Komplett guide til lån

Lær alt du trenger å vite
En ting er at du kan få innvilget et lån fra bank eller utlåner på nettet. Et annet spørsmål er om du vil ha råd til å betjene lånet. Les denne veiledningen og bli klokere
Komplett guide til lån

Les denne veiledningen og bli klokere

  • Er det fornuftig å ta opp et komplett lån?
  • Hva bør jeg vite om renter på lån?
  • Hva er kriteriene for at jeg kan få et lån?
  • Hvilke avgifter og gebyrer må jeg betale?
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Komplett guide til lån fra nanofinans.no

Det å ta opp et lån på nettet i dag går ganske greit og raskt for seg. Likevel er det mange av oss som tar seg vann over hodet og ender opp som gjeldsslaver. Hva er egentlig grunnen til dette når vi på forhånd blir opplyst om hva lånet kommer til å koste? En av dem er at mange ikke setter seg skikkelig inn i hvordan finne det billigste og beste alternativet for deres privatøkonomi og tar det første og tilsynelatende beste tilbudet de får.

Derfor har vi her på nanofinans.no satt sammen en komplett guide om lån til deg, slik at du lettere kan finne det lånetilbudet som passer deg aller best, med realistisk nedbetalingstid, informasjon om rentenivå og andre viktige faktorer som du bør sette deg godt inn i før du tar opp et lån.

 

  • Hva er kriteriene for at jeg kan få et lån?

Vil jeg få innvilget lånesøknaden min eller vil utlåneren gi meg et komplett avslag? Svaret på dette spørsmålet avhenger av en rekke faktorer. Den viktigste faktoren er imidlertid hvor høy inntekt du kan vise til. Du bør sitte med en fast månedlig inntekt på minst 10 000 kroner eller mer.

Når du har sendt inn lånesøknaden(e) din(e), vil det bli foretatt en grundig kredittsjekk av deg. Her spiller tallene fra ligningsattesten din en stor rolle, i tillegg til om hvorvidt du har betalingsanmerkninger eller uoppgjorte inkassosaker som har gått til namsmannen og som er registrert hos SIS (Statens Innkrevingssentral).

 

  • Komplett tilbakebetaling av ubetalt gjeld

Hvis du har uoppgjorte regninger eller betalingsanmerkning, anbefaler vi deg å først prøve å tilbakebetale det du skylder før du bør søke om lån, slik at betalingsanmerkningen blir fjernet og sjansene dine for å få lån blir vesentlig høyere.

Det er også spørsmål om alderen din (18, 23, eller 25 år), om inntektene din har endret seg radikalt i løpet av de tre siste årene, og om du har hatt en fast bostedsadresse som er registrert hos folkeregisteret de tre siste årene. Som tidligere nevnt varierer kriteriene en del mellom de ulike utlånerne, men de som vi har nevnt her er komplett felles for dem alle.

 

  • Er det fornuftig å ta opp et komplett lån?

En ting er at du kan få innvilget et lån fra bank eller utlåner på nettet. Et annet spørsmål er om du vil ha råd til å betjene lånet. Utlåner ser jo kun på dine utgifter og inntekter og vet komplett ingenting om hvor stort forbruket ditt er. Dette er det kun du som har kontroll over.

Derfor er det uhyre viktig at du setter opp et realistisk budsjett over alle dine reelle utgifter og forbruk for hver måned og gjør en fornuftig avgjørelse om hvorvidt det svarer seg for deg eller ikke å ta opp et lån. Vil du klare å leve med de månedlige avdragene og ekstra omkostningene uten at det hele går fullstendig over styr?

 

  • Hva bør jeg vite om renter på lån?

Det er ikke til å komme utenom at du må betale renter hvis du skal ta opp et lån. Hvis du vil ta opp et forbrukslån på nettet, må du påregne vesentlig høyere renter enn om det gjaldt f. eks. et boliglån som kun ligger på mellom 2–3 %. Med et forbrukslån derimot, er det ikke uvanlig at renten ligger på rundt 15 % og noen ganger enda høyere. Så, komplett pris du betaler for å få et raskt lån uten sikkerhet er altså de høyere rentene som du betaler.

Det er nemlig banken eller utlåneren på nettet som tar en risiko og ikke deg. Dette fordi du ikke har stilt noen garanti for at pengene vil bli tilbakebetalt. De ekstra høye rentene er altså den eneste sikkerheten utlåner har for at lånet vil bli nedbetalt i sin helhet og til rett tid. Siden denne typen lån er relativt fleksible, vil de fleste forbrukere gjerne betale litt ekstra for å få pengene raskt på konto uten et  fullstendig styr.

Når du sammenligner de ulike lånetilbudene du eventuelt har mottatt, er det viktig at du setter søkelys på den effektive renten og ikke den nominelle rentesatsen. Dette fordi det er den effektive renten som forteller noe om hva de totale kostnadene, inkludert alle avgifter og gebyrer vil bli.

 

  • Hvilke avgifter og gebyrer må jeg betale?

I tillegg til rentekostnadene kommer det også avgifter og gebyrer som følger med lån. Hvor høye disse utgiftene blir, varierer fra utlåner til utlåner og er også avhengig av hvilken type lån du ønsker å søke om. Generelt sett vil du måtte betale et etableringsgebyr for lån som ligger på i underkant av 1 000 kroner. Vi vil gjøre deg oppmerksom på at noen banker velger heller å ta 1 % av det totale lånebeløpet, noe som kan utgjøre en vesentlig utgift hvis du låner høyere beløp.

I tillegg kommer termingebyr som vil bli belastet hvert avdrag du betaler ned på et lån. Dette gebyret ligger vanligvis på et sted mellom 30–60 kroner pr. avdrag. Hvis du tar utgangspunkt i den effektive renten når du beregner lånet vil dette gebyret være inkludert i de totale utgiftene ved lånet.

 

  • Tips om å søke forbrukslån fra nanofinans.no

Det finnes noen enkle trinn som du bør gjennomgå når du vurderer å ta opp et forbrukslån som vil hjelpe deg med å finne det billigste lånet med de beste vilkårene for akkurat deg og din privatøkonomi. Det aller viktigste er å se på hvilke tilbud du får her øverst på siden hvor du kan se de forskjellige utlånerene som Nanofinans har laget en oversikt over.

Deretter setter du deg ned og sammenligner hvilke vilkår de tilbyr, løpetid på lånet og ikke minst hva de totale kostnadene ved lånet vil bli. Et annet godt tips er å sende inn flere lånesøknader enn bare ene alene. Ved å fylle ut kun en eneste lånesøknad kan vi her på Nanofinans hjelpe deg slik at hele 23 forskjellige utlånere vil komme med et tilbud til deg som du i ro og mak kan sette deg ned og sammenligne. Uansett hvilken lånetype det dreier seg om, som for eksempel et refinansieringslån.

Har du eventuelt noen spørsmål om hvordan du bør gå frem for å søke om et lån på nettet, står våre kundebehandlere fra kundeservice alltid klare til å hjelpe deg. nanofinans.no sin oppgave er å sørge for at du finner det lånet som passer akkurat deg selv best og som vil gjøre hverdagen din litt enklere. Sånn er det bare.