Refinansiering av forbruksgjeld

Refinansiering av forbruksgjeld – når og hvordan
Refinansiering av forbruksgjeld er en veldig god løsning hvor man kan re-organisere økonomien sin på en slik måte at den blir mer håndterlig og gjerne ofte billigere å betjene. Dette dreier seg om å samle sammen de ulike mindre gjeldspostene i ett større lån, og dette er lurt å vurdere for deg som har flere forskjellige lån å betjene. Hvis du betaler dyre renter på flere ulike forbrukslån, er refinansiering av gjelden ofte en god løsning som kan spare deg penger.

Det er flere fordeler ved refinansiering av forbrukslån – man vil ha færre poster som skal betales ned, gjelden vil være mer oversiktlig, færre gebyrer vil tilkomme, og du vil kun ha en långiver å forholde deg til. Hovedgrunnen til å refinansiere forbruksgjeld vil være om dette er noe man kan spare penger på, både kortsiktig og i lengden. Ofte kan man få bedre betingelser på refinansieringslånet enn det man hadde på de tidligere gjeldspostene.

Refinansiering av forbruksgjeld

Dine fordeler med refinansiering

  • Du får en lavere rente
  • Du får en lavere månedspris, med lengre nedbetalingstid
  • Du får kun én faktura å tenke på
  • Du får færre gebyrer
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hva handler refinansiering av forbruksgjeld om?

Refinansiering dreier seg om å samle flere ulike lån sammen i et felleslån, både for å spare penger og få mer kontroll over økonomien. Forbruksgjeld dreier seg som regel om gjeld i form av forbrukslån, kredittkort og handlekontoer, og rentesatsen på denne typen gjeld kan ofte være rimelig høy. 

Ved å samle sammen disse eksisterende smålånene og gjeldspostene i et nytt felleslån med lavere rente, kan du spare mye penger og føle at du har mer oversikt og kontroll over din personlige økonomi. 

Selve order ‘forbruksgjeld’ brukes som regel som en motsats til boliglån eller annen gjeld som er sikret. Forbruksgjeld er gjeld som ikke er sikret, og som tas opp med forbruksformål. Som regel dreier dette seg om gjeld i form av forbrukslån, kredittkort eller handlekontoer. 

Refinansiering kan være en flott løsning for deg som har eksisterende forbrukslån hos flere ulike aktører, har kredittkortgjeld, har handlet på avbetaling, eller hvis du har refinansiert ved en tidligere anledning, men nå ønsker å refinansiere på nytt. Her kan du lese mer om refinansiering av forbruksgjeld.

 

Redusere månedlige kostnader

De som velger å refinansiere forbruksgjelden sin, kan ofte oppleve at de er i stand til å redusere de månedlige kostnadene sine med flere tusen kroner ved denne smarte løsningen. Det er fordi individuelle smålån ofte kan være dyre, med høy rente, mens et større felleslån der alt er på samme sted ofte kan bli gitt med en lavere rente og mindre utgifter. 

Hvor mye du kan spare kommer an på dine spesifikke omstendigheter angående din personlige økonomi og det vil avhenge av hvilken rente du betaler i dag på de ulike lånene og gjeldspostene dine og hvilken rente du kan få på det nye felleslånet ditt.  

Dersom du har bestemt deg for å søke om refinansiering av forbrukslån, bør du tenke over hvilke gjeldsposter du har som du ønsker skal inngå i refinansieringen. I tillegg må du vurdere hvorvidt du kan stille med sikkerhet i refinansieringen, som for eksempel i en bolig eller noe annet du eier av verdi. Dersom du kan stille sikkerhet i en bolig for refinansieringen, vil renta generelt være lavere og mer gunstig. 

Likevel er det også mulig å søke om refinansieringslån uten sikkerhet også mulig og for noen kan faktisk et lån uten sikkerhet lønne seg. Dette kommer an på hva du har av gjeld og egenkapital. Spesielt når det gjelder smålån og kredittkortgjeld kan sikkerhetsløst lån fungere godt. Hvis du har spørsmål angående refinansiering av din forbruksgjeld, kan du gjerne kontakte vår kundeservice for å få hjelp med dette.

 

Sikkerhet

Hvis du er i stand til å stille med sikkerhet for refinansiering av din forbruksgjeld, vil dette gi deg de beste vilkårene. Dette kan dreie seg om å stille boligen eller annen eiendom som sikkerhet for refinansieringen din,da vil renta du blir tilbudt være betydelig lavere enn renta du får på kreditt. 

Samtidig er det slik at et usikret lån også kan lønne seg, avhengig av din situasjon og hva du har tilgjengelig. Når det gjelder kredittkortgjeld og smålån, kan det være gunstigere å ikke ha sikkerhet i bolig eller annen eiendom og mange av oss vil heller ikke være i stand til å presentere eiendom som sikkerhet. 

 

Refinansiering av kredittkortgjeld 

For mange av oss er det veldig praktisk og nyttig å kunne betale for ting og tjenester med kredittkort. Det er fordi det både er lett og greit å dra kredittkortet vårt enten i butikk eller på nettet, og det vil ikke oppstå noe gjeld hvis du betaler kredittkortet som planlagt hver måned. Lånet vil være rentefritt helt frem til betalingsfristen går ut. 

Gjeld vil oppstå dersom du ikke er i stand til å betale beløpene som skal dekkes hver måned. Kredittkortgjeld er ikke en gunstig type gjeld å ha, fordi rentene er høye på denne typen gjeld, helt klart høyere enn det som gjelder for vanlige forbrukslån. 

Det er altså ikke bra for din personlige økonomi å ha for mye kredittkortgjeld og det er alltid lurt å vurdere å refinansiere eventuell kredittkortgjeld du har hvis du nærmer deg kredittrammen eller ikke har refinansiert på lengre tid. 

 

Refinansiering av smålån

Mange av oss velger å ta opp smålån for å betale mindre uforutsette utgifter. Disse lånene på mindre beløp er en veldig nyttig måte å dekke denne typen utgifter på, og kan komme veldig godt med. Disse lånene er som regel på mindre beløp, og betales som regel ned ganske kjapt og greit, selv om rentesatsen på denne typen lån vanligvis er ganske høy sammenlignet med andre typer lån. 

Men dersom du ender opp med flere ulike smålån som du ikke er i stand til å betjene og kanskje har små lån i tillegg til opparbeidet kredittkortgjeld eller andre mindre gjeldsposter, kan dette fort bli vanskelig å håndtere. 

Det er alltid lurt å vurdere å refinansiere dine smålån hvis du har flere ulike poster, slik at alle disse kan bli samlet på et sted, med bedre vilkår som vil lønne seg for deg. 

Hvis du finner deg i en situasjon der du har både kredittkortgjeld, smålån og flere ubetalte regninger som har hopet seg opp, kan en refinansiering være et godt valg for deg. Ved å gjennomføre en refinansiering kan du få bedre betingelser for nedbetalingen av disse postene, i tillegg til at din personlige økonomi vil oppleves som mer oversiktlig og under kontroll. 

 

Søk om refinansiering av forbruksgjeld hos nanofinans.no

Vi i Nanofinans har lang erfaring med formidling av refinansieringslån. Når du legger inn en søknad hos oss, får du behandlet denne hos opptil 20 ulike långivere. 

Kredittvurderingen kan bli ulik fra forskjellige steder, så du kan bli tilbudt ulike betingelser fra de ulike långiverne. Når du får flere valgmuligheter, kan du velge å ta opp det lånet som tilbyr deg de beste vilkårene og du kan også velge å akseptere eller avslå alle tilbudene du blir sendt. Du kan gjerne kontakte vårt kundeserviceteam hvis du trenger råd om din situasjon.