi kjøper så mye bil trenger de aller fleste i Norge hjelp til å finansiere bilen som skal kjøpes, uansett om den er brukt eller ny.

Forbrukslån, grønt billån og sammenslåing med boliglån er tre gode alternativer til et tradisjonelt billån. Disse tre metodene for å låne penger til bil kommer med hver sine fordeler og ulemper, og passer til forskjellige bilkjøp. Men uansett om du er ute etter ny, brukt, gammel eller ny bil så vil det alltid være et lån som passer for deg. For å finne det beste lånet mulig for deg og ditt behov bør du søke om lån gjennom oss. Ved å gjøre det vil flere forskjellige banker se at akkurat du er på utkikk etter lån. Ved å bruke denne metoden vil det skape konkurranse blant bankene. De vil da presse prisene så mye som mulig for å få nettopp deg som låntaker.

En annen metode noen bruker er nemlig å slå sammen bilkjøpet med boliglånet. Dette er først og fremst for de som befinner seg i en rotete økonomisk situasjon, og ikke klarer å ha oversikt med enda flere fakturaer hver måned.

Den tredje metoden som er veldig populær å bruke når man skal kjøpe bil er forbrukslån. Forbrukslån er bra for billigere bilkjøp. Når det kommer til kjøp av nye biler over 500.000kr vil ikke forbrukslån passe bra inn.

 • Tips: Finn ut hva du verdsetter i et lån

Det er altså flere andre alternativer enn bare tradisjonelle billån for å kjøpe bil. De forskjellige typer lån kommer med hver sine fordeler og ulemper, og de passer bra i hver sine felt. Men hva med et vanlig billån da, spør du kanskje. Vanlige billån er jo trossalt den aller mest populære låneformen for kjøp av bil, så naturligvis kommer billån også med sine fordeler. Tradisjonelle billån kommer nemlig med lavere rente enn forbrukslån og kan brukes på alt av biler – i motsetning til et grønt billån. Hvis man kjøper bil gjennom boliglånet sitt tar bankene sikkerhet i boligen, men om man kjøper med et vanlig billån tar banken sikkerhet i bilen. Det er absolutt mer ideelt å ha sikkerhet i bilen sin enn i boligen sin. Om du ikke ønsker at banken skal ta noen form for sikkerhet i det hele tatt så vil forbrukslån være den rette låneformen for din del.

Uansett hvilken type lån som ser best ut på papiret er det alltid lurt å veie opp fordeler og ulemper. Det er nemlig viktig å finne ut hva du selv verdsetter når det kommer til et lån. Hvis du skal kjøpe ny og dyr bil vil det kanskje være ideelt å få så lav rente som mulig. Billån, grønt billån og sammenslåing med boliglån gir de laveste rentene. Disse formene for lån er på den andre siden ganske avanserte å forholde seg til og vanskelige å få. I tillegg vil banken kreve sikkerhet i enten bil eller bolig. For de som ønsker å kjøpe bruktbil som ikke er i den øverste prisklassen vil forbrukslån være ideelt. Forbrukslån er nemlig veldig enkle å både få og forholde seg til. Bankene stiller heller ingen sikkerhet ved et forbrukslån. Merk at et forbrukslån kan være noe dyrere enn de andre formene for lån.

Hva er grønt billån?

Det blir bare mer og mer populært med elektriske- og hybride biler. I takt med strømmen har det kommet en fornyende variant av et tradisjonelt billån, nemlig et grønt billån. Et grønt billån gir bedre betingelser enn det et tradisjonelt billån gjør, som blant annet litt billigere rente

Følgende type biler kvalifiseres for et grønt billån:

 • Elektriske biler
 • Hybridbiler
 • Biler med lavere CO2 utslipp enn 120 gram per kilometer.

Noe mange tror når det kommer til å ta et grønt billån er at bilen må være elektrisk. Slik er det ikke. Både hybridbiler, og til og med enkelte diesel- og bensinbiler kan kvalifiseres for et grønt billån. Alle biler med et utslipp av CO2 som er lavere enn 120 gram per kilometer er kvalifisert for et grønt billån.

Billån med betalingsanmerkning

Det er mange som kommer i en uheldig økonomisk situasjon og ender med betalingsanmerkning. I denne sammenheng er det også mange som lurer på om det er mulig å ta lån med betalingsanmerkning. Det er dessverre ikke mulig å ta lån i Norge dersom man har vært uheldig og fått en betalingsanmerkning.

 • Du kan ikke få lån i Norge med en betalingsanmerkning

Så snart man befinner seg i en slik situasjon er det lurt å fokusere på å komme seg ut av den så kjapt som mulig. Hvis du har fått brev om at du kommer til å få en betalingsanmerkning har du nemlig 14 dager på å betale for deg. Om du ikke vil få nok kapital innen de 14 dagene kan du sende et klageskjema. Selv om denne klagen ikke vil få deg ut av situasjonen kan du i det minste få ekstra tid for å skaffe nok kapital.

 • Tips: Send klage innen 14 dager for å få ekstra tid til å skaffe nok kapital

En ide om du ikke har eller vil få nok kapital med det første er å spørre familie og venner om hjelp. Det er en større skam å sitte med en betalingsanmerkning enn å spørre om økonomisk støtte i vanskelige tider. Mange vil sikkert også synes at det er gøy å være til hjelp. Uansett hvor mye du får låne fra familie og venner er det et skritt nærmere å betale deg ut situasjonen. For å få lån til bilen eller noe annet må du gjøre ditt beste for å bli kvitt betalingsanmerkningen så fort som mulig. Det er nemlig slik at når kravet er betalt vil betalingsanmerkningen forsvinne, og du kan igjen ta opp lån.

Kjøp bil med forbrukslån

Som du har lært tidligere i denne artikkelen er det flere alternativer til billån når man skal kjøpe seg ny bil. En av de mest populære metodene når det kommer til kjøp av bruktbil og biler som ikke befinner seg i de øverste prisklassene er forbrukslån. Forbrukslån er nemlig en form for lån som kommer med en rekke fordeler når man skal kjøpe seg bil, men også noen ulemper.

En veldig nøytral fordel som mange liker er at banker ikke stiller noen krav til sikkerhet ved forbrukslån. Når man bruker andre former for lån stiller banken som oftest sikkerhet i enten bil eller bolig. At en bank tar sikkerhet i noe betyr at de har retten til den bestemte fysiske eiendelen. Om man da ikke klarer å betale for seg i tide, kan faktisk långiver ta pant i bolig eller bil. For å unngå å miste nattesøvn av den grunn er forbrukslån veldig greit. Når man kjøper bil med forbrukslån tar nemlig ikke långiver sikkerhet i noe som helst.

 • Forbrukslån er enkelt å få og forholde seg til.

Forbrukslån er kanskje også det enkleste lånet å få. Dette gjør at mange tar opp forbrukslån uten å tenke seg ordentlig om. Selv om forbrukslån er relativt enkle å få er det alltid viktig å tenke seg om før man tar et lån, uansett hvilket. Det er lett for å gå i fella med å gjøre impulskjøp. Et eksempel på dette er at man se en bil man har lyst på, og tar opp et lån til bil samme dag. Dette er aldri lurt å gjøre. Man må alltid ha en plan på både hvor mye man trenger, hvordan man skal betale det ned og hvor mye hver måned som er sunt for økonomien å betale. Hvis man ikke har en plan derimot, kan det være enkelt å komme skeivt ut, selv med et lite forbrukslån. Prøv også vår billån kalkulator.

Når man skal låne til bil er de fleste formene for lån avanserte og kompliserte å forholde seg til, slik er det ikke med forbrukslån til bil. Forbrukslån er kanskje den enkleste formen for lån å forholde seg til. Slike lån er veldig rett frem.

Hvilken type lån til bil passer ditt behov?

Det er mange forskjellige typer lån man kan ta når man skal kjøpe bil. Alle kommer med sine fordeler og ulemper, og er bra på hver sine områder. Ved å sende en helt uforpliktet søknad gjennom oss vil flere banker se den. Utfallet av dette er at bankene vil konkurrere om å få akkurat deg som låntaker, og med det vil du få de absolutt beste betingelsene for din økonomiske situasjon.

Søknader sendt gjennom Nanofinans.no behandles av Axo Finans AS.

Vi jobber naturligvis tett sammen med Axo Finans for å gi våre kunder en trygg, enkel og oversiktlig låneprosess.

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig.
Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eksempel eff.rente 15,84%, 65000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334,-. Du kan sammenlikne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no.

2019 @ Nano Finans - Organisasjonsnummer: DK39513102