Depositumslån

Få tilbud om lån opp til 500 000 kr
Nanofinans en del av Axo Finans sammenligner bankene. Norges største finansagent som formidler søknaden din til 20 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Depositumslån

Dine fordeler med depositumslån

  • Inntil 100% finansiering
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  • Trygghet mot heftelser
Finn beste lånet opp til 500 000 kr.
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Vil du refinansiere/samle gjeld?
Ja
Nei
Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.
Lav rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(minRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'total') }} tot.
Middels rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(midRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'total') }} tot.
Høy rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(highRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'total') }} tot.
{{ errors.mobile_number }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 19 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Depositumslån – når og hvordan

Hvis du vil ut på leiemarkedet i dag, vil du måtte betale depositum for leiligheten eller huset du skal leie. Mange har ikke nok egenkapital spart opp til å betale depositum for det nye bostedet. I tillegg til den første månedens leie og et depositumslån kan derfor være en veldig grei løsning. Det er veldig viktig at du får god oversikt over din personlige økonomi og finner ut nøyaktig hvor mye du må ta opp i depositumslån for at du skal være i stand til å leie din drømmebolig.

Når man skal leie en ny bolig, kan det være mye penger som skal legges utover en kort periode. Leien for den første måneden skal betales, i tillegg til et depositum som ofte kan være stort. I tillegg til dette kommer flytteutgiftene dine og eventuelle penger som går med til å handle inn nye møbler og ting du trenger i den nye boligen din. Denne perioden kan altså være vanskelig og et depositumslån vil komme godt med for mange.

Et depositumslån er et lån man kan få innvilget for å betale depositum ved en ny leiekontrakt. For denne lånetypen er pengene øremerket til å betale depositumet som gjelder til den som leier deg boligen din.

 

Hva er et depositumslån?

Depositumslån er en type lån der sikkerhet for pengene som lånes ikke er nødvendig. Dette innebærer som regel at lånet har en høyere rente enn for eksempel boliglån, der boligen fungerer som sikkerhet for beløpet som lånes. 

I utgangspunktet er altså et lån til depositum det samme som et forbrukslån, siden ingen sikkerhet i eksisterende eiendeler er påkrevd for at du skal få låne pengene du trenger. Likevel er det mulig at du blir tilbudt en lavere rente på depositumslån eller det som vanligvis gjelder på andre smålån. Løpetiden for et depositumslån er vanligvis 5 år, men dette vil variere mellom ulike banker og lånevilkår.

 

Når har man bruk for depositum?

 Når man skal leie bolig, betaler man et depositum til utleieren, uansett hva slags bolig som skal leies. Enten det er en liten hybel som skal leies eller en større enebolig, må et depositum til siden det er vanlig at utleier krever sikkerhet for boligen de eier og skal leie ut til deg.

Å betale et depositum er veldig vanlig praksis på utleiemarkedet og fungerer som en økonomisk sikkerhet for utleieren dersom problemer skulle oppstå i boligen utover vanlig slitasje. 

Depositumsbeløpet skal betale i forkant av leieperiodens begynnelse og den sikrer utleieren mot skader eller uvanlig slitasje på utleieenheten, husleie som ikke er betalt eller andre økonomiske mislighold ved leietakeren. Depositumet returneres til deg ved slutten av leieperioden din dersom alt er i orden og det ikke er noe uoppgjort mellom deg og utleier.

Vanligvis kommer depositumet på et beløp tilsvarende 3-6 måneders husleie, så dette kan bli et høyt beløp, særlig hvis husleien er høy. For mange kan det være vanskelig å finansiere depositumet med oppsparte midler, og det er her et depositumslån kommer godt med. Det er viktig at du forbereder deg godt på det økonomiske ved det å leie bolig og betale depositum, slik at du kan ta opp lånet som er riktig for deg. Hvis du har spørsmål angående depositumslån, kan du gjerne kontakte vårt kundeservice for å få hjelp med dette.

 

Hvor stort beløp må depositumet være på?

Størrelsen på depositumet vil variere mye avhengig av hvor stor boligen er, hvilket område den ligger i. På generell basis er boliger i storbyer ofte dyrere enn mindre steder. I tillegg kommer hvilken kvalitet det er på boligen. Som regel tilsvarer depositumsbeløpet 2-3 måneders husleie, men det kan komme opp i 6 for visse boliger. 

Dette er opp til utleieren å bestemme. Hvis vi tar for oss et regnestykke som eksempel, kan vi se for oss at du skal leie en bolig for 18.000 kroner i måneden. Depositumsbeløpet du må ut med da, kan lett komme på 36.000 eller 54.000 kroner i begynnelsen av leieperioden din. Dette er store summer som ikke alle nødvendigvis har til disposisjon og det er derfor greit å kunne låne kapital til å betale for dette.

Husk på at depositumet ikke skal koste mer enn seks måneders husleie og pengene må settes på en sperret depositumskonto som utleier eller du som leietaker sammen oppretter. Verken du eller utleieren skal disponere disse pengene fritt,og pengene står uberørt i løpet av hele leieforholdet. 

 

Når får du depositumet tilbake?

Det fulle beløpet som du betalte i depositum skal tilbakeføres til deg ved slutten av leieperioden dersom boligen du har leid ikke har blitt skadet eller ødelagt utover normal slitasje.

Når leieforholdet mellom deg og utleieren opphører, vanligvis når du selv har sagt opp leiekontrakten, blir depositumskontoen oppgjort og pengene returnert til deg. Unntaket er hvis utleieren stiller krav i forbindelse med skade på boligen eller et annet gyldig problem. 

Selv om utleier og leietaker sammen oppretter depositumskontoen er det leietakeren alene som er ansvarlig for sitt depositumslån, og derfor vil kontoen stå i leietakerens navn. Selv om du kommer til å få tilbake depositumsbeløpet ved slutten av leieperioden, må du betale ned på depositumslånet ditt underveis.

 

Vil du vite mer om forskjellige typer lån?

Et depositumslån er en type lån som de fleste vet hva er. Det er tross alt mange som har leid en bolig i løpet av sitt liv. Studenter er et klassisk eksempel på dette.  Utover dette finnes det boliglån. Det er en lånetype de aller fleste av oss kjenner til.

Billån og forbrukslån er også andre typer lån som mange kjenner til. Dette er bare tre forskjellige typer lån, men det skader ikke å vite litt mer om hvordan forskjellige lån fungerer. Man vet jo andri når man har behov for et. Det kan hjelpe en ut en uforutsett økonomisk knipe.