Caravanlån

Få tilbud om lån opp til 600 000 kr
Nanofinans, en del av Sambla, sammenligner långiverne. Sambla er en finansagent som formidler søknaden din til 23 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Caravanlån

Dine fordeler med caravanlån

  • Inntil 100 % finansiering
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  • Trygghet mot heftelser
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hvordan fungerer et caravanlån?

Hvis du drømmer om å kjøpe campingvogn eller bobil, kan et caravanlån være det perfekte alternativet for deg. Ved å ta opp et gunstig campingvognslån, kan caravanlivet bli en realitet kjappere enn du tror. Du kan lett søke om lån til kjøp av bobil eller campingvogn, og gjøre deg klar til å legge ut på nye eventyr i din splitter nye caravan. 

Campingvogn og bobil har lenge vært en populær måte å feriere på, både i Norge og utlandet. Det finnes mange flotte modeller på markedet i dag.  Det kan være nye og moderne luksusmodeller og eldre, mer klassiske campingvogner. 

Det er mange som velger å søke om caravanlån for å finansiere caravandrømmen. For at du skal kjøpe akkurat den campingvognen eller bobilen som passer til deg og dine behov, kan det være lurt å ta opp caravanlån. Med denne typen lån får du midler til å kjøpe både nye og brukte bobiler eller campingvogner.

 

 

Når kan man benytte seg av et caravanlån?

Et caravanlån er en type lån som er tilpasset for finansiering av kjøp av bobil eller campingvogn. Siden dette ofte kan være litt dyrt, er det ganske vanlig at man tar opp lån for å finansiere caravandrømmen, siden det gjerne ikke er mulig å kjøpe bobil eller campingvogn kun med egenoppsparte midler.

Innen camping- og bobilmarkedet har det lenge vært mange forskjellige modeller tilgjengelig, og i ulike kvalitetsklasser. Noen campingvogner og bobiler er ganske luksuriøse disse dager, og minner mest om et moderne hus på hjul. Andre kjøretøy er mye mer gammeldagse og fungerer mest som en litt primitiv og hyggelig måte å feriere på. Mange ser på bobil og campingvogn som en familiehytte på hjul, og setter pris på friheten ved å kunne kjøre akkurat dit man vil.

Uansett hvilken type bobil eller campingvogn du ønsker deg, kan du få finansieringshjelp for å kjøpe modellen som er perfekt for deg og familien din. Planlegger du å kjøpe en ny eller brukt campingvogn eller bobil, er dette prosjektet vanligvis en stor investering. Generelt er prisen på en caravan, campingvogn eller bobil gjerne høy, og det er derfor vanligere i Norge å låne penger til å finansiere caravankjøp enn det er å ta opp lån for å kjøpe bil.

 

 Lån med eller uten sikkerhet

Det finnes to muligheter i campingvogn-lånet: med pantesikkerhet i bobilen eller campingvognen, eller uten pantesikkerhet. Den mest vanlige formen for finansiering av denne type kjøp er å stille sikkerhet i selve kjøretøyet som skal kjøpes. 

Dette innebærer at det blir tatt salgspant i campingvognen eller bobilen du kjøper frem til den totale lånesummen har blitt betalt ned. For å oppnå 100% finansieringen av kjøpet, er det ganske vanlig at man stiller sikkerhet enten i kjøretøyet som skal kjøpes eller i sin egen bolig. Dette vil føre til at du får lavere rente på lånet enn du ville fått dersom du tok opp et usikret forbrukslån eller en annen type lån.

De fleste nordmenn som ønsker å  kjøpe caravan eller bobil velger å sette sikkerhet i kjøpsgjenstanden grunnet kostnadene som er involvert, og at lån med sikkerhet vil innebære en rente som er mye lavere enn et usikret lån. Det er også mulig å få lån til campingvogn uten å stille med sikkerhet i egen bolig eller i kjøpsobjektet, men lånebeløpet kan bli rimelig stort. Rentene som er knyttet til slike lån blir ofte betraktelig dyrere sammenlignet med et usikret bobillån. 

Caravanlån er spesielt tilpasset lån til campingvogn eller bobil og er som regel gunstig, men det finnes også andre lånetyper som fungerer til finansiering av caravan, som for eksempel forbrukslån eller privatlån. Det er ofte også mulig å ta opp et billån for å kjøpe ikke bare en bil, men også campingvogn eller bobil.

 

 Egenkapital

Det er mulig å få bobil- eller campingvognkjøpet 100% finansiert, men det vanligste og som regel det som lønner seg mest er å legge inn egenkapital i tillegg. Hvis man ikke har vurdert og planlagt caravankjøpet over lengre tid, har man som regel ikke nok egene oppsparte midler til å finansiere kjøpet helt på egen hånd. 

Da kommer caravanlån veldig godt med, men det er lurt å sette inn noe egenkapital før man tar opp lånet. Dette vil føre til at renta på lånet vil være betydelig lavere, samt av belåningsgraden ved salg av kjøretøyet vil være lavere. Betingelsene og vilkårene som gjelder ved lån til caravan vil variere, men generelt kan man få et billig caravanlån dersom man kan stille med minst 35% egenkapital i lånet.

Egenkapitalen i kjøpet er den delen av den totale summen du kan bidra med fra din egen lomme. Desto større andel av kjøpesummen du kan legge til, desto bedre vil din rente vanligvis være. Som regel er løpetiden for lån for campingvogn eller bobil 1-15 år Dette er fordi en campingvogn eller bobil generelt ikke bør være mer enn 10-15 år gammel når lånet er ferdig nedbetalt. Hvis du  har spørsmål knyttet til det du leser her kan du kontakte vårt kundeservice.