Refinansiering av kredittgjeld

Kredittgjeld er samlebetegnelsen på penger som er brukt på forskudd. Hvis du får henstand med betalingen, har du altså fått kreditt. Å handle på krita het det i gamle dager. I dag tenker vi kanskje spesielt på kredittkortgjeld, men ikke utelukkende. Felles er det imidlertid at dersom du har flere slike poster, kan det være fordelaktig å refinansiere dem i ett lån.

I denne artikkelen kan du lese mer om ulempene med kredittgjeld, og hvilke fordeler det kan ha for deg å refinansiere den.
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Når kredittgjelden vokser

Bankkort, både debet- og kredittkort, er vanlige betalingsinstrumenter vi som regel har med oss i lommeboka. Forskjellen på debetkort og et kredittkort kan ikke understrekes godt nok. De ser nemlig helt like ut. Når du drar debetkortet bruker du penger du allerede har. Når du bruker kredittkortet må beløpet alltid betales tilbake. Enkelt og greit – tilsynelatende.

Hvis forbruket på kredittkortet nedbetales hver måned, oppstår det ingen problemer. Med en rentefri betalingsutsettelse fram til månedlig forfall er det rett og slett en fordel. I tillegg kan du ofte få rabatter og andre goder når du bruker det.

Men dersom det ikke betales ned løpende, begynner det å løpe høye renter. Som regel er de høyere enn tilsvarende renter på forbrukslån og andre lån.Over tid kan dette medføre betydelige utgifter.

 

Når du bør refinansiere kredittkortgjeld

Med en gang du ser at du i løpet av kort tid ikke kan nedbetale kredittkortgjelden som er opparbeidet, bør du tenke andre finansieringsmuligheter.

Alternativet er at gjelden ligger og hviler på samme høye rente. Eller enda verre: Du fortsetter å bruke kredittkortet slik at gjelden øker.

I de verste scenarioer ser vi at brukere betjener kredittkortgjeld ved å bruke kreditten på andre kredittkort. Det er begynnelsen på en gjeldsspiral som sjelden slutter godt. Det er slike tilfeller som gjør myndighetene, som Forbrukerrådet og Finanstilsynet, bekymret over gjeldsøkningen i husholdningene.

 

Hvordan går du fram?

Du trenger å vite aktuell saldo på kredittkortene du ønsker å innfri med en refinansiering. Det kan du se på en nettbank-konto eller du kan kontakte kredittkort-selskapet direkte. Husk at det er viktig at de opplyser om aktuell saldo per dags dato. Det kan være at de bare ser på et skjermbilde som ikke er aktualisert.

Den samlede saldoen på det eller de kredittkortene du vil refinansiere, er beløpet du bør søke om. Når du søker om refinansiering gjennom Nanofinans, vil søknaden blir behandlet av flere långivere. Du vil dermed få tilbakemeldinger fra flere kanter. Det står deg fritt å velge og akseptere det beste tilbudet.

Banken vil selv sørge for at kredittkortene blir innfridd på korrekt vis.

Du vil med dette få en konkret nedbetalingsplan å forholde deg til. I steder for en gjeld du stort sett rentebetjener, får du et mål om når den skal være nedbetalt. Dersom det er flere kredittkort som er refinansiert, er det nå kun en mottaker. Det gjør det enklere for deg å administrere økonomien din.

 

Andre krav som bør refinansieres

Når du først søker om et lån til refinansiering av kredittgjeld, kan det også være gunstig å se om det er andre ting du betaler på som bør inn i det nye lånet.

Typisk er smålån med forholdsvis høye renter. Det kan også være forbrukslån med høyere beløp, men det avhenger litt av om den eksisterende renta er høyere eller lavere enn refinansieringslånet. I slike situasjoner foreslår vi gjerne at du søker om refinansiering også av alle forbrukslånene, så får du vurdere ut fra tilbudene du får om du vil inkludere dem eller ikke.

 

Hva med kredittkortene etter refinansiering?

Dersom du har problemer med å håndtere kredittkort, kan det være lurt å si dem opp slik at du ikke utsettes for nye fristelser. Uansett holder det gjerne med et kredittkort for å få med fordelene med varekjøp på nettet eller den inkluderte reiseforsikringen. Ellers er det bedre å betale kontant framover, framfor å ta opp kreditt på impuls.

 

Best refinansiering på nanofinans.no

Fordelen ved at vi på dine vegne fremmer søknaden for nærmere 23 långivere eller låneinstitusjoner, gjør at muligheten for å få de beste betingelsene øker. Nanofinans tar ikke ekstra betaling for denne jobben, men vi mottar provisjon fra hver enkelt långiver.