Hvilket beløp ønsker du å låne?

Enten du skal låne penger til bolig, har planer om å kjøpe ny eller brukt bil, båt eller planlegger en jorden rundt-reise, er det viktig at du setter deg ned og finner ut hvilket beløp du trenger å låne. Ta en skikkelig gjennomgang av privatøkonomien din og finn ut hvor mye penger du faktisk har råd til å sette av til de månedlige avdragene på lånet ditt etter at alle andre utgifter er betalt.

Det er også viktig at du forutser mulige endringer i privatøkonomien din den kommende tiden, da du kommer til å sitte med månedlige låneavdrag en lang tid fremover.

 

Hvor stort beløp fra egenkapital kan du skyte inn i lånet ditt?

Hvor mye penger har du mulighet til å spare opp selv? Har du muligheter for å få jobbet mer overtid, eller hva med en ekstrajobb i helgene? Jo mer du selv klarer å spare opp på egenhånd, desto lavere beløp trenger du å låne og billigere vil lånet ditt bli, i tillegg til at du raskere kan tilbakebetale lånebeløpet i sin helhet.

 

Sett opp et realistisk budsjett og velg et overkommelig beløp

Det er lett å ta seg vann over hodet og velge et beløp som er mye høyere enn hva du faktisk trenger når du skal ta opp et lån til hva det nå gjelder. Prøv derfor å være så realistisk som mulig når du setter opp budsjettet ditt og ikke gå for den dyreste bilen eller båten da slike ting raskt faller i verdi, ettersom det hele tiden blir lansert nye modeller på markedet.

På toppen av denne siden kan du se hvilke beløp du kan låne via oss her fra Nanofinans.