Forbrukslån

Få svar innen kort tid

Vi sammenligner bankene i samarbeide med Axo Finans, en finansagent som formidler søknaden din til 15 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.

forbrukslån

Dine fordeler med forbrukslån

 • Lavere rentenivå enn andre lån uten sikkerhet
 • Flere banker konkurrerer om din søknad
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Du kan bruke pengene på det du selv ønsker

Slik jobber vi for deg

Låneagenten som Nanofinans samarbeider med sender søknaden din om forbrukslån til 12+ forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet.
Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Forbrukslån – Lån for ditt behov

Forbrukslån er låneformen uten sikkerhet som man kan bruke på akkurat hva man selv ønsker.

Om du er ute etter det forbrukslånet med best betingelser for akkurat deg har du kommet til rett plass. Vi i Nanofinans tar oss nemlig av arbeidet for å finne det forbrukslånet som passer akkurat deg og ditt behov aller best. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut en helt enkel og uforpliktende søknad, så tar vi det derfra.

Metoden vi bruker for å skaffe deg de aller beste betingelsene fungerer slik at vi videreformidler din søknad til en rekke forskjellige banker. Deretter lar vi de konkurrere om å få akkurat deg som kunde. På denne måten vil du sitte igjen med det beste forbrukslånet for din situasjon.

Videre i denne artikkelen kan du lese mer om:

 • Hva er et forbrukslån egentlig?
 • Hva du må ha kontroll på før du søker om forbrukslån
 • Fordeler og ulemper med forbrukslån
 • Sikkerhet og kredittsjekk i forbrukslån
 • Hva kan forbrukslån brukes til?
 • Forbrukslån er egentlig billig

Hva er et forbrukslån egentlig?

Forbrukslån er en låneform som kan brukes til mye forskjellig, faktisk kan man bruke det til akkurat det man selv ønsker. Dette betyr at du ikke sitter på noen form for forpliktelser ovenfor banken på hva du skal bruke pengene på. Med et forbrukslån trenger du en gang ikke å oppgi hva du planlegger å bruke de på.

Forbrukslån ses også på av mange som den beste formen for lån uten sikkerhet. Det at forbrukslån kommer uten sikkerhet betyr at banken ikke kan ta pant i noen som helst av eiendelene dine, dersom du ikke klarer å betale tilbake i tide. Med boliglån for eksempel kan banken som ga ut lånet ta pant i boligen din. Det samme gjelder med billån, bare da kan bankene ta pant i bilen. Når dette er sagt må man alltid gjøre sitt beste for å betale tilbake i tide, men man slipper søvnløse netter av tanken på at hjemmet kan bli borte.

 • Bruk pengene på det du selv ønsker
 • Lån uten noen form for sikkerhet

Forbrukslån er også en av dem, om ikke det letteste lånet å både forholde seg til og søke om. Ved å helt enkelt fylle ut vårt uforpliktende skjema vil søknaden din få tilbud fra flere banker. Vi tar oss av jobben å finne det lånet som passer aller best for deg og ditt behov.

Det er mange forskjellige formål som er vanlige når man tar opp forbrukslån. Alt av kjøp fra mobiltelefoner til bruktbiler er veldig vanlige når man tar forbrukslån. Uansett hva du planlegger å bruke pengene på kan du gjøre det – så lenge det ikke er en ulovlig handling.

Hva du må ha kontroll på før du søker om forbrukslån

Før man setter i gang søknaden om et forbrukslån er det nemlig flere ting man bør ha i bakhodet.

 • Hvor mye trenger du å låne
 • Skal du bruke alt med en gang, eller litt etter litt
 • Hvor lang nedbetalingstid ser du for deg
 • Hvor stor sum per måned er sunt for økonomien din

Når du søker om forbrukslån må man oppgi hvor mye man skal låne. For å unngå komplikasjoner i fremtiden med å ta opp flere små forbrukslån, er det viktig å vite nå hva du trenger. Hvis man for eksempel skal pusse opp badet er det enkelt å tenke at det blir cirka 100.000kr, men så kan det ende opp å koste 150.000kr. For å unngå å få en høyere regning enn forventet er det alltid viktig å regne ut kostnader på forhånd. Det som kan skje når kostnader blir høyere enn først forventet er at man må ta flere små forbrukslån. Utfallet av det er at det vil bli flere regninger å forholde seg til enn nødvendig.

Å vite om du skal bruke alt du låner med en gang, eller litt etter litt er også viktig å vite. Grunnen til dette er at du ikke bør begynne å betale ned på lånet av det du har lånt. Hvis du ikke planlegger å bruke alt på en gang bør du ha kontroll på hva som er lånte penger og hva som er tjente penger. En enkel metode å bruke for å få oversikt over hva som er lånte penger er å sette dem av på en konto for seg selv. Ikke bare er dette en enkel metode å bruke, det er også svært effektivt og gir en fin oversikt.

 • Tips: Vær ærlig med deg selv og finn ut hva som er sunt for økonomien din å betale per måned.

Når du legger inn en søknad om forbrukslån gjennom oss kan du velge nedbetalingstiden som passer deg best. Dette er en veldig sentral funksjon når det kommer til forbrukslån. Da det er opp til deg å velge den nedbetalingstiden du selv føler passer deg best bør du ha et par ting i bakhodet. Det ene er hvor fort du ønsker å bli ferdig å betale ned på lånet, og det andre er hvor mye den økonomiske situasjonen din tillater å betale per måned. For mange kan det være lett å tenke at det beste er alltid å bli ferdig å betale ned på lånet så fort som mulig. Slik trenger det ikke alltid å være. Desto kortere nedbetalingstiden er, desto høyere blir summen å betale hver måned. Her er det viktig å finne en fin kombinasjon av så kort nedbetalingstid som mulig, men samtidig ta hensyn for hva som er bra for økonomien din.

Forbrukslån – fordeler og ulemper

Forbrukslån er en veldig fin form for lån og kommer med en rekke fordeler. Man kan i motsetning til andre lån bruke pengene på det man selv ønsker. Långiverne stiller heller ingen sikkerhet i lånet, og nedbetalingstiden er veldig fleksibel.

Fordeler med forbrukslån

 • Bruk pengene på det du selv ønsker
 • Ingen sikkerhet i lånet
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Enkelt å forholde seg til
 • Billigere enn andre lån uten sikkerhet

Ulemper med forbrukslån

 • Det kan være dyrere en andre former for lån
 • Tas ofte opp uten baktanke

Det veldig mange er avhengige av når de tar forbrukslån er at de kan bruke pengene på akkurat det som de selv ønsker. Andre populære former for lån, som for eksempel billån eller boliglån lar deg ikke bruke pengene på det du selv ønsker. Du kan nemlig bruke pengene uansett om det er en ny mobil du vil ha eller om du ønsker å pusse opp soverommet. Uansett hva det er, så kan forbrukslån fungere som en veldig fin økonomisk hjelpende hånd.

Forbrukslån er en av flere typer lån som er i kategorien lån uten sikkerhet. At et lån er uten sikkerhet betyr at långiveren ikke tar sikkerhet i noen av dine fysiske eiendeler. Det vil si at om du ikke klarer å betale tilbake i tide, kan nemlig banken du lånte fra ta pant i for eksempel bolig eller bil – slik er det ikke med forbrukslån. Med forbrukslån vil ikke långiver ta sikkerhet i noen som helst av dine eiendeler.

 • Tips: Ikke ta forbrukslån uten baktanke.

Når du søker forbrukslån gjennom oss vil du ha en veldig fleksibel nedbetalingstid. Du kan nemlig søke om å ha en nedbetalingstid på alt fra bare 1 år til hele 15 år. Som vi har vært inne på tidligere er det viktig at du er ærlig med deg selv og finner ut hva som er sunt for din økonomiske situasjon.

Mange former for lån er avanserte å forholde seg til. Slik er det ikke med forbrukslån. Forbrukslån er kanskje den enkleste låneformen å forholde seg til. Det er få, om i det hele tatt noen, detaljerte detaljer. Med forbrukslån er det mer eller mindre rett frem.

En ting mange ikke er klar over, men som vi vil komme tilbake til senere i denne artikkelen er at forbrukslån er betraktelig billigere enn andre lån i samme kategori. Prøv også vår forbrukslån kalkulator.

Med en rekke fordeler i forbrukslån er det også noen ulemper. Det er nemlig slik at da forbrukslån er såpass lette å få er det mange som tar et slikt lån uten baktanke. Dette kalles impulskjøp. Impulskjøp er når du for eksempel ser en reklame for en støvsuger du bare må ha og tar opp forbrukslån for å kjøpe den samme dag. Det er aldri lurt å ta drastiske handlinger uten å tenke seg om først.

Forbrukslån er også dyrere enn andre type lån – selv om det er billigst i sin kategori. Et par eksempler på lån som er billigere enn forbrukslån er boliglån og billån. Disse type lån har en del lavere renter og gebyrer, men kan egentlig ikke sammenlignes med forbrukslån. Boliglån og billån trenger nemlig sikkerhet i bolig og bil. Man er også forpliktet på hva man kan bruke pengene til, og det er en mye mer avansert prosess for å få slike typer lån.

Forbrukslån – sikkerhet og kredittsjekk

Man kan få de aller fleste, om ikke alle, forbrukslån uten noen form for sikkerhet. Dette gjør at man slipper mye stress som kommer med at långiver har sikkerhet i dine eiendeler. Når man tar forbrukslån trenger man nemlig ikke å tenke på dette. Få eller ingen banker tar sikkerhet i dine eiendeler når du tar forbrukslån.

Når det kommer til kredittsjekk er det ikke mulig å ta forbrukslån uten det. Det er nemlig ikke mulig å ta lån uten kredittsjekk i Norge. Med dagens teknologi derimot går kredittsjekker mye raskere enn de gjorde før. Det er en veldig kjapp og enkel prosess, som ikke bør være noen stopper for å søke om forbrukslån.

Hva kan forbrukslån brukes til?

Veldig kort oppsummert kan forbrukslån brukes til akkurat det du selv ønsker å bruke det til. Det egner seg derimot bedre å bruke forbrukslån på enkelte ting enn andre.

Forbrukslån egner seg til oppussing, bruktbil/båt, reiser, uforutsette utgifter, andre kjøp som eksempel hvitevare og lån til møbler. Et forbrukslån egner seg ikke til boligkjøp, køp av ny, dyr bil, og det som koster over 500.000 kr.

Nordmenn er blant de i hele verden som liker best å pusse opp. Når du skal pusse opp er det viktig å regne nøye på hvor mye det vil koste. Rom som for eksempel bad eller kjøkken vil være merkbart dyrere å pusse opp en for eksempel et soverom. Før man søker om forbrukslån og setter i gang oppussingen er det viktig å ikke bare stikke fingeren i været og søke om det man tror det vil koste. Hvis man gjør dette kan man ofte sitte igjen med for lite penger og må dermed ta flere små lån. Dette er ikke ønskelig da dette vil føre til flere regninger å forholde seg til hver måned. Det rette å gjøre derimot er å ta en nøye beregning på hva det vil koste og legge på litt ekstra – ‘’alle’’ har erfart at oppussing alltid blir dyrere enn forventet. Med å gjøre dette sikrer du at du ikke trenger å ta opp flere smålån underveis.

Bruktbil og båt er også noe som er veldig vanlig å bruke et forbrukslån til. Hvis man tror man må ta billån for å kjøpe bil tar man feil. Greit nok at billån har lavere rente og egner seg best til dyre bilkjøp, men om man skal kjøpe en billig bruktbil kan forbrukslån være det beste alternativet. Grunnen til dette er at det for det første er enklere å få og forholde seg til forbrukslån, og for det andre stiller långiver ingen krav om sikkerhet.

Det er veldig mange som tar opp forbrukslån når de skal på en etterlengtet ferie. Her er det også viktig å regne ut hvor mye man kommer til å bruke på turen og ikke bare låne til det man tror det vil koste. Reiser på lik linje med oppussing har en tendens å bli dyrere en først antatt.

Uforutsette utgifter har en tendens å dukke opp når det passer som dårligst. I stedet for å legge ut et stort problem der og da for å dekke utgiften, kan det være en god ide å finansiere det med et forbrukslån. Ved å gjøre det vil du heller betale en fast lav månedspris over en tidsperiode du velger selv.

Det samme gjelder andre ting som tv, mobil og lignende. Ved kjøp av slikt vil det merkes godt der og da, men om man deler opp beløpet i en lengre periode vil det være mye mer behagelig økonomisk sett.

Forbrukslån er egentlig billig

Selv om forbrukslån ofte blir sett på som dyre lån er det faktisk billig. Greit nok, lån som billån og huslån er en del billigere enn forbrukslån. Disse formene for lån derimot kan ikke sammenlignes med forbrukslån, da de ikke kan tilby alle de fine fordelene som det forbrukslån kan gjøre.

Et eksempel på lån i samme kategori som forbrukslån er kredittkort. Med et kredittkort kan man på lik linje som forbrukslån bruke pengene på det man selv ønsker og bankene stiller ingen krav til sikkerhet. En vesentlig forskjell på forbrukslån og kredittkort er renten og gebyrene. Det er nemlig slik at forbrukslån er mye billigere enn andre lån i samme kategori, som for eksempel kredittkort.

Ved å søke lån gjennom oss vil en rekke banker motta den uforpliktende søknaden din. De vil da konkurrere om å få nettopp deg som deres låntaker. Utfallet av dette er at du vil få det beste forbrukslånet for din situasjon og ditt behov.

 

Send inn lånesøknad til flere enn bare en utlåner

Vi anbefaler alle som vurderer å ta opp et lån å sende inn lånesøknad til flere enn bare en utlåner. Takket være vår sammenligning av forbrukslån, kvikklån og SMS-lån, er det lettere å få oversikt over tilbudene.

Hvorfor skal du sende inn lånesøknad til flere utlånere? Svaret er at det er helt uforpliktende å søke om et lån, og det er først når du skal søke forbrukslån at lånetilbyderen sender deg et konkret tilbud hvor du kan se hvilken renteprosent og hvilken type rente som gjelder for akkurat deg.

Denne fremgangsmåten lar deg finne det beste forbrukslån med lav rente som oppfyller dine personlige behov.

 

Kontokreditt

Med en kontokreditt kan du få fleksibilitet og ekstra rom i din privatøkonomi. Kontokreditt er et slags reservelager på kontoen din. Du bestemmer selv når og hvor mye du vil bruke fra kontokreditten, og du betaler bare renter på det faktiske beløpet som du bruker.

 

Hva er en kontokreditt?

En kontokreditt tillater deg å bruke et variabelt beløp opp til et avtalt maksimum som er knyttet til kontoen i banken din. Du betaler bare renter på det du bruker fra kreditten, og den skiller seg ut fra en innvilget overtrekk ved å være billigere og uten kort løpetid. Vanligvis er det ingen dato for når pengene skal tilbakebetalebetales.

Du bestemmer deg selv hva du vil bruke pengene fra kontokreditten på. Pengene kan f.eks brukes til uforutsette utgifter i din daglige husholdning, eller hvis det er tid for å slå til på et godt tilbud.

Hvis du tilknytter en kontokreditt til lønnskontoen din, trekkes du automatisk når lønningen din går inn på kontoen. I tillegg, hvis du oppretter en kontokreditt, kan dette være en god løsning for å dekke de månedene når du har flere utgifter.

 

Hva er forskjellen mellom en kontokreditt og et forbrukslån?

Forskjellen mellom en kontokreditt og et vanlig forbrukslån med lav rente er at en kontokreditt ikke har faste avdrag og at du bare betaler renter på pengene som du faktisk har brukt. Avhengig av dine behov, kan vi gi deg råd om hvilken løsning som passer best for deg, ta bare kontakt med vår kundeservice for hjelp med dette.

 

Hva er et forbrukslån til refinansiering?

Hvis du har mye dyr gjeld, kan det være lurt å refinansiere denne ved hjelp av et forbrukslån til refinansiering. Overtrekk på kontoen og lån fra ulike låneselskaper koster mye penger hver måned fordi du betaler renters rente. Gjeldsfinansiering betyr at du betaler ned gjelden din på en alternativ måte.

Hvis du velger å refinansiere forbruksgjelden ved å søke forbrukslån, kan du (hvis du gjør det riktig) oppnå en lavere rente. Med et nytt forbrukslån som kan betale ned alle dine andre små og mellomstore lån, kan du samle lånene dine hos en enkelt leverandør. Det er mer selvsagt mer overkommelig når du bare betaler rente på et enkelt lån.

 

Hva sparer jeg penger på?

En betydelig besparelse er på månedsavgiften som de fleste lånleverandører krever. For eksempel, hvis du har fem lån, betaler du denne avgiften fem ganger per måned. Hvis du kan refinansiere din gjeld med et forbrukslån til en attraktiv rente, minimerer du disse kostnadene.