Refinansiering av boliglån

Refinansiering av boliglån – når og hvordan
Refinansiering av boliglån kan være lurt for mange av oss. Hvis du vurderer å refinansiere ditt boliglån, bør du først få god oversikt over hva dette dreier seg om og hvorfor det kan være en god løsning for deg. Mange opplever at refinansiering av boliglånet kan fungere godt for dem, for eksempel hvis man trenger et større lån eller ønsker forbedrede lånebetingelser.
Refinansiering av boliglån

Dine fordeler med refinansiering

  • Du får en lavere rente
  • Du får en lavere månedspris, med lengre nedbetalingstid
  • Du får kun én faktura å tenke på
  • Du får færre gebyrer
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hva er refinansiering av boliglån?

Det å refinansiere boliglånet innebærer å gjøre endringer på eksisterende gjeld for å gjøre nedbetalingen av lånet lettere, mer oversiktlig og ofte en del billigere. Dette kan dreie seg om å slå sammen lån, få lavere rente, flytte boliglånet til en annen långivere eller å øke lånet. Refinansiering av lånet kan handle om å øke størrelsen på ditt eksisterende boliglån, eller gjøre andre større endringer.

Det kan være flere grunner og årsaker til at ulike mennesker søker om å refinansiere sitt boliglån. For noen handler dette om å innhente bedre rentebetingelser og nedbetalingsvilkår, andre gjør det for å bli kvitt gjeld, for å investere i oppussing av boligen, kjøpe bil eller båt eller bare å få bedre oversikt over privatøkonomien. De fleste som velger å refinansiere boliglånet gjør dette med målet å redusere rentene sine. 

I denne situasjonen er en refinansiering det samme som å reforhandle med långiveren for å få bedre rentebetingelser i et endrende marked – for eksempel kan din bank ha vært den billigste på markedet da du tok opp lånet ditt, men har ikke holdt seg konkurransedyktig i løpet av de siste årene, og er nå blant de dyreste angående renter på boliglånet. Du kan lese mer om fordelene ved å refinansiere boliglånet ditt her.

 

Gunstigere vilkår

Det å slå sammen lån dreier seg om å sette sammen flere ulike lån som til sammen utgjør mindre enn 85% av din boligs verdi, til ett felleslån med én rente og én nedbetalingsplan. Angående rentenedgang, dreier dette seg om at du kan være i stand til å bli tilbudt lavere rente fordi din bolig har steget i verdi, og/eller at du har betalt såpass mye på lånet ditt at du nå har lavere belåningsgrad. 

Låns-økning dreier seg om at du velger å øke lånet du nå har på boligen din, vanligvis fordi du skal pusse opp boligen eller ønsker å investere i boligen på andre måter. Det å øke boliglånet er ganske vanlig i Norge i dag, og de som velger å søke om dette gjør gjerne det fordi de trenger penger til oppussing eller utbygging av sin eksisterende bolig, de ønsker å kjøpe ny båt eller kanskje å hjelpe et barn inn på boligmarkedet. Siden et boliglån er at av de billigste lånene som er tilgjengelig på markedet i dag, kan dette være en smart måte å finansiere de ovennevnte prosjektene på. Du kan lese mer om de ulike typene lån som er tilgjengelige her: komplett guide til lån.

 

Flytte lånet til en annen bank eller långivere

En annen måte å refinansiere boliglånet på er å flytte lånet til en annen bank. Hvis du opplever at din bank ikke gir deg de beste betingelsene, eller du er misfornøyd med noe annet ved banken, kan du velge å flytte ditt boliglån til en annen bank. Dersom du velger å flytte ditt boliglån fra en bank til en annen, dreier dette seg også om en form for refinansiering. Det kan være flere grunner til at en person ønsker å flytte boliglånet sitt – blant annet at den andre banken tilbyr bedre lånebetingelser for ditt lån, at bedre tjenester er tilgjengelig, eller at den andre banken rett og slett har lånetyper som passer deg bedre. 

Refinansiering av boliglånet er en veldig god løsning når det gjelder å samle flere lån sammen i et større felleslån, både for å spare penger og få mer kontroll over økonomien. Det er flere fordeler ved refinansiering av boliglån – generelt vil man da kun få et felleslån som skal betales ned, gjelden og lånene vil være mer oversiktlig og færre gebyrer vil tilføyes. Hovedgrunnen til å refinansiere boliglånet vil være om dette er noe man kan spare penger på, både kortsiktig og i lengden, og det er vanligvis penger å spare på dette. Ofte kan man få bedre betingelser på refinansieringslånet enn det man hadde på de tidligere lånene. 

 

Hvorfor velge å refinansiere boliglånet?

Det er mange som velger å refinansiere boliglånet sitt i disse dager. Det er fordi man lett kan spare penger på dette, i tillegg til at det er veldig greit å ha en lett og oversiktlig lånesituasjon for boligen der alt er samlet på samme sted. Generelt sett er refinansiering av boliglån en veldig god løsning hvis man ønsker å kvitte seg med dyr gjeld eller få bedre rentebetingelser for ditt lån. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det ikke anbefales å bruke refinansiering for å skaffe penger til eget forbruk, da dette som regel ikke fungerer godt.  

Det er i din beste interesse når det gjelder din personlige økonomi å holde deg oppdatert på boligrentene som er høye og lave hos ulike banker på markedet, og du bør være forberedt på å refinansiere ditt boliglån ved å bytte bank hvis det finnes et bedre tilbud for deg. Det kan være flere fordeler ved å bytte bank – blant annet kan du få samlet dine ulike lån på et sted, hvilket forenkler administreringen av din personlige økonomi, du kan bli tilbudt en bedre rente på lånet enn den du har for øyeblikket og en annen gjeld kan muligens bli bakt inn i ditt nye boliglån. 

 

Ha oversikt over tilbudene

Det er faktisk mulig å spare rimelig mye penger per måned ved å velge det riktige banktilbudet. For mange av oss er boliglånsrenter den største månedlige utgiften vi har, men likevel er det mange som er sløve når det gjelder å følge med på vilkårene vi får, og passe på at vår bank tilbyr de beste betingelsene for boliglånet. Det er lurt å følge med på dette, og ta grep dersom du følger at lånekostnaden du har hos din nåværende bank er for høy og ikke konkurransedyktig på markedet. Her kan du velge å prøve å forhandle med banken din for å få bedre betingelser for lånet ditt, eller refinansiere boliglånet ved å flytte ditt lån til en annen bank som tilbyr deg bedre vilkår. 

Det er ingen av oss som ønsker å betale for mye i renter for boliglånet, så det å refinansiere lånet kan være veldig smart for å passe på at dine vilkår er gunstige og konkurransedyktige på markedet generelt. Det er derfor viktig å jevnlig sjekke boliglånet, og være forberedt på å refinansiere ved å bytte bank hvis man ikke er fornøyd. Det er faktisk slik at man kan spare ganske store beløper på å sammenligne boliglånet man nå har, med tilbudet andre banker har tilgjengelig – så her er det mange muligheter til å kutte månedsutgiftene og få bedre nedbetalingsvilkår på ditt boliglån. Hvis du lurer på å refinansiere ditt boliglån, er det viktig at du først får god oversikt over gjelden du har og din personlige økonomi, slik den er akkurat nå og slik den antageligvis vil være i fremtiden. Hvis du ønsker å øke lånet ditt, bør du få oversikt over nøyaktig hvor mye du vil søke om boliglånsøkning for, og planlegge hvordan du vil betjene det nye lånet ditt med din nåværende økonomi i tankene. Hvis du har spørsmål angående refinansiering av ditt boliglån, kan du gjerne kontakte vårt kundeservice for å få hjelp med dette.