Forbrukslån

Få svar innen kort tid
Nanofinans en del av Axo Finans sammenligner bankene. Norges største finansagent som formidler søknaden din til 19 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Forbrukslån

Dine fordeler med forbrukslån

 • Lavere rentenivå enn andre lån uten sikkerhet
 • Flere banker konkurrerer om din søknad
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Du kan bruke pengene på det du selv ønsker
Finn beste lånet opp til 500 000 kr.
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.
Lav rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(minRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, minRate, 'total') }} tot.
Middels rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(midRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'total') }} tot.
Høy rente
{{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'monthly')) }}
{{ convertFloat(highRate) }}% nom.
{{ convertFloat(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'eff')) }}% eff.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'cost') }} kost.
{{ computeRate(form.loan_amount, form.tenure, highRate, 'total') }} tot.
Vil du refinansiere/samle gjeld?
{{ errors.mobile_number }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 19 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Forbrukslån – Lån for ditt behov

Forbrukslån er låneformen uten sikkerhet som man kan bruke på akkurat hva man selv ønsker.

Om du er ute etter det forbrukslånet med best betingelser for akkurat deg har du kommet til rett plass. Vi i Nanofinans tar oss nemlig av arbeidet for å finne det forbrukslånet som passer akkurat deg og ditt behov aller best. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut en helt enkel og uforpliktende søknad, så tar vi det derfra.

Metoden vi bruker for å skaffe deg de aller beste betingelsene fungerer slik at vi videreformidler din søknad til en rekke forskjellige banker. Deretter lar vi de konkurrere om å få akkurat deg som kunde. På denne måten vil du sitte igjen med det beste forbrukslånet for din situasjon.

Renteeksempel på forbrukslån
Info Lav rente Middels rente Høy rente
Lånebeløp 100.000kr 100.000kr 100.000kr
Nedbetalingstid 5 år 5 år 5 år
Nominell rente 7,90% 12,90% 19,90%
Effektiv rente 9,31% 14,83% 23,02%
Kost 24.122 38.962 61.380
Total 124.122 138.962 161.380

 

Videre i denne artikkelen kan du lese mer om:

 • Hva er et forbrukslån egentlig?
 • Hva du må ha kontroll på før du søker om forbrukslån
 • Fordeler og ulemper med forbrukslån
 • Sikkerhet og kredittsjekk i forbrukslån
 • Hva kan forbrukslån brukes til?
 • Forbrukslån er egentlig billig

Hva er et forbrukslån egentlig?

Forbrukslån er en låneform som kan brukes til mye forskjellig, faktisk kan man bruke det til akkurat det man selv ønsker. Dette betyr at du ikke sitter på noen form for forpliktelser ovenfor banken på hva du skal bruke pengene på. Med et forbrukslån trenger du en gang ikke å oppgi hva du planlegger å bruke de på.

Forbrukslån ses også på av mange som den beste formen for lån uten sikkerhet. Det at forbrukslån kommer uten sikkerhet betyr at banken ikke kan ta pant i noen som helst av eiendelene dine, dersom du ikke klarer å betale tilbake i tide. Med boliglån for eksempel kan banken som ga ut lånet ta pant i boligen din. Det samme gjelder med billån, bare da kan bankene ta pant i bilen. Når dette er sagt må man alltid gjøre sitt beste for å betale tilbake i tide, men man slipper søvnløse netter av tanken på at hjemmet kan bli borte.

 • Bruk pengene på det du selv ønsker
 • Lån uten noen form for sikkerhet

Forbrukslån er også en av dem, om ikke det letteste lånet å både forholde seg til og søke om. Ved å helt enkelt fylle ut vårt uforpliktende skjema vil søknaden din få tilbud fra flere banker. Vi tar oss av jobben å finne det lånet som passer aller best for deg og ditt behov.

Det er mange forskjellige formål som er vanlige når man tar opp forbrukslån. Alt av kjøp fra mobiltelefoner til bruktbiler er veldig vanlige når man tar forbrukslån. Uansett hva du planlegger å bruke pengene på kan du gjøre det – så lenge det ikke er en ulovlig handling.

Hva du må ha kontroll på før du søker om forbrukslån

Før man setter i gang søknaden om et forbrukslån er det nemlig flere ting man bør ha i bakhodet.

 • Hvor mye trenger du å låne
 • Skal du bruke alt med en gang, eller litt etter litt
 • Hvor lang nedbetalingstid ser du for deg
 • Hvor stor sum per måned er sunt for økonomien din

Når du søker om forbrukslån må man oppgi hvor mye man skal låne. For å unngå komplikasjoner i fremtiden med å ta opp flere små forbrukslån, er det viktig å vite nå hva du trenger. Hvis man for eksempel skal pusse opp badet er det enkelt å tenke at det blir cirka 100.000kr, men så kan det ende opp å koste 150.000kr. For å unngå å få en høyere regning enn forventet er det alltid viktig å regne ut kostnader på forhånd. Det som kan skje når kostnader blir høyere enn først forventet er at man må ta flere små forbrukslån. Utfallet av det er at det vil bli flere regninger å forholde seg til enn nødvendig.

Å vite om du skal bruke alt du låner med en gang, eller litt etter litt er også viktig å vite. Grunnen til dette er at du ikke bør begynne å betale ned på lånet av det du har lånt. Hvis du ikke planlegger å bruke alt på en gang bør du ha kontroll på hva som er lånte penger og hva som er tjente penger. En enkel metode å bruke for å få oversikt over hva som er lånte penger er å sette dem av på en konto for seg selv. Ikke bare er dette en enkel metode å bruke, det er også svært effektivt og gir en fin oversikt.

 • Tips: Vær ærlig med deg selv og finn ut hva som er sunt for økonomien din å betale per måned.

Når du legger inn en søknad om forbrukslån gjennom oss kan du velge nedbetalingstiden som passer deg best. Dette er en veldig sentral funksjon når det kommer til forbrukslån. Da det er opp til deg å velge den nedbetalingstiden du selv føler passer deg best bør du ha et par ting i bakhodet. Det ene er hvor fort du ønsker å bli ferdig å betale ned på lånet, og det andre er hvor mye den økonomiske situasjonen din tillater å betale per måned. For mange kan det være lett å tenke at det beste er alltid å bli ferdig å betale ned på lånet så fort som mulig. Slik trenger det ikke alltid å være. Desto kortere nedbetalingstiden er, desto høyere blir summen å betale hver måned. Her er det viktig å finne en fin kombinasjon av så kort nedbetalingstid som mulig, men samtidig ta hensyn for hva som er bra for økonomien din.

Forbrukslån – fordeler og ulemper

Forbrukslån er en veldig fin form for lån og kommer med en rekke fordeler. Man kan i motsetning til andre lån bruke pengene på det man selv ønsker. Långiverne stiller heller ingen sikkerhet i lånet, og nedbetalingstiden er veldig fleksibel.

Fordeler med forbrukslån

 • Bruk pengene på det du selv ønsker
 • Ingen sikkerhet i lånet
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Enkelt å forholde seg til
 • Billigere enn andre lån uten sikkerhet

Ulemper med forbrukslån

 • Det kan være dyrere en andre former for lån
 • Tas ofte opp uten baktanke

Det veldig mange er avhengige av når de tar forbrukslån er at de kan bruke pengene på akkurat det som de selv ønsker. Andre populære former for lån, som for eksempel billån eller boliglån lar deg ikke bruke pengene på det du selv ønsker. Du kan nemlig bruke pengene uansett om det er en ny mobil du vil ha eller om du ønsker å pusse opp soverommet. Uansett hva det er, så kan forbrukslån fungere som en veldig fin økonomisk hjelpende hånd.

Forbrukslån er en av flere typer lån som er i kategorien lån uten sikkerhet. At et lån er uten sikkerhet betyr at långiveren ikke tar sikkerhet i noen av dine fysiske eiendeler. Det vil si at om du ikke klarer å betale tilbake i tide, kan nemlig banken du lånte fra ta pant i for eksempel bolig eller bil – slik er det ikke med forbrukslån. Med forbrukslån vil ikke långiver ta sikkerhet i noen som helst av dine eiendeler.

 • Tips: Ikke ta forbrukslån uten baktanke.

Når du søker forbrukslån gjennom oss vil du ha en veldig fleksibel nedbetalingstid. Du kan nemlig søke om å ha en nedbetalingstid på alt fra bare 1 år til hele 15 år. Som vi har vært inne på tidligere er det viktig at du er ærlig med deg selv og finner ut hva som er sunt for din økonomiske situasjon.

Mange former for lån er avanserte å forholde seg til. Slik er det ikke med forbrukslån. Forbrukslån er kanskje den enkleste låneformen å forholde seg til. Det er få, om i det hele tatt noen, detaljerte detaljer. Med forbrukslån er det mer eller mindre rett frem.

En ting mange ikke er klar over, men som vi vil komme tilbake til senere i denne artikkelen er at forbrukslån er betraktelig billigere enn andre lån i samme kategori. Prøv også vår forbrukslån kalkulator.

Med en rekke fordeler i forbrukslån er det også noen ulemper. Det er nemlig slik at da forbrukslån er såpass lette å få er det mange som tar et slikt lån uten baktanke. Dette kalles impulskjøp. Impulskjøp er når du for eksempel ser en reklame for en støvsuger du bare må ha og tar opp forbrukslån for å kjøpe den samme dag. Det er aldri lurt å ta drastiske handlinger uten å tenke seg om først.

Forbrukslån er også dyrere enn andre type lån – selv om det er billigst i sin kategori. Et par eksempler på lån som er billigere enn forbrukslån er boliglån og billån. Disse type lån har en del lavere renter og gebyrer, men kan egentlig ikke sammenlignes med forbrukslån. Boliglån og billån trenger nemlig sikkerhet i bolig og bil. Man er også forpliktet på hva man kan bruke pengene til, og det er en mye mer avansert prosess for å få slike typer lån.

Forbrukslån – sikkerhet og kredittsjekk

Man kan få de aller fleste, om ikke alle, forbrukslån uten noen form for sikkerhet. Dette gjør at man slipper mye stress som kommer med at långiver har sikkerhet i dine eiendeler. Når man tar forbrukslån trenger man nemlig ikke å tenke på dette. Få eller ingen banker tar sikkerhet i dine eiendeler når du tar forbrukslån.

Når det kommer til kredittsjekk er det ikke mulig å ta forbrukslån uten det. Det er nemlig ikke mulig å ta lån uten kredittsjekk i Norge. Med dagens teknologi derimot går kredittsjekker mye raskere enn de gjorde før. Det er en veldig kjapp og enkel prosess, som ikke bør være noen stopper for å søke om forbrukslån.

Hva kan forbrukslån brukes til?

Veldig kort oppsummert kan forbrukslån brukes til akkurat det du selv ønsker å bruke det til. Det egner seg derimot bedre å bruke forbrukslån på enkelte ting enn andre.

Forbrukslån egner seg til oppussing, bruktbil/båt, reiser, uforutsette utgifter, andre kjøp som eksempel hvitevare og lån til møbler. Et forbrukslån egner seg ikke til boligkjøp, køp av ny, dyr bil, og det som koster over 500.000 kr.

Nordmenn er blant de i hele verden som liker best å pusse opp. Når du skal pusse opp er det viktig å regne nøye på hvor mye det vil koste. Rom som for eksempel bad eller kjøkken vil være merkbart dyrere å pusse opp en for eksempel et soverom. Før man søker om forbrukslån og setter i gang oppussingen er det viktig å ikke bare stikke fingeren i været og søke om det man tror det vil koste. Hvis man gjør dette kan man ofte sitte igjen med for lite penger og må dermed ta flere små lån. Dette er ikke ønskelig da dette vil føre til flere regninger å forholde seg til hver måned. Det rette å gjøre derimot er å ta en nøye beregning på hva det vil koste og legge på litt ekstra – ‘’alle’’ har erfart at oppussing alltid blir dyrere enn forventet. Med å gjøre dette sikrer du at du ikke trenger å ta opp flere smålån underveis.

Bruktbil og båt er også noe som er veldig vanlig å bruke et forbrukslån til. Hvis man tror man må ta billån for å kjøpe bil tar man feil. Greit nok at billån har lavere rente og egner seg best til dyre bilkjøp, men om man skal kjøpe en billig bruktbil kan forbrukslån være det beste alternativet. Grunnen til dette er at det for det første er enklere å få og forholde seg til forbrukslån, og for det andre stiller långiver ingen krav om sikkerhet.

Det er veldig mange som tar opp forbrukslån når de skal på en etterlengtet ferie. Her er det også viktig å regne ut hvor mye man kommer til å bruke på turen og ikke bare låne til det man tror det vil koste. Reiser på lik linje med oppussing har en tendens å bli dyrere en først antatt.

Uforutsette utgifter har en tendens å dukke opp når det passer som dårligst. I stedet for å legge ut et stort problem der og da for å dekke utgiften, kan det være en god ide å finansiere det med et forbrukslån. Ved å gjøre det vil du heller betale en fast lav månedspris over en tidsperiode du velger selv.

Det samme gjelder andre ting som tv, mobil og lignende. Ved kjøp av slikt vil det merkes godt der og da, men om man deler opp beløpet i en lengre periode vil det være mye mer behagelig økonomisk sett.

Forbrukslån er egentlig billig

Selv om forbrukslån ofte blir sett på som dyre lån er det faktisk billig. Greit nok, lån som billån og huslån er en del billigere enn forbrukslån. Disse formene for lån derimot kan ikke sammenlignes med forbrukslån, da de ikke kan tilby alle de fine fordelene som det forbrukslån kan gjøre.

Et eksempel på lån i samme kategori som forbrukslån er kredittkort. Med et kredittkort kan man på lik linje som forbrukslån bruke pengene på det man selv ønsker og bankene stiller ingen krav til sikkerhet. En vesentlig forskjell på forbrukslån og kredittkort er renten og gebyrene. Det er nemlig slik at forbrukslån er mye billigere enn andre lån i samme kategori, som for eksempel kredittkort.

Ved å søke lån gjennom oss vil en rekke banker motta den uforpliktende søknaden din. De vil da konkurrere om å få nettopp deg som deres låntaker. Utfallet av dette er at du vil få det beste forbrukslånet for din situasjon og ditt behov.

 

Send inn lånesøknad til flere enn bare en utlåner

Vi anbefaler alle som vurderer å ta opp et lån å sende inn lånesøknad til flere enn bare en utlåner. Takket være vår sammenligning av forbrukslån, kvikklån og SMS-lån, er det lettere å få oversikt over tilbudene.

Hvorfor skal du sende inn lånesøknad til flere utlånere? Svaret er at det er helt uforpliktende å søke om et lån, og det er først når du skal søke forbrukslån at lånetilbyderen sender deg et konkret tilbud hvor du kan se hvilken renteprosent og hvilken type rente som gjelder for akkurat deg.

Denne fremgangsmåten lar deg finne det beste forbrukslån med lav rente som oppfyller dine personlige behov.

 

Kontokreditt

Med en kontokreditt kan du få fleksibilitet og ekstra rom i din privatøkonomi. Kontokreditt er et slags reservelager på kontoen din. Du bestemmer selv når og hvor mye du vil bruke fra kontokreditten, og du betaler bare renter på det faktiske beløpet som du bruker.

 

Hva er en kontokreditt?

En kontokreditt tillater deg å bruke et variabelt beløp opp til et avtalt maksimum som er knyttet til kontoen i banken din. Du betaler bare renter på det du bruker fra kreditten, og den skiller seg ut fra en innvilget overtrekk ved å være billigere og uten kort løpetid. Vanligvis er det ingen dato for når pengene skal tilbakebetalebetales.

Du bestemmer deg selv hva du vil bruke pengene fra kontokreditten på. Pengene kan f.eks brukes til uforutsette utgifter i din daglige husholdning, eller hvis det er tid for å slå til på et godt tilbud.

Hvis du tilknytter en kontokreditt til lønnskontoen din, trekkes du automatisk når lønningen din går inn på kontoen. I tillegg, hvis du oppretter en kontokreditt, kan dette være en god løsning for å dekke de månedene når du har flere utgifter.

 

Hva er forskjellen mellom en kontokreditt og et forbrukslån?

Forskjellen mellom en kontokreditt og et vanlig forbrukslån med lav rente er at en kontokreditt ikke har faste avdrag og at du bare betaler renter på pengene som du faktisk har brukt. Avhengig av dine behov, kan vi gi deg råd om hvilken løsning som passer best for deg, ta bare kontakt med vår kundeservice for hjelp med dette.

 

Hva er et forbrukslån til refinansiering?

Hvis du har mye dyr gjeld, kan det være lurt å refinansiere denne ved hjelp av et forbrukslån til refinansiering. Overtrekk på kontoen og lån fra ulike låneselskaper koster mye penger hver måned fordi du betaler renters rente. Gjeldsfinansiering betyr at du betaler ned gjelden din på en alternativ måte.

Hvis du velger å refinansiere forbruksgjelden ved å søke forbrukslån, kan du (hvis du gjør det riktig) oppnå en lavere rente. Med et nytt forbrukslån som kan betale ned alle dine andre små og mellomstore lån, kan du samle lånene dine hos en enkelt leverandør. Det er mer selvsagt mer overkommelig når du bare betaler rente på et enkelt lån.

 

Hva sparer jeg penger på?

En betydelig besparelse er på månedsavgiften som de fleste lånleverandører krever. For eksempel, hvis du har fem lån, betaler du denne avgiften fem ganger per måned. Hvis du kan refinansiere din gjeld med et forbrukslån til en attraktiv rente, minimerer du disse kostnadene.

 

Finn ditt billigste forbrukslån her

Du ser etter markedets billigste forbrukslån, men er overveldet over jungelen av utlånere og tilbud som finnes på nettet. Hvem er seriøs, og hvem bør du styre unna? Egentlig er det kun én effektiv måte å finne det beste forbrukslånet på, nemlig å utrettelig sammenligne tilbudene. Men dette er tidkrevende, og du er kanskje usikker på hvor du skal begynne å lete og hvordan du skal gå frem for å finne det beste tilbudet?

Derfor har vi fra Nanofinans gjort jobben for deg! Vi kan nemlig formidle søknaden din til 15 seriøse lånetilbydere, noe som betyr at utlånerne kjemper om å få deg som kunde – og ikke motsatt. Du fyller ut lånesøknaden på noen minutter. Deretter kan du sette deg ned i ro og mak og velge det aller beste tilbudet.

 • Sett opp et realistisk budsjett

Det er relativt raskt og enkelt å få billige lån uten sikkerhet på nettet i dag. Det er likevel noen faktorer som er viktig at du skaffer deg en god oversikt over før du signerer låneavtalen med BankID,  slik at vi kan hjelpe deg med å finne ditt aller billigste forbrukslån – tilpasset din personlige privatøkonomi.

Det aller første du bør gjøre er å sette opp et realistisk budsjett over dine egne inntekter og utgifter for å finne ut hvor mye du har til overs for de månedlige avdragene på lånet ditt, etter at alle andre faste utgifter er betalt. Dermed vet du også hvor mye du har råd til å låne og at du kan leve med avdragene uten at det blir et for stort økomisk press og kun en forverring av den opprinnelige situasjonen du var i tidligere.

Hvor mye penger trenger du å låne?

Hvor mye penger du trenger å låne vil også ha en betydning for hvor mye lånet totalt vil komme til å koste deg. Du bør også tenke på at denne typen lån bør tilbakebetales så raskt som mulig, så velg et beløp som du mener du vil bli komfortabel med å måtte tilbakebetale og slik at dette er en “levelig” utgift du kan ta deg råd til.

Bruk vår lånekalkulator

Når du har skapt deg et godt og oversiktlig bilde over privatøkonomien din, er det på tide å ta en vurdering på hvor mye penger du trenger – og har råd til å søke om i lån. I denne fasen kan du benytte deg av vår lånekalkulator for å finne det billigste forbrukslån uten sikkerhet. Denne viser deg alle kostnadene som er knyttet til ditt billig lån. Den gir deg en god oversikt over utgifter som renter, avdrag og gebyrer.

Tenk på følgende:

 • Sett opp et realistisk budsjett – skaff deg god oversikt
 • Sjekk renten – totale kostnader ved lånet
 • Hvor mye penger du trenger å låne – bruk vår lånekalkulator
 • Hvor lang løpetid (nedbetalingsperiode) du trenger på lånet
 • Refinansiering av lån
 • Hvilke gebyrer som følger med lånet

Renter

Bortsett fra å skaffe deg god oversikt over økonomien din ved å sette opp et budsjett, er det hvor høy rente du må betale på lånet som er det første og viktigste du bør se på nå. Lån med lav rente er helt klart billigere enn et lån med høy rente, men her er det også noen andre viktige faktorer som har stor effekt på hva de totale kostnadene ved lånet ditt reelt sett vil bli.

Effektiv rente

Når du søker om de billigste forbrukslån, vil du bli konfrontert med både nominell og effektiv rente. For å finne ut de totale og reelle kostnadene ved lånet ditt, er det viktig at du er klar over forskjellen på disse. Det er nemlig den effektive renten som avgjør hvor mye de totale kostnadene på lånet vil bli.

Den effektive renten er summen av den nominelle renten sammen med alle gebyrene – altså, de totale kostnadene ved lånet ditt.

 • Bruk ditt billigste forbrukslån til å refinansiere gammel gjeld

Med et billig forbrukslån har du også en god forutsetning for å refinansiere dyre smålån og annen eventuell gammel gjeld du måtte sitte med.

Et forbrukslån for refinansiering vil gi deg:

 • Bedre kontroll over privatøkonomien din
 • En lavere effektiv rente
 • En oversiktlig nedbetalingsplan
 • Gunstigere vilkår og betingelser
 • Muligheten til å raskere bli kvitt gammel gjeld

Samle all gjelden i ett eneste lån med refinansiering

Refinansiering av smålån og dyre kreditter i form av billige forbrukslån, vil med andre ord gir deg gode forutsetninger for å kunne spare mye penger. Såkalte smålån eller kredittkort har en gjennomsnittlig rente mellom hele 20-30%, mens rentene på billige forbrukslån vanligvis er vesentlig lavere enn dette.

Ved å samle all den gamle gjelden din i ett eneste lån, vil du i tillegg slippe å betale doble og unødvendige renter og gebyrer hver eneste måned, Dette vil det også hjelpe deg med å kunne oppnå en mer ryddig økonomi og dermed en mer bekymringsfri hverdag.

 • Gebyrer

Rentene er først ut når det gjelder kostnader ved lånet ditt, men i kjølevannet vil det også følge med ulike gebyrer og ekstrautgifter på lånet. Det er av den grunn en veldig god ide å se på hvilke gebyrer som følger med lånet før du signerer lånesøknaden,

Hvilke gebyrer som er knyttet til lånet, varierer fra utlåner til utlåner. Gjør derfor en samlet vurdering av renteutgiftene og alle andre gebyrer for å finne ditt billigste forbrukslån uten sikkerhet.

 • Etableringsgebyr
 • Termingebyr

Vanlige gebyrer

Vanlige gebyrer på forbrukslån er etableringsgebyr og termingebyr.

Etableringsgebyret skal dekke det rent administrative I forbindelse med registrering og behandling av lånesøknaden din.

Termingebyret skal dekke de administrative utgiftene av de månedlige avdragene som blir tilsendt deg. Dette gebyret kan variere mellom alt fra 10-50 kroner, så over tid kan det faktisk utgjøre en betydelig forskjell. Enkelte norske banker har også valgt å “bake” inn dette gebyret i den nominelle rentesatsen.

 

Rentefritt lån – er det mulig?

Renter er det banker andre långivere tar som betaling for å låne deg, låntakeren, penger. En kan jo forstå at långivere vil ha betaling for å låne ut penger. Alle vil ha jo ha betaling for tjenestene de tilbyr. Alle har jo regninger de skal betale. Det gjelder långivere og banker like mye som det gjelder for de som kommer til dem for å låne penger. Långivere vil ha så høy rentesats på sine lån som de kan. Da tjener de mest mulig. Det er det motsatt av hva en låntaker vil. Låntaker vil på sin side ha så lav rentesats som mulig. Det kan av og til føre til motsetninger mellom de to parter.

Hva det faktisk er

Derfor er det svært uvanlig å finne tilbud om rentefrie lån. De eksisterer, men de er vanskelig å finne. Når man finner dem er det ofte snakk om et kampanjetilbud fra långiveren sin side. Med det er ikke sagt at det lånet som eventuelt blir tatt opp under kampanjeperioden forblir rentefritt. Etter at kampanjeperioden for lånet opphører, starter som regel rentene å løpe. Man kan derfor føre en argumentasjon for at det ikke er snakk om et rentefritt lån, men om en utsettelse av rente og avdragsbetaling.

Når brukes rente- og avdragsfrihet?

En slik ordning kan være fordelaktig for en låntaker som har behov for et relativt lite beløp fort for å dekke en overraskende utgift og vet at midlene som behøves for å betale tilbake lånet før rente- og avdragsfriheten opphører og rentene begynner å løpe. Det kan også være fordelaktig for en långiver hvis det er ønskelig å skaffe seg nye kunder. Da er som regel snakk om at en rente- og avdragsutsettelse gis i forbindelse med en markedsføringskampanje.

En sjelden gang i mellom kan man få rentefrihet på et boliglån, men det er ikke vanlig. Det som er vanlig, er at borettslag kan få avdragsfrihet på det lånet som ble tatt opp i forbindelse med oppføringen av bygget borettslaget befinner seg. I slike tilfeller kan avdragsfriheten vare i opptil 30 år. Dersom det er tilfelle, betaler beboerne i borettslaget bare renter til banken som har innvilget lånet.

Hvor finner man lån med rente- og avdragsfrihet?

Det beste stedet, eller de beste stedene for å være nøyaktig, å lete etter lån som tilbyr rentefrihet, i en periode, for private personer er på internett. Der er det mange forskjellige kredittselskaper som tilbyr slike lån. Det kan dreie seg om en sum så høy som 10000 kroner. Det kan også være snakk om en så liten sum som 1000 kroner. De aller fleste av disse kredittselskapene har en lånekalkulator på nettsidene sine som lar eventuelle låntakere beregne hvor store månedsutgiftene ved et gitt lån kommer til å være.

Slike lån kan kalles mange ting, men det mest vanlige er mikrolån. Denne typen lån har som regel en rentefri periode på omtrent 30 dager. Skulle det være ønskelig å ha en lenger rentefri periode? Da er det bedre å søke om et kredittkort som kan ha en så lang rentefrihet som 60 dager. Et kredittkort har også høyere beløpsgrense. Er det noe som frister som du ikke har penger til? Da kan et kredittkort løsningen. Lang rentefrihet fører til at en eventuell låntaker allerede sparer penger samelignet med å betale renter og avdrag med det samme lånet blir tatt opp.

Slik bestiller du et lån

Det enkleste er å bruke din Bank ID når du søker om et slikt lån. De har også en nedre aldersgrense på 20 år. Mer er ikke nødvendig. Eller rettere sagt, det er en ting til. En potensiell lånsøker må igjennom en lovpålagt kredittsjekk for å få godkjent søknaden om et smålån. Kredittsjekken er for å undersøke om lånesøkeren har utestående krav til inkasso eller betalingsanmerkninger. Har lånesøkeren det, er det grunn til å gi avslag på en søknad om lån. Dersom lånesøkeren ikke har det, blir søknaden godkjent. Søkeren kan da forvente å få lånebeløpet overført inn konto relativt raskt. Litt avhengig av hvilket selskap søknaden sendes til, kan lånebeløpet komme inn på konto i løpet av samme dag som søknaden ble sendt inn.

 

Lån uten kredittsjekk

Mange som lurer på om det er mulig å få lån uten kredittsjekk. Det er flere årsaker til at en kan foretrekke lån uten kredittsjekk. Et par av grunnene kan være at man rett og slett ønsker en litt kjappere låneprosess, mens andre kanskje ikke har en optimal kredittscore for øyeblikket.

I følge det norske lovverket er det ikke lov for banker og andre långivere å gi ut lån uten en kredittsjekk. Det kan være lett å tenke at denne loven er til bare for å gjøre det vanskelig, men det er faktisk både for bankens og privatpersonens sikkerhet. Hvis man ikke for øyeblikket er i stand til å betale ned på et lån bør man heller ikke ta et lån.

 • I Norge kan man ikke låne penger uten kredittsjekk

Loven sier at man ikke kan låne penger uten kredittsjekk. Det betyr nødvendigvis ikke at det er vanskelig å få lån. Senere i denne artikkelen kan du lese blant annet om de forskjellige typer lån og hvilke låneformer som er lettest å få. Du kan også lese om hva årsakene til dårlig kredittscore kan skyldes, og hvordan man kan raskt få ordnet opp i det.

Selv om man kanskje selv tenker at det ikke er vits å søke om lån fordi man har dårlig kredittscore trenger ikke det å stemme. Det er verdt å sjekke kredittscoren sin uansett. Det verste som kan skje er at man får avslag, og må fikse en bedre kredittscore før man helt enkelt kan søke om lån igjen.

Årsaker til dårlig kredittscore

Mange kan oppleve å finne ut at de enten har bedre eller dårligere kredittscore enn forventet, kanskje uten å vite hvorfor. Det er nemlig slik at det er flere faktorer som spiller inn. Poenget med en kredittscore er å gi bankene et svar på hvor sannsynlig statistisk sett det er at en person klarer å betale for seg. Faktorene som tres inn for å beregne kredittscoren er hovedsakelig alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner.

 • Faktorene som brukes til å beregne kredittscore er alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner

Det er altså flere faktorer som spiller en rolle på kredittscoren. Dette gjør at det kanskje kan virke komplisert, men det er det ikke. Etter å ha funnet ut kredittscoren er det egentlig bare to utfall som kan forekomme – i beste fall trengs det ingen form for endring fra din side, i verste fall må noe endres.

De tre hovedårsakene til dårlig kredittscore er sene innbetalinger, aktive betalingsanmerkninger og stor variasjon i inntekt. Disse tre årsakene kan skyldes mye forskjellig, men alle er fullt mulig å gjøre noe med. årsakene her har også alle en sammenheng. Sene innbetalinger kan skylde stor variasjon i inntekten, noe som igjen fort kan føre til aktive betalingsanmerkninger.

3 årsaker til dårlig kredittscore:

 1. Sene innbetalinger
 2. Aktive betalingsanmerkninger
 3. Stor variasjon i inntekt

Disse tre vanligste årsakene til dårlig kredittscore har som nevnt en veldig tydelig sammenheng med hverandre. Hvis man forstår sammenhengen av at stor variasjon i inntekt kan føre til sene innbetalinger, som videre kan føre til betalingsanmerkninger, er det lett å se at det er fullt mulig å gjøre noe med kredittscoren.

Hvordan fikse dårlig kredittscore?

Som vi allerede har poengtert er det en veldig sentral sammenheng i de tre mest vanlige årsakene til dårlig kredittscore. Mange kan oppleve å ha dårlig kredittscore, mange velger også å gjøre noe med det, mens andre kanskje ikke bryr seg. Det er nemlig slik at det ikke er noen som helst fordel med å ha dårlig kredittscore – bare ulemper.

 • Med dårlig kredittscore kan man ikke få lån i Norge

Hvis det er slik at man opplever å ha dårlig kredittscore kan man ikke få noen som helst form for lån. De aller fleste vil i ny og ned trenge lån til ett eller annet, uansett om det er bolig, reise eller ny mobil, så er ofte et lån å foretrekke.

Det er ingen grunn til å tenne varsellamper og bryte ut i panikk av dårlig kredittscore. En dårlig kredittscore er nemlig fullt mulig å fikse opp i. Kjernen til dårlig kredittscore ligger ofte i stor variasjon i inntekten. Dette fører til sene innbetalinger, som igjen fører til betalingsanmerkninger. Her må man enten prøve å finne en mer stabil inntektskilde, eller være forberedt på at det kommer måneder med lavere inntekt. Det kan man enkelt gjøre med å sette av litt de månedene man har god inntekt.

 • Man kan ikke få lån med aktive betalingsanmerkninger

Hvis man sitter med en eller flere aktive betalingsanmerkninger er det slik at det ikke er mulig å få lån. Igjen er det ingen grunn til å tenne varsellamper eller bryte ut i panikk. å fikse opp i betalingsanmerkninger er nemlig kjempe lett. Alt man trenger å gjøre for å få fjernet anmerkningene er å betale for seg.

 • Tips – Så snart man betaler betalingsanmerkningene blir de borte

Det er i all hovedsak bare to utfall ved eventuell kredittvurdering. Enten er den bra og man trenger ikke å endre noe, eller så må man fikse opp i noe før man kan få lån. Uansett utfall er det ikke noe krise. Heldigvis er betalingsanmerkninger og dårlig kredittvurdering enkle å rette opp i.

Før man søker om lån er det alltid viktig å vite hvilke alternativer som er, og hva de forskjellige lånene egner seg best til.

Forskjellige typer lån

Det er alltid viktig å vite hva man får av de forskjellige typene lån som er, og hva hver av de lånene passer best til. Hvis man velger et helt feil lån for sitt behov kan det nemlig ende i en vanskelig økonomisk situasjon.

Det er en jungel av forskjellige lån, men vi skal holde oss til de tre lånene som er best på hver sine felt. Dette er også de tre mest foretrukket lånene blant nordmenn. Det er ikke uten grunn. Disse tre lånene egner seg nemlig veldig bra på hver sine felt.

De 3 beste lånene på hver sine felt:

 1. Boliglån
 2. Billån
 3. Forbrukslån

De tre mest vanlige lånene i Norge, og samtidig de tre beste lånene på hver sine felt, er boliglån, billån og forbrukslån. Dette er lån som kommer med hver sine fordeler og ulemper, og er generelt tre ganske forskjellige former for lån. Alt i alt er hver av disse lånene veldig bra former for lån.

Når det kommer til kjøp av bolig er det ingen tvil hvilket lån man skal se etter. Man skal naturligvis se etter boliglån. Det er egentlig ingen andre alternativer enn boliglån når man skal kjøpe seg bolig. I tillegg til å være det eneste alternativet man bør vurdere når man kjøper bolig er boliglån også den aller billigste formen for lån.

 • Boliglån er den aller billigste formen for lån

Det er altså veldig mange fordeler som kommer med boliglån – Det eneste lånet å vurdere til bolig og det billigste lånet av dem alle. Ikke bare er boliglån uten tvil det lånet som egner seg best til kjøp av bolig. Det er nemlig også uten tvil den formen for lån som egner seg best til kjøp av hytte og fritidsbolig også.

Selv om det er mange fine fordeler med boliglån, kommer det på lik linje med andre lån, både med fordeler og ulemper. Den største og mest sentrale ulempen når det gjelder boliglån er kravet om sikkerhet. Når man låner penger til bolig, stiller nemlig banken krav om sikkerhet i boligen. Dette betyr at banken har rett til å tvangs selge boligen dersom låntaker ikke klarer å betale for seg – noe som ikke alltid er like hyggelig å ha i bakhodet under tunge økonomiske tider som kommer i ny og ned.

 • Største ulempe med boliglån: Krav om sikkerhet i boligen

Boliglån er også en form for lån som krever mer av låntaker enn andre låneformer. Med dette mener vi at det kan være vanskeligere å få et boliglån enn en annen type lån.

Når det kommer til kjøp av bil derimot, er ikke boliglån lenger kongen på haugen. Det trengs ingen rakettforsker for å forstå at billån er den rette formen for lån når det gjelder bilkjøp. Billån er også en form for lån som er generelt sett veldig billig, og fungerer i de fleste tilfeller veldig bra til bilkjøp. Vi sier i de fleste tilfeller da forbrukslån faktisk noen ganger kan fungere bra til bilkjøp – mer om det kommer.

 • Billån er som oftest best når det gjelder bilkjøp

Noe ikke alle vet om billån er at det kan brukes til mer enn bare kjøp av bil. Billån kan nemlig også i mange tilfeller egne seg bra til kjøp av andre motoriserte ting, som for eksempel motorsykkel, bår og snøscooter.

 • Største ulempe med billån: Krav om sikkerhet i bilen

På lik linje med boliglån er den kanskje den største ulempen med billån kravet om sikkerhet i bilen. Det vil si at om man ikke betaler for seg, kan banken nemlig selge bilen – og ta pengene.

Som nevnt kan faktisk forbrukslån i enkelte tilfeller være den beste formen for lån når det gjelder kjøp av bil. Hvis man vurderer å kjøpe bruktbil i lavere prisklasse, bør man også vurdere å bruke forbrukslån til det.

Forbrukslån er nemlig en form for lån som kommer med en hel rekke flotte fordeler. For det første er det betraktelig enklere å faktisk få forbrukslån enn det er å få billån, for det andre stilles det ingen krav om sikkerhet med et forbrukslån. På den andre siden er det ingenting å skjule at forbrukslån vanligvis er noe dyrere enn billån.

 • Forbrukslån kan brukes til kjøp av bruktbiler i lavere prisklasser

Forbrukslån er som nevnt en form for lån som kommer med en hel rekke fordeler.

Fordeler med forbrukslån:

 • Enkelt å få
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Ingen som helst form for sikkerhet
 • Bruk pengene på hva som helst
 • Pengene vises raskt på konto

Det er altså veldig menge flotte fordeler med forbrukslån, men om man ikke får det beste forbrukslån, vil disse fordelene være lite betydelige.

Hvordan få et bra lån?

I en verden hvor man mer eller mindre konstant ser annonser for ‘’bra’’ lån, er det ikke lenger enkelt å skille bra og dårlige lån. Det er blitt som en hel jungel av lån. Om man ikke er obs, og klar over hva som er et bra og ikke fullt så bra lån, vil man som oftest ende opp med et lån som ikke er optimalt i det hele tatt.

Det de fleste gjør er at de søker om lån fra dagligbanken sin – og det er det. Dette er en veldig dårlig strategi for å få et så bra lån som mulig. Grunnen til at dette er en så dårlig ide er at banken vet at folk flest ikke søker om lån flere plasser. Dermed kan de mer eller mindre gi hvilke som helst betingelser, og låntakeren vil tro at det er et bra lån.

I stedet for å bare høre med en bank er det faktisk en del som forespør seg i et par banker til. Det er helt riktig tankegang, men ved å spørre banker direkte om lån vil man ikke nødvendigvis få de beste rentene og betingelsene. Søknadene kan også ofte være veldig kompliserte, og små skrift kan gjøre at man binder seg opp til noe man egentlig ikke ønsker.

Det er her Nanofinans.no kommer inn i bilde. Når du søker om lån gjennom oss vil du ende opp med å få så mange fordeler du kanskje engang ikke hadde håpet på.

Fordeler med lån gjennom Nanofinans.no:

 • Superenkel, oversiktlig og helt uforpliktende søknad
 • Du kan låne uten sikkerhet
 • Søknaden vil nå frem til hele 12+ banker som vil konkurrere om å få deg som låntaker
 • Du vil få det beste tilbudet innen veldig kort tid
 • Takk helt enkelt ja eller nei til tilbudet
 • Få pengene på konto innen kort tid

 

Forbrukslån med medsøker

Som med et boliglån er det mulig for to personer å ta opp et forbrukerlån sammen. To underskrifter på søknaden kan også være det avgjørende punktet for at det innvilges.

En långiver vil sette pris på at det er en medsøker på lånet. Da kan han plutselig legge to inntekter til grunn for betjeningen. Hvis det er din ektefelle eller samboer, betyr det også at dere bor mer økonomisk ved at dere deler på boutgiftene. Det regnes også inn en «stordriftsfordel» for konsumet av mat, drikke og andre husholdningsvarer. Å søke forbrukslån med en medsøker vil derfor både øke sjansen for at det blir innvilget og gi en bedre kredittscore. Det siste kan for eksempel gi utslag i at dere får beste rente på forbrukslån.

I mange sammenhenger er også naturlig å gjøre det. Det gjelder spesielt der låneformålet er til felles benyttelse. Hvis dere kjøper inn en brukbil eller båt, vil det være noe begge har glede av. Det samme er tilfellet hvis dere bruker pengene til oppussing av felles bolig. Kanskje kan et forbrukslån med lav rente også brukes til den ferie for hele familien?

 

Dette innebærer solidarisk ansvar

At dere tar opp forbruks lån sammen betyr også at dere er solidarisk ansvarlige for betjeningen. Det betyr at dersom betalingen stopper opp, kan banken kreve begge partene for hele beløpet. Det betyr selvfølgelig ikke at banken kan få betalt to ganger, men at de kan innlede tvangsinndrivelse i første omgang hos den parten de tror det er mest å hente hos.

Det vil særlig oppstå slike problemer ved et samlivsbrudd. Et opphør av ekteskapet eller samboerskapet får alltid konsekvenser der man tidligere har hatt felles økonomi. Det er ikke alltid bare å dele et slikt lån på midten i det etterfølgende oppgjøret av de felles midlene. Det vil være en forringelse av de opprinnelige betingelsene banken ga lånet på, og det vil neppe bli akseptert. Så kan det også være slik at den ene parten har dårligere økonomi, og ikke vil klare å betale sin del. Noen ganger mener man at den tidligere partneren er den som egentlig burde betale hele.

Den beste måten å unngå slike situasjoner på, er å ha klare linjer for den økonomiske delen av samlivet. En samboeravtale eller ektepakt kan inneholde bestemmelser blant annet om hvordan videre betjening av felles gjeld skal skje etter et eventuelt samlivsbrudd.

Men det behøver ikke alltid være ektefelle eller noen du bor sammen med som er medsøker. Det kan også være foreldre eller andre familiemedlemmer som vil bistå deg i å få gunstig finansiering av et billig forbrukslån. Men de vil da også være solidarisk medansvarlige som nevnt ovenfor.

 

Hva er best av kredittkort og forbrukslån?

Vi skal ikke sammenlikne pærer og bananer. Men begge ordningene er selvfølgelig en mulighet for deg til få kreditt. Men de bør anvendes på dypt forskjellige måter i en velorganisert privat-økonomi.

La oss først slå fast: Den løpende renten på et kredittkort er så godt som alltid høyere enn på forbrukslån i Norge. Det gjelder så vel den nominelle som den effektive. Har du mye kredittkortgjeld vil det lønne seg å innfri denne ved å ta opp et forbrukslån.

Derimot har de fleste kredittkort en rentefri betalingsutsettelse fram til en angitt månedlig forfallsdato. Det kan være opp til 45 dager. Dersom du innfrir det beløpet du har brukt av kredittrammen hver måned, er det så godt som kostnadsfritt for deg. Bruken av kredittkort gir også større trygghet når du kjøper ting på Internett. De kan ha inkludert reiseforsikring ved kjøp av feriereiser, og de kan ha rabatter på fylling av drivstoff eller annet.

 

Når du ikke betaler hver måned …

Men det gunstige ved kredittkort bortfaller med en gang du ikke betaler det ned ved månedlig forfall. Da begynner markedets høyeste renter å løpe. Mange har også flere kredittkort de bruker løpende. Noen ganger kan det bli ganske høye summer hvis man legger sammen den samlede bruken, og hvor mye man må betale månedlig på opparbeidet kredittkortgjeld hver måned.

Konklusjonen er at dersom du trenger kreditt for et lengre tidsrom enn to måneder, vil det være mer lønnsomt med et mikrolån eller et forbrugslån fra Nanofinans. Har du kommet i en situasjon hvor du ikke klarer å komme deg a jour med betalingen på kredittkortene, vurder et søk om forbrukslån til refinansiering av kredittkortgjelden. Sammenlikn forbrukslån på vår side. Her er det mulig også å finne lav rente på forbrukslån

 

Får du problemer med betalingen underveis?

Ting går ikke alltid slik vi hadde tenkt. Det kan skje at du midtveis i lånet oppdager at du ikke lenger klarer å betale det.

Årsakene til det kan være mange forskjellige. Du kan ha fått et inntektstap ved at du helt uforutsett har blitt arbeidsledig, eller du kan ha blitt syk med reduserte ytelser fra Nav. Ved et samlivsbrudd forsvinner kanskje en inntekt du regnet med skulle bidra til betjening av forbrukslånet. Det kan også være at du har levet litt over evne, og tatt opp lån og brukt mer kredittkort enn du har økonomisk evne til å bære.

 

Du må handle!

Uansett årsak må det handles. De som kommer dårligst ut av en økonomisk misere er de som blir handlingslammet. Å bare slutte å betale medfører en akkumulering av gjelden hvor ubetalte renter, gebyrer og kostnader ved tvangsinndrivelse baler på. I de aller fleste tilfeller vil det nemlig være mulig å gjenvinne kontrollen over økonomien med de rette tiltakene.

For det første er det de opplagte tingene du bør gjøre. Alle kostnader må skjæres ned til beinet. Alt du ikke har absolutt bruk for, må vekk. Særlig kostbare vaner må opphøre med en gang. Det kan være noen løpende abonnementer på diverse Internett-tjenester som enkelt kan avsluttes. Har du en bil er dette et kostnadssluk. Kan du ikke med hånden på hjertet si at du ikke kan klare deg uten, bør den avhendes. For salgssummen kan du også innfri litt av gjelden.

Der alt dette ikke er nok, må du i dialog med kreditorene dine. Ofte er det muligheter for lettelser i betalingen. Statens Lånekasse har for eksempel muligheter til å gi avdragsfrihet i en periode etter søknad. Kanskje kan du også få avdragsfrihet for boliglånet en periode mens du betjener dyrere lån. Andre tiltak er forlengelse av løpetiden på forbruklån som gir lavere månedlige kostnader. Dersom du fortsatt ikke har noen betalingsanmerkninger kan du søke refinansieringslån til å innfri spesielt dyre kreditter.

I de fleste tilfeller er det mulig å komme på bena igjen med disse tiltakene. Men jo før du tar affære, desto bedre kommer du ut av det.

 

Nanofinas finner ditt billigste forbrukslån

Nå kan du rulle opp til toppen av denne siden og se på hvilke lånetilbydere vi samarbeider med og hva de har å tilby deg av billige forbrukslån. Trenger du hjelp med noe, er det bare å kontakt oss så skal vi sammen finne det mest gunstigste forbrukslånet for deg!