Forbrukslån uten dokumentasjon

Forbrukslån uten dokumentasjon

Kanskje er vi på vei mot det papirløse samfunn. Et forbrukslån uten dokumentasjon kan være tegn på det,men da snakker vi helst om fravær av papirdokumenter. En långiver vil nok fremdeles ønske en verifisering av de opplysningene du legger fram om din økonomi. Det er bare det at mye finnes på Internett og at det har blitt utviklet metoder for digital signering.

I gamle dager var det et evig jag etter dokumenter og stempler om det så bare var 10 øre du skulle låne. Du måtte nærmest ha med deg ei trillebår full av papirer når du møtte personlig i banken. Slik er det ikke lenger. Når du tar opp et forbrukslån gjennom Nanofinans, trenger du knapt å reise deg fra dataskjermen. Les videre om hvordan dokumenteringsprosessene fungerer i dag.

 

Dokumentasjon til søknaden

Når du søker om lån på vår nettside, fyller du ut søknadsskjemaet på skjermen. Det er ingen papirer som opptar skrivebordsplass eller distraherer. Du behøver heller ikke løpe for å hente blyant og viskelær. Skriver du feil på skjermen er det lett å endre på det.

Regnemaskin er heller ikke nødvendig. Systemet regner for deg, og du kan også bruke en kalkulator for beregning av forbrukslån.

Du begynner med personalia. Det går sikkert helt greit. Når du taster inn personnummeret ditt, dokumenterer du også alderen din. Du må nemlig være 25 år for å søke om forbrukslån via oss.

Erklæringen om egen økonomi må selvfølgelig være riktig og oppdatert. Dine opplysninger om egen inntekt vil bli kontrollert opp mot siste tilgjengelige likning under kredittvurderingen. Har du gått opp i lønn siden da, må vi nesten ha dokumentasjon på det. Da kan du skanne de siste lønnsslippene og laste dem opp i søknaden. Det gjelder også for eventuelle ekstra inntekter du har som du tenker vi bør legge til grunn for søknaden.

Oversikten over gjelden du har fra før, er svært viktig at du fyller ut helt korrekt. Her vil vi gjerne se hvordan situasjonen er i dag. I kredittvurderingen kryssjekkes det mot siste likning og Gjeldsregisteret. 

Gjeldsregisteret skal være oppdatert på hvilke forbrukslån og aktive kredittkort du har. Skulle det være noen andre gjeldsposter fra siste likning du har gjort opp, vil vi gjerne at du dokumenterer det.

 

Behandling av søknad om forbrukslån uten dokumentasjon

Når søknaden er ferdig utfylt, trykker du på send søknad og setter deg rolig tilbake i stolen.

Du slipper å vente i flere dager eller uker på at svaret kommer med posten. Nanofinans sender søknaden rett videre til de 23 långiverne vi samarbeider med, slik at hver av en av dem kan ta stilling til den umiddelbart. De vet at de konkurrerer om deg som kunde, så den blir neppe liggende særlig lenge før noen ser på den.

Etter hvert som svarene tikker inn, sender vi dem videre til deg på epost eller med en tekstmelding. Her forbrukes intet papir unødig. Alt foregår elektronisk, raskt, effektivt og miljøvennlig.

Tilbakemeldingene kan du studere i ro og mak på din egen dataskjerm.

 

Signer forbrukslånet – uten dokumentasjon

Når du har tatt en beslutning om det lånet du ønsker å ta opp, aksepterer du direkte på Internett.

Du må selvfølgelig undertegne et gjeldsbrev. Det er en del av kontraktsinngåelsen mellom deg og långiver. Du behøver verken møte personlig eller vente at dokumentene sendes i posten. De kan undertegnes med en elektronisk signatur, som BankID.

BankID brukes i dag av alle norske långivere. Den bekrefter at du er den du gir deg ut for å være, og forplikter deg på samme måte som en fysisk underskrift med blekk på et stykke papir. BankID kan være en egen kodebrikke, eller den kan lagres på sim-kortet i mobiltelefonen din.

BankID kan også brukes til signering av pantedokumenter når du tar opp boliglån eller andre lån med sikkerhet i eiendom.

 

Nedbetaling av forbrukslån – også uten dokumentasjon

Så har vi kommet dit at pengene er overført til kontoen din. De kan du bruke dem til akkurat hva du vil. Det er jo et av kjennetegnene på et forbrukslån. Du står ikke til ansvar for noen, og trenger ikke å dokumentere hva pengene går til.

Den videre behandlingen og nedbetalingen av lånet går også videre elektronisk og smertefritt. De fleste långivere tilbyr en nettbankløsning hvor du hele tiden kan se hvor mye du skylder, hvor mye du har betalt og hvor lenge det er igjen å betale.

Har du spørsmål underveis, kan du sende dem via långiverens egen nettløsninger; epost, chat eller melding via nettbanken. Det innebærer ingen porto, ingen samtaleavgifter og intet sløseri med papirer.

 

Nærmere om forbrukslån gjennom Nanofinans

Vi har allerede fortalt hvor befriende fri lånebehandlingen vår er fra krav til fysiske, skriftlige dokumenter og annet byråkrati.

Du ønsker kanskje informasjon om hvor mye du kan låne, over hvor lang tid du kan nedbetale det og hvilke renter vi kan tilby?

Svarene er at du kan søke om forbrukslån opptil 500 000 kroner. Det skal tilbakebetales i løpet av fem år, med mindre det er snakk om et refinansieringslån. Da er det mulig å strekke det til 15 år.

Renten varierer fra 6,39 % til 21,9 %. Det er den enkelte långiveren som fastsetter den endelige renten du blir tilbudt. Denne baserer seg på en kredittvurdering av deg og den risikoen de mener det er å låne deg penger. Kort sagt er det slik at hvis du har god økonomi, vil du også få tilbud om lav rente.

Långiverne kan vurdere dette noe forskjellig. Derfor er det gunstig å bruke tjenester som kan få søknaden vurdert flere steder parallelt. Det er dette vi vier oss til i Nanofinans.

Les mer om våre låneordninger, og prøv deg gjerne på utfyllingen av vårt søknadsskjema – uforpliktende og uten dokumentasjon.