Finn det beste og billigste billån uten sikkerhet

Få tilbud om lån opp til 600 000 kr
Nanofinans, en del av Sambla, sammenligner långiverne. Sambla er en finansagent som formidler søknaden din til 23 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Finn det beste og billigste billån uten sikkerhet

Dine fordeler med billån

 • Inntil 100 % finansiering
 • Nedbetalingstid inntil 15 år
 • Trygghet mot heftelser
 • Lån uten sikkerhet i bilen
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Billån – Lån til bil

De fleste nordmenn fra 18 år og oppover er avhengig av bilen. Mange har til og med opp til flere biler. Dette er de som trenger en egen bil til jobb, par som jobber forskjellige steder og de som har bil som hobby. I tillegg til at nordmenn flest er avhengig av å ha bil, er det også blitt et stort statussymbol. Bilentusiaster vet også at en bil som har status trenger ikke å være en ny modell. Det kan nemlig også være en gammel modell som har blitt pusset opp.

Når du skal kjøpe deg ny bil er det lett å tro at den eneste formen for lån som fungerer er billån. Slik trenger det ikke å være. Billån har sine fordeler, men i mange tilfeller er det faktisk lurere å benytte seg av andre lånemetoder enn billån.

Fordeler med å låne til bil via Nanofinans:

 • Ingen sikkerhet i lånet
 • Flere långivere konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet
 • Fleksibel nedbetalingstid på lånet

 

Hva er et billån?

Et billån er den første metoden for finansiering mange tenker på når de skal kjøpe seg bil. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor da det tross alt heter billån. Denne formen for lån kommer også med noen fine fordeler, som for eksempel lav rente. Det ikke mange vet derimot er at det er flere lånemetoder man kan ta i bruk for å kjøpe seg bil, og billån trenger ikke i alle tilfeller å være det beste.

Norge er det landet i Skandinavia som har flest biler per person. Det er 2 personer for hver bil i Norge, i Sverige er det 2,1 personer per bil og i Danmark er det 2,4 innbyggere per bil. Nordmenn er altså over gjennomsnittet glad i bil. 

Selv om vi i Norge kjøper flere biler enn det folk i sammenlignbare land gjør, betyr det ikke at Ola Nordmann kan kjøpe bil fra egen lomme. De aller fleste trenger å låne penger for å få råd til bil, enten om det er snakk om bil i en av de øvre eller nedre prisklassene.

Viste du at?

Vi kan hjelpe deg med mer enn bare å finne det absolutt beste billånet. Uansett om du er ute etter båt, snøscooter, campingvogn eller motorsykkel er vi her for å hjelpe deg med å få det beste lånet.

Det at de fleste tror at et tradisjonelt billån er eneste måten å låne penger til bil derimot tar feil. Faktisk er det flere alternativer, noen kan til og med egne seg bedre i enkelte tilfeller. Billån er også vanskeligere å få enn for eksempel forbrukslån. I tillegg tar forbrukslån med seg noen fordeler som billån ikke kan gi.

Fordelen med å låne penger til kjøp fra bilforhandleren er at denne har en større frihet til å forhandle om lånets pris. Du kan også ta opp et lån til å kjøpe bil som et banklån eller som et lån på nettet. Det eneste som faktisk kan sette en stopper for at du får et billån er en mulig registrering hos SIS, Statens Innkrevingssentral.

Sammenlign deg frem til det billigste lånet hvor du kan låne mellom 10.000-500.000 kroner.

Spar tusenvis av kroner ved å velge det rette billånet. Bli kjent med hovedkonseptene som gjelder for lån og undersøk markedet slik at du er godt rustet før du drar til bilforhandleren din. I denne artikkelen skal vi derfor guide deg gjennom konsepter og fallgruver.

Som alle andre finansieringsformer kan billån være vanskelig å finne ut av. Det kan derfor være verdt å tilbringe noen få sene kvelder til å utforske markedet for bilfinansiering. Du kan få lån for bilkjøp fra både bilforhandlere, banker, långivere og boliglånsbanker. Det er imidlertid mange individuelle krav som gjelder når du skal finne det billigste billånet.

 

Alternativer til billån

Som vi har vært inne på tidligere så kjøper nordmenn flere biler per innbygger enn det våre sammenlignbare naboer som svensker og dansker gjør. Selv om vi kjøper så mye bil trenger de aller fleste i Norge hjelp til å finansiere bilen som skal kjøpes, uansett om den er brukt eller ny.

Forbrukslån, grønt billån og sammenslåing med boliglån er tre gode alternativer til et tradisjonelt billån. Disse tre metodene for å låne penger til bil kommer med hver sine fordeler og ulemper, og passer til forskjellige bilkjøp. Men uansett om du er ute etter ny, brukt, gammel eller ny bil så vil det alltid være et lån som passer for deg. For å finne det beste lånet mulig for deg og ditt behov bør du søke om lån gjennom oss. Ved å gjøre det vil flere forskjellige långivere se at akkurat du er på utkikk etter lån. Ved å bruke denne metoden vil det skape konkurranse blant långiverne. De vil da presse prisene så mye som mulig for å få nettopp deg som låntaker.

En annen metode noen bruker er nemlig å slå sammen bilkjøpet med boliglånet. Dette er først og fremst for de som befinner seg i en rotete økonomisk situasjon, og ikke klarer å ha oversikt med enda flere fakturaer hver måned. Å bruke et lån til å rydde opp i en rotete økonomisk situasjon kalles forresten for en refinansiering.

Den tredje metoden som er veldig populær å bruke når man skal kjøpe bil er forbrukslån. Forbrukslån er bra for billigere bilkjøp. Når det kommer til kjøp av nye biler over 500.000kr vil ikke forbrukslån passe bra inn.

 • Tips: Finn ut hva du verdsetter i et lån

Det er altså flere andre alternativer enn bare tradisjonelle billån for å kjøpe bil. De forskjellige typer lån kommer med hver sine fordeler og ulemper, og de passer bra i hver sine felt. Men hva med et vanlig billån da, spør du kanskje. 

Vanlige billån er jo tross alt den aller mest populære låneformen for kjøp av bil, så naturligvis kommer billån også med sine fordeler. Tradisjonelle billån kommer nemlig med lavere rente enn forbrukslån og kan brukes på alt av biler – i motsetning til et grønt billån.

Hvis man kjøper bil gjennom boliglånet sitt tar bankene sikkerhet i boligen, men om man kjøper med et vanlig billån tar banken eller långiveren sikkerhet i bilen. Det er absolutt mer ideelt å ha sikkerhet i bilen sin enn i boligen sin. Om du ikke ønsker at långiveren skal ta noen form for sikkerhet i det hele tatt så vil forbrukslån være den rette formen for lån for din del.

Uansett hvilken type lån som ser best ut på papiret er det alltid lurt å veie opp fordeler og ulemper. Det er nemlig viktig å finne ut hva du selv verdsetter når det kommer til et lån. Hvis du skal kjøpe ny og dyr bil vil det kanskje være ideelt å få så lav rente som mulig. Billån, grønt billån og sammenslåing med boliglån gir de laveste rentene. 

Disse formene for lån er på den andre siden ganske avanserte å forholde seg til og vanskelige å få. I tillegg vil banken kreve sikkerhet i enten bil eller bolig. For de som ønsker å kjøpe bruktbil som ikke er i den øverste prisklassen vil forbrukslån være ideelt. Forbrukslån er nemlig veldig enkle å både få og forholde seg til. Bankene stiller heller ingen sikkerhet ved et forbrukslån. Merk at et forbrukslån kan være noe dyrere enn de andre formene for lån.

 

Hva er grønt billån?

Det blir bare mer og mer populært med elektriske- og hybridbiler. I takt med strømmen har det kommet en fornyende variant av et tradisjonelt billån, nemlig et grønt billån. Et grønt billån gir bedre betingelser enn det et tradisjonelt billån gjør, som blant annet litt billigere rente

Følgende type biler kvalifiserer til et grønt billån:

 • Elektriske biler
 • Hybridbiler
 • Biler med lavere CO2 utslipp enn 120 gram per kilometer.

Noe mange tror når det kommer til å ta et grønt billån er at bilen må være elektrisk. Slik er det ikke. Både hybridbiler, og til og med enkelte diesel- og bensinbiler kan kvalifiseres for et grønt billån. Alle biler med et utslipp av CO2 som er lavere enn 120 gram per kilometer er kvalifisert for et grønt billån.

 

Billån med betalingsanmerkning

Det er mange som kommer i en uheldig økonomisk situasjon og ender med betalingsanmerkning. I denne sammenheng er det også mange som lurer på om det er mulig å ta lån med betalingsanmerkning. Det er dessverre ikke mulig å ta lån i Norge dersom man har vært uheldig og fått en betalingsanmerkning.

 • Du kan ikke få lån i Norge med en betalingsanmerkning

Så snart man befinner seg i en slik situasjon er det lurt å fokusere på å komme seg ut av den så kjapt som mulig. Hvis du har fått brev om at du kommer til å få en betalingsanmerkning har du nemlig 14 dager på å betale for deg. Om du ikke vil få nok kapital innen de 14 dagene kan du sende et klageskjema. Selv om denne klagen ikke vil få deg ut av situasjonen kan du i det minste få ekstra tid for å skaffe nok kapital.

 • Tips: Send klage innen 14 dager for å få ekstra tid til å skaffe nok kapital

En ide om du ikke har eller vil få nok kapital med det første er å spørre familie og venner om hjelp. Det er en større skam å sitte med en betalingsanmerkning enn å spørre om økonomisk støtte i vanskelige tider. Mange vil sikkert også synes at det er gøy å være til hjelp. Uansett hvor mye du får låne fra familie og venner er det et skritt nærmere å betale deg ut situasjonen. 

For å få lån til bilen eller noe annet må du gjøre ditt beste for å bli kvitt betalingsanmerkningen så fort som mulig. Det er nemlig slik at når kravet er betalt vil betalingsanmerkningen forsvinne og du kan igjen ta opp lån.

 

Kjøp bil med forbrukslån

Som du har lest tidligere i denne artikkelen er det flere alternativer til billån når man skal kjøpe seg ny bil. En av de mest populære metodene når det kommer til kjøp av bruktbil og biler som ikke befinner seg i de øverste prisklassene er forbrukslån. Forbrukslån er nemlig en form for lån som kommer med en rekke fordeler når man skal kjøpe seg bil, men også noen ulemper.

En veldig nøytral fordel som mange liker er at banker og långivere ikke stiller noen krav til sikkerhet ved forbrukslån. Når man bruker andre former for lån stiller banken som oftest sikkerhet i enten bil eller bolig. 

At en bank eller långivere tar sikkerhet i noe betyr at de har retten til den bestemte fysiske eiendelen. Om man da ikke klarer å betale for seg i tide, kan faktisk långiver ta pant i bolig eller bil. For å unngå å miste nattesøvn av den grunn er forbrukslån veldig greit. Når man kjøper bil med forbrukslån tar nemlig ikke långiver sikkerhet i noe som helst.

 • Forbrukslån er enkelt å få og forholde seg til.

Forbrukslån er kanskje også det enkleste lånet å få innvilget. Dette gjør at mange tar opp forbrukslån uten å tenke seg ordentlig om. Selv om forbrukslån er relativt enkle å få er det alltid viktig å tenke seg om før man tar et lån, uansett hvilket. Det er lett for å gå i fella med å gjøre impulskjøp. 

Et eksempel på dette er at man se en bil man har lyst på, og tar opp et lån til bil samme dag. Dette er aldri lurt å gjøre. Man bør alltid ha en plan på både hvor mye man trenger, hvordan man skal betale det ned og hvor mye hver måned som er sunt for økonomien å betale. Hvis man ikke har en plan derimot, kan det være enkelt å komme skeivt ut, selv med et lite forbrukslån. Prøv også å regne med en billånkalkulator.

Når man skal låne til bil er de fleste formene for lån avanserte og kompliserte å forholde seg til, slik er det ikke med forbrukslån til bil. Forbrukslån er kanskje den enkleste formen for lån å forholde seg til. Slike lån er veldig rett frem.

 

Hvordan få lån til å kjøpe brukt bil?

Et klassisk billån tar du enten opp i banken din eller gjennom bilforhandleren din og den nye bilen stilles som sikkerhet for lånet. Men, med bruktbiler er dette vanligvis ikke et alternativ, da bruktbiler har en lavere verdi og raskt taper seg ytterligere i verdi.

Derfor, hvis du trenger å låne penger til en bruktbil, vil det være nødvendig å ta opp et lån uten sikkerhet. Du finner en oversikt over markedet for lån til bilkjøp lenger oppe på siden her.

 

Hvor lang tid tar det før jeg mottar pengene?

De fleste låneselskapene på nettet godkjenner deg raskt – noen gjør det til og med innen 15 minutter. Sammenlign utlånere her på Nanofinans før du tar en beslutning om hvilket lån du vil gå for. Sjekk på forhånd også om du faktisk har rom i budsjettet ditt til å nedbetale et billån, slik at du ikke kommer i økonomiske problemer.

 

Hvordan fungerer et billån?

Det hele er ganske enkelt. Du må først finne ut hvor mye penger du trenger for å kjøpe drømmebilen din. Deretter undersøker du din privatøkonomi og ser om du faktisk har råd til å betale ned lånet og hvor mye du kan betale per måned.

Deretter sjekker du hvilke tilbud de ulike utlånerne på listen ovenfor kan tilby deg og sender inn lånesøknader til flere av dem, for så å velge den som er best og billigst for deg.

 

Hva gjør jeg hvis jeg endrer navn, adresse eller lignende?

De fleste billån søkes med BankID. Hvis du endrer noe, for eksempel en adresse som skal bli meldt til din kommune, vil din BankID også bli oppdatert og utlåneren din vil også kjenne din nye adresse. Hvis du er usikker på om du har søkt med BankID, er det en god ide å for sikkerhets skyld kontakte utlåneren din og sjekke at alt er oppdatert.

 

Fem gode råd om billånet ditt

Bilkjøpere har ofte ikke muligheten til å finansiere på forhånd. Mange ser derfor først et lånetilbud hos forhandleren og må på kort tid bestemme seg for renter og andre kostnader. Finn derfor det beste billånet før du går til bilforhandleren.

Du må bokstavelig talt være i forkant når det kommer til å undersøke markedet før du drar ut for å teste biler hos forhandlere. Plutselig kan du ha drømmebilen rett foran deg og et forslag til finansiering av bilen i hånden. Men er dette også det beste billånet for deg?

Du får det beste billånet ved å forberede deg selv. Følg rådene under og vær klar for ditt kommende bilkjøp.

1. Vær i forkant

Det kan være mange penger å spare ved å velge riktig billån. Men mange mennesker glemmer å undersøke på forhånd hvilke alternativ som finnes og blir derfor lett fristet av bilforhandlerens finansieringstilbud. Dette trenger heller ikke være en dårlig finansieringsmåte, fordi renten ofte er lav, men etableringskostnadene kan være høye.

Forhandlerens grunnkommisjon er forhandlerens lønn for å etablere lånet og er er utgangspunkt for forhandlinger. Så sjekk på forhånd hva som passer best for nettopp deg.

2. Sammenlign priser basert på APR-verdien

Mange finner det forståelig nok vanskelig å finne ut prisen på et billån. I tillegg til renten er det etableringskostnader og muligens andre løpende kostnader.

Alle lånekostnader er oppsummert i et sammenlignbart konsept: APR. Det er en forkortelse for årlig prosentsats, som kan betraktes som kiloprisen på penger. Hvis du vil sammenligne billån, bør du derfor bruke APR for å få den overordnede oversikten. Ikke alle forhandlere er like gode til å informere om APR, men dette har du krav på få vite om.

3. Fast eller flytende rente

Du kan velge billån med enten fast eller flytende rente. Fastrenter koster nå litt ekstra per måned, men i retur gir de deg budsjettsikkerhet gjennom hele låneperioden. Med flytende rente kan du benytte det lave rentenivået i dag og i nær fremtid. Det finnes imidlertid ingen sikkerhet om hvilken renteøkning du kan få. Hvis du derimot velger et billån hos långiveren, kan renten ofte forhandles.

4. Innfrielse av billån

De fleste tar opp sine billån fordi de trenger eller bare vil ha en ny bil. Her må du imidlertid være oppmerksom på at du alltid må betale alle etableringskostnadene, som er en del av restgjelden. På den annen side sparer du fremtidige renter hvis du innfrir lånet tidligere enn avtalt. Undersøk på forhånd hvilke kostnader som er forbundet med å innfri lånet.

5. 14 dagers avbestillingsrett

Få mennesker vet at det vanligvis er en 14 dagers avbestillingsrett på en finansieringsavtale med bilforhandler. Du må imidlertid være oppmerksom på at handelen i seg selv og dermed bilkjøpet er bindende, og at du derfor må finne en annen finansieringsløsning.

 

Beregn prisen på billånet ditt

Du kan finne ut hva billånet ditt koster hos de enkelte utlånerne, så du er sikker på å få markedets billigste bilfinansiering. Ved å bruke filtrene for å begrense søket ditt, får du prisene fra leverandørene på markedet og dermed kan du raskt se hva den beste avtalen vil være for deg.

Nanofinans gjør det enkelt for deg å spare penger fordi du ikke lenger trenger å samle priser fra de enkelte utlånere.

Noen långivere krever et fast beløp i opprettelse av lånet, mens andre tar et variabelt beløp. Dette betyr at långiveren med fast avgift typisk vil være den billigste hvis du tar opp et stort lån, mens långiveren med den variable avgiften er best for de mindre lånene. Hold derfor et godt øye med APR; for jo lavere APR, desto billigere vil det totale lånet også være.

 

Sammenlign billån på Nanofinans

Når du sammenligner billån, vær oppmerksom på at det kommer flere kostnader enn bare rentene. Det er derfor viktig å sammenligne APR (Årlig kostnad i prosent) for å finne det billånet som er det billigste for din situasjon. APR inkluderer alle avgifter knyttet til å ta opp et lån, så du er sikker på å få klarest mulig resultat.

Prisen på bilfinansieringen kan variere avhengig av hva lånet ditt skal inneholde. Derfor er det ikke alltid bankene som er den billigste løsningen, ettersom priser og avgifter varierer, avhengig av hvilket lån du trenger.

Hvis to lån har samme den samme APR-verdien, ville det være mest fordelaktig å velge lånet der renten utgjør den største delen i forhold til avgifter. Renteutgifter er fradragsberettigede og kan dermed trekkes fra på skatten. Dette gjelder imidlertid ikke for gebyrer.

 

Billån i banken

Det er stor forskjell på hva et billån koster hos de enkelte bankene. De store bankene har også forskjellige priser, avhengig av ditt kundeforhold.

Samtidig er det flere banker og långivere som tilbyr billig finansiering dersom du allerede er medlem av en bestemt fagforening eller organisasjon. Sjekk derfor prisene grundig og vurder ut fra fra en helhetsvurdering av din økonomi om det er fordelaktig å bytte bank i forbindelse med et bilkjøp.

 

Billån hos bilforhandler

Alternativt kan du få bilen finansiert fra bilforhandleren, noe som kan være tiltalende når du er hos forhandleren.

Det kan umiddelbart vise seg å være like så billig å få bilen finansiert gjennom bilforhandlerens finansselskap som med de billigste bankene. Dette gjelder spesielt for dyre biler, da rentene generelt er lavere for bilforhandlere, mens etableringskostnadene er høyere.

Det er helt avgjørende at du vet hva en alternativ finansiering i f.eks. banken din vil koste. Bilforhandleren mottar en provisjon for å formidle lånet. I tillegg, legger forhandlerne vanligvis til en avgift på 2-6000 kroner på toppen av lånet.

 • Etableringskostnader

Siden etableringskostnadene ikke er fradragsberettigede, kan et lån som tas opp hos en bilforhandler med lav månedlig brutto ytelse og en lav årlig prosentsats, (APR) før skatt faktisk ende opp med å bli dyrere enn et tilsvarende banklån. Du må derfor kjenne APR-verdien etter skatt for å kunne se gjennom hvilket lån som er det billigste.

Derfor er det også viktig at du er villig til å forhandle bilkostnadene med bilforhandleren dersom finansieringen skal finne sted der. Hvis du tar opp et billån som gis av en bilforhandler, har du i utgangspunktet to ukers angrefrist. Dette gjelder imidlertid kun for finansieringen og ikke for bilkjøpet i seg selv.

 

Gjør hjemmeleksen din!

Bilfinansiering er en inntektskilde for bilforhandleren, som for eksempel forsikring, prisen på den nye bilen og prisen som han vil betale for bilen du eventuelt tar i innbytte. Det er derfor viktig at du har gjort hjemmeleksen dine før du oppsøker bilforhandleren, da det raskt kan bli uhåndterlig når de enkelte delene blir blandet sammen.

Vi anbefaler derfor at du undersøker mulighetene for både bilfinansiering og forsikring på samme måte som du vil sjekke prisen på biler før du inngår et bilkjøp. Det er verdt innsatsen å bruke litt tid på å undersøke mulighetene for bilfinansiering.

Uansett hvem du er, kan du enkelt spare tusenvis av kroner ved å velge riktig type finansiering eller långivere.

 

Slik får du den beste APR-verdien på et billån

Årlig prosentandel (APR) for billånet er årlig rente på penger du låner fra en utlåner. I APR inngår eventuelle skatter på kjøretøyet og eventuelle renter og andre finansieringskostnader som alle er inkludert i lånet ditt.

Med en lav APR på et billån sparer du penger på dine månedlige innbetalinger og det totale beløpet som er betalt i renter. Dette tar litt tid å finne, men du bør finne den beste APR-verdien før du tar opp et billån.

 

Del 1 av 3: Undersøk alternativene dine

Det første trinnet når du ser etter et billån med APR, er å undersøke hvilke alternativer du har. En del av dette inkluderer å få foretatt en kredittvurdering og se hvordan det står til med din kredittscore. Din kreditt score er en av de største effektene på hvilken APR du kvalifiserer for.

En annen man bør gjøre er å sammenligne rentene som tilbys av de forskjellige långiverne du er interessert i å bruke og finne ut hvordan alder, merke og andre faktorer for kjøretøyet kan påvirke APR-verdien.

Trinn 1: Få foretatt en kredittvurdering. Begynn med å få en kopi av kredittvurderingen din og sjekk om du har noen sene betalinger, betalingsanmerkninger eller annen negativ informasjon. Pass på at den er korrekt og fri for feil.

Trinn 2: Kontroller kredittpoengene dine.

Merk: Selv om kredittpoengene du mottar ikke alltid vil være nøyaktig de samme hos ulike kredittvurderingsbyråer, vil det likevel gi deg en ide om hvor høy score du har.

Trinn 3: Sjekk med kredittkortselskapet ditt. Et annet alternativ er å sjekke med kredittkortselskapet ditt for å se om de gir gratis kredittinformasjon. Mange kredittkortselskaper gjør dette som en tjeneste for sine kortinnehavere.

Trinn 4: Sammenlign rentene som tilbys fra de ulike utlånerne. Finn den beste renten.

Trinn 5: Fremskaff den nødvendige dokumentasjonen. Samle sammen alle nødvendige papirer som utlåneren krever. Lån med lave dokumentasjonskrav kommer ofte med en høyere rente.

Trinn 6: Vurder to eller tre forskjellige bilmodeller. Noen modeller kan komme med en høyere rente.

 

Del 2 av 3: Sammenlign rentene

Når du vet din kredittscore, sammenlign prisene som tilbys av de långiverne som du vurderer å bruke. Blant de ulike utlånerne som du vurderer, finner du den beste prisen og vilkårene som finnes tilgjengelige for billånet.

Trinn 1: Sjekk med banken din. Snakk med din lokale bank for å finne ut hvilken rente de kan tilby deg. Du kan også sjekke med lokale kredittselskaper. Rentene er her ofte litt lavere enn tradisjonelle banker.

Trinn 2: Ring forhandleren. Finn ut renten på de ulike bilforhandlerne i byen ved å ringe og be om å få snakke med finansavdelingen.

Bilforhandlere tilbyr ofte spesialtilbud, inkludert rabatter, og har noen av de beste finansieringsbetingelsene som finnes tilgjengelige.

Trinn 3: Ta opp billånet ditt på internett. Fordi du i dag kan sende all dokumentasjon på nettet, er du ikke begrenset til lokale finansinstitusjoner.

 

Del 3 av 3: Få finansieringen på plass

Nå som du har valgt en potensiell utlåner, samler du sammen alt det nødvendige papirarbeidet som skal sendes til utlåneren du har valgt. Husk igjen at lån med lav dokumentasjonskrav ofte kommer med en høyere rente.

Trinn 1: Få forhåndsgodkjent lånet. Få forhåndsgodkjenning for lånet før du kjøper et kjøretøy. På den måten kan du bare fokusere på kjøretøyene som ligger innenfor det beløpet du kan låne.

Selv om du fremdeles ikke har bestemt deg for å bruke den enkelte utlåneren, kan du bruke forhåndsgodkjenningen som forhandlingsverktøy.

Trinn 2: Velg løpetiden på lånet. Velg en kortere løpetid for billånet ditt, ettersom dette ofte kommer med en lavere APR-verdi.

Den dårlige tingen med et kortsiktig lån, er imidlertid høyere månedlige utbetalinger. Men hvis du er ok med å betale høyere avdrag, er dette et godt alternativ.

Trinn 3: Ta med forhåndsgodkjenningen din til en bilforhandler og se om de kan tilby deg bedre vilkår. Ta en forhåndsautorisasjon til en bilforhandler for å se om de kan slå vilkårene du har fått. De fleste forhandlere vil gjerne lande et salg slik at de kan senke APR-verdien de tilbyr for å få deg til å finansiere kjøretøyet gjennom dem.

Trinn 4: Betal mest mulig på forskudd. Øk egenfinansieringen din for å gi deg mer plass til forhandling.

Ved å øke beløpet du selv betaler inn for bilen, reduserer du beløpet du trenger å låne. Bland dette med en lavere APR-verdi, og du kan i stor grad redusere beløpet du betaler over lånets løpetid.

Trinn 5: Spør om rabatter. Finn ut om du kan erstatte noen av de medfølgende bonusene som er gitt med en lavere APR-bil. Det kan inkludere kontantrabatter eller spesialpakker som du kan gjøre uten.

Tips: Hvis du ikke kan få en lav rente nå, og du trenger bilen, velger du det beste lånet og refinansierer deretter i seks måneder for en bedre rente. Ved refinansiering til lavere rente kan du spare stort, spesielt hvis renten faller med en prosent eller to.

Trinn 6: Vurder to eller tre modeller av kjøretøy. Noen modeller kan komme med en høyere rente.

Å finne et lån med lav APR-verdi er en trygg måte å spare penger på når du finansierer et kjøretøy. Bare husk å få foretatt en NAF-test før du kjøper et bruktbil.

 

Hva skal du huske på når du tar opp et lån for å kjøpe bil?

Selvfølgelig er det mange ting å vurdere før du kjøper en bil. I forhold til finansieringen du velger for bilen din, bør du spesielt vurdere tre ting:

 • Billån med eller uten utbetaling
 • Lånets lengde
 • Størrelsen på lånet

Først og fremst må du vite hvor mye av bilens pris du kan betale kontant  eller om du kan betale noe i det hele tatt. Hvis du betaler en del av bilens totalpris i kontanter, kan du typisk få en lavere rente på bilfinansiering. En god huskeregel er: Jo høyere prosentandel du kan bidra med i betalingen, desto lavere rente får du på lånet.

Du bør også vurdere størrelsen på lånet; hvor dyr bil har du råd til å kjøpe? Når du justerer filtrene på denne siden, kan du se at den månedlige ytelsen også endres. Du bør være sikker på at du har nok luft i budsjettet ditt for å betale de månedlig avdragene, ellers må du skaffe deg et billån med lengre løpetid eller finne en billigere bil.

 

Billigst billån

Prisen på en bil er en relativ faktor. Du vil selvfølgelig ha mest og best mulig bil ut fra pengene du betaler for kjøretøyet ditt.  Pengene du bruker på å nedbetale lånet, altså bilfinansieringen, er en vesentlig faktor. Det er mye penger å spare på å finne det billånet som er billigst.

Men det er ikke alltid like lett å få øye på, selv ikke i klart dagslys. De ulike långivere kan ha flere varianter av billån, og til syvende og sist er det først når de har tatt en full kredittvurdering av deg du får et tilbud hvor du ser hvor mye det egentlig vil koste deg.

 

Slik leser du lånetilbudet

Når du får lånetilbud fra ulike långivere, som for eksempel etter en søknad formidlet gjennom Nanofinans, må du måle dem opp mot hverandre. Det gjelder både når det er snakk om et billån med pant i bilen eller et forbrukslån du ønsker å bruke til et bilkjøp.

Gitt at det er samme lånebeløp som er lagt til grunn i alle tilbudene, er det to tall som er særdeles interessante. Det gjelder punktet om effektiv rente og der det er oppgitt hvor mye du totalt må betale på lånet.

Effektiv rente inkluderer i tillegg til normal årsrente også gebyrer som ofte kommer i tillegg, som etableringsgebyr og termingebyr.

Lånets totale kostnader som også skal oppgis i lånetilbudet, er den samlede summen du har betalt etter at lånet er nedbetalt i henhold til avtalt løpetid.

Disse to størrelsene er altså den beste måten å sammenlikne lånene på.

 

Dette ligger til grunn for tilbudet du får

Når en låneinstitusjon mottar søknaden din, foretas en vurdering av dine inntekter og utgifter. Av størst betydning er det at du har en fast inntekt. Jo høyere den er, desto bedre er det selvfølgelig.

På kostnadssiden vil det bli lagt spesielt merke til hvor store gjeldsforpliktelser du har fra tidligere. Mange gjeldsposter vil sette en begrensning på ytterligere låneopptak. Myndighetene har satt en øvre grense for samlet gjeld på fem ganger årlig bruttoinntekt i sine forskrifter som gjelder for alle långivere.

Det vil også bli sett på din tidligere betalingshistorikk. Har du en registrert betalingsanmerkning, vil du alltid få avslag. Den gode nyheten her er at så fort du innfrir gjelden som ligger til grunn for den, vil den forsvinne for alltid. Ingen långiver vil kunne se om du har hatt betalingsanmerkning tidligere.

 

Kredittvurderingen avgjør

Avslutningsvis er det også noen statistiske variabler som alder, hvor i landet du bor og om du har fast eller varierende inntekt. De er imidlertid underordnet de faktorene som er nevnt ovenfor.

En samlet analyse med alle disse momentene kalles en kredittvurdering. Den ligger til grunn for hvor mye du kan få låne, og til hvilke rentebetingelser.

Men det er slik at det kan være større eller mindre variasjoner i vurderingen hos de forskjellige långiverne. Derfor får du avvikende tilbud, og derfor er det en god grunn til å søke flere steder, som ved hjelp av en samlet søknad gjennom Nanofinans.

 

Større frihet med forbrukslån til bil

Et billån med sikkerhet i kjøretøyet som kjøpes vil alltid komme best ut i en slik sammenlikning av rentesats og betalingskostnader.

Men samtidig er det også et krav at bilen skal fullforsikres, altså full kasko. Det må du ha helt til lånet er nedbetalt. Långiveren vil selvfølgelig sikre pantet sitt på best mulig måte. Ødelegger du bilen din, får de pengene sine fra forsikringsselskapet.

Er det et forbrukslån, altså et billån uten sikkerhet, er det du som bestemmer hva slags forsikring du vil ha. Dersom det er en eldre modell og du ellers kjører ganske pent, er det kanskje en kostnad du kan klare deg uten. Dette er definitivt en faktorer som hører med i vurderingen av billigste billån.

Du er heller ikke fri til å selge bilen din så lenge långiveren har pant i den. Det må det i så fall søkes spesielt om. De vil nemlig ha full kontroll på at de får tilbake pengene ved oppgjør av salgssummen. Det kan være tungvint når du ønsker å bytte bil. Med en nedbetalingstid på fem år, kan behovet for skifte av kjøretøy fort melde seg i løpet av denne perioden.

Er det et forbrukslån, går dette mye smidigere. Du selger selv bilen, innfrir forbrukslånet og søker eventuelt om et nytt lån til en ny bil samtidig.

 

Finn det beste billånet i Norge

For å finne det beste billånet må du vite hva du skal velge. Hvis du har noen generelle spørsmål om denne typen finansiering, kan du se våre FAQ for lån som gir deg svar på de generelle spørsmålene du måtte ha.

Hvis du er i tvil om de mer praktiske detaljene om billån, se vår låneguide. Denne guiden kan gi deg en god forståelse av hvordan du søker og hva du skal være spesielt oppmerksom på.

 

Finn Norges billigste billån med Nanofinans

Da håper vi med denne artikkelen at du har fått litt mer innsikt i hvordan du bør gå frem for å skaffe deg selv det aller beste billånet for deg og dine behov. Sett deg godt inn i disse tingene før du bestemmer deg og unngå å havne i økonomiske problemer.

Vi ønsker deg lykke til med den nye bilen din og hell og lykke med lånejakten din.

God jakt!