Lån 20 000 kr

Forbrukslån på 20 000 kroner – når og hvordan bør det brukes?
Det er slik at de fleste av oss på et eller annet tidspunkt vil ha behov for å ta opp et lån. Det finnes mange ulike lån som er tilpasset til ulike behov og ønsker, men et mindre forbrukslån kan være en veldig grei løsning for mange.
Lån 20 000 kr

Dine fordeler med Nanofinans

  • Lavere rentenivå enn andre lån uten sikkerhet
  • Helt enkel, oversiktlig og uforpliktende søknad
  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Du kan bruke pengene på det du selv ønsker
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hva er et forbrukslån?

Det er ganske vanlig å ta opp mindre forbrukslån i Norge i dag. Et lån på 20 000 kroner er det mange som tar opp, og denne typen privat lån går inn under kategorien smålån. Smålån er en god løsning for ganske mange, siden de er enkle å søke om, rimelig lett å få innvilget, enkle å betale tilbake, og mest av alt – denne typen lån hjelper deg med å betale det du må dekke akkurat nå. 

Ulike mennesker har ulike økonomiske behov, og alle har sin egen private situasjon når det gjelder penger og økonomi. Hvordan økonomien er kan komme an på mye forskjellig, som hvilken livsperiode vi er i. Det er altså mye variasjon når det gjelder hva ulike mennesker trenger penger til, og mange forskjellige grunner til å ta opp et mindre privatlån på 20 000 kroner. 

Det kan dreie seg om å kjøpe en større vare, eller det kan handle om oppussing i boligen, ønske om ferietur eller et lengre reiseopphold, eller at en uforutsett utgift dukker opp og må dekkes. Uansett hva din spesifikke situasjon er nå og hva du trenger pengene til, kan du ta opp et forbrukslån og låne 20 000 kroner til det du må betale for. Hvis du ønsker å vite mer om de ulike typene lån som er tilgjengelige, kan du sjekke vår komplett guide til lån.

 

Nedbetaling av lånet

Mange opplever at et lån på 20 000 kroner passer veldig godt for deres behov. Dette er en stor nok sum til at mye forskjellig kan dekkes, men samtidig også lite nok til at de fleste av oss vil være i stand til å betjene lånet over tid uten problemer. For folk flest er det mye lettere å spre betalingen av en større utgift ut over flere måneder eller år, i stedet for å måtte punge ut med en stor sum med en gang. 

Mange av oss har også rimelig fastsatte budsjett, og når en stor utforutsett utgift kommer til, kan det virkelig ikke fungere godt i vår personlige økonomi. Det er da det er nyttig å kunne ta opp et mindre forbrukslån, slik at pengene kan bli betalt med en gang, og lånet betjenes over en lengre periode etter dine ønsker. Et lån på 20 000 kroner er også såpass lite at folk flest vil være i stand til å betale dette lånet rimelig kjapt og lett ved små delbetalinger hver måned.

Hvis du trenger penger kjapt, kan et lån på 20 000 være en veldig god løsning for deg. Det er kjapt og enkelt å søke om et slikt lite privatlån, og pengene kan utleveres fort. Du trenger ikke å oppgi hva pengene skal brukes til, og hva de går til er helt opp til deg. Å søke om privatlån er ganske enkelt og oversiktlig nå for tiden, og dette gjøres både trygt og kjapt på nettet. Du vil bli tilbudt en rente for ditt forbrukslån, og denne vil avhenge av din privatøkonomi og hva som passer best for din situasjon. Nedbetalingstiden på lånet er som regel fleksibel, og vil kunne bestemmes etter hva som fungerer for deg og din økonomiske situasjon. 

 

Ulike betegnelser

Det finnes mange forskjellige navn og betegnelser på forbrukslån – de kalles for eksempel privatlån, usikrede lån, blancolån, kreditt uten sikkerhet med mer. Alle disse ulike betegnelsene gjelder for den samme typen forbrukslån, og vilkårene for lånet ligner mye. Det går også an å låne ganske forskjellige summer i forbrukslånet, alt etter hva dine behov og ønsker er for ditt lån. 

Et lån på 20 000 kroner er såpass lite at det kan betegnes som et mikrolån eller SMS-lån – dette er lån som er såpass små og oversiktlige å betale ned på, at mange velger å ta opp denne typen lån dersom de har behov for litt ekstra penger i en periode. Dette dreier seg om at det for mange er praktisk og greit å kunne spre betalingen for en utgift over lengre tid, slik at en stor betaling ikke overvelder budsjettet. 

Forbrukslån er en type lån der ingen sikkerhet er nødvendig. Det vil si at du ikke trenger å stille med sikkerhet i form av en bolig, en bil eller en annen eiendom for å få innvilget lånet ditt. Det vil si at man generelt ikke trenger å eie noe for å bli gitt et lån, spesielt for mindre privatlån som et lån på 20 000 kroner. For yngre mennesker som er i startfasen av voksenlivet og ikke eier mye enda, er dette spesielt gunstig – det betyr at man ikke er ekskludert fra å kunne ta opp et nyttig forbrukslån fordi man ikke har mye eiendom. 

Før du tar opp forbrukslånet ditt, enten det skal være på 20 000 eller mer eller mindre enn denne summen, er det viktig at du får god oversikt over din personlige økonomi, både hvordan den er i dag og hvordan den sannsynligvis kommer til å være i månedene og årene fremover. Akkurat som med alle andre lån, må du etablere hva du trenger dette mindre lånet til, hvordan det kommer til å hjelpe deg og hvordan du skal betale lånet tilbake igjen. Det er viktig å kartlegge akkurat hvor mye penger du trenger til ditt prosjekt eller din situasjon, slik at du låner akkurat så mye som du har behov for. Det er ingen vits i å låne alt for mye enn det du trenger, men det er også kjedelig å låne for lite, og ende opp med å ta opp flere lån for å spe på beløpet. 

Du bør også huske på at forbrukslån ofte har høyere rente enn sikrede lån, og etableringsgebyret for visse forbrukslån kan også variere. Etableringsgebyrene kommer vanligvis an på hvilket lånebeløp du har valgt, og disse kan variere mye – det er generelt slik at etableringsgebyret er høyere desto mer du ønsker å låne. Det er derfor lurt at du planlegger godt for lånet ditt, og kun låner så mye penger som du faktisk trenger. 

 

Utbredt type lån

Forbrukslån, spesielt på mindre summer slik som et lån på 20 000 kroner, er rimelig vanlig i Norge i disse dager. Et slikt type lån kan være veldig gunstig, og kan komme veldig godt med hvis det er noe man drømmer om å gjøre, oppleve eller kjøpe, men man ikke har nok oppstarte midler til å betale for prosjektet helt på egen hånd. Det er lurt å huske på at selv om du kan søke om privatlån for å dekke hele summen for prosjektet eller kjøpet du ønsker å gjøre, er det også mange som velger å kombinere pengene fra et forbrukslån med midler de har spart opp selv. 

På denne måten kan du ta opp lån på et mindre beløp, og det vil være kjappere og lettere å betale ned på forbrukslånet ditt. Samtidig opplever mange at mindre privatlån, som for eksempel et på 20 000, er såpass små at det å betale dem tilbake ikke er noe problem siden det kan gjøres over tid. Husk på at hvis du har en drøm, bør ikke mangel på penger stoppe deg fra å få det til – et nyttig forbrukslån kan hjelpe deg å oppnå drømmen, eller hjelpe deg på vei. Her kan du lese mer om forbrukslån, og finne det billigste alternativet for ditt lån.