Samle lån

Har du flere lån kan det være gode grunner til å slå dem sammen til ett. En slik samling av lån eller annen gjeld kaller vi gjerne refinansiering. Her kan du lese mer om hvorfor du skal refinansiere, hvilke lån eller gjeldsposter som egner seg spesielt godt å samle i ett nytt lån og ikke minst hvordan du får et slikt lån gjennom Nanofinans.

Du bør tenke på å samle lån når:
• Du kan få lavere rente enn de du har i et nytt lån
• Du synes det påløper mange gebyrer
• Du synes det er vanskelige å administrere gjeldspostene
• Du begynner å få problemer med betalingene!
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Samle forbrukslån

Forbrukslån har høyere renter enn lån med sikkerhet. Det vil derfor alltid lønne seg å bytte det ut med for eksempel et lån med pant i bolig. Det kan også lønne seg å ta opp et nytt forbrukslån for å refinansiere gamle lån dersom betingelsene på disse ikke er gode nok.

Gjør et regnestykke med gamle lånene. Hvor mye er det til sammen og hvor mye betaler du totalt per måned? Deretter kan du bruke en lånekalkulator og simulere hvordan det slår ut hvis du refinansierer det med anslått markedsrente. 

Her kan du også simulere lenger nedbetalingstid enn du har i dag, slik at den månedlige kostnaden til betjening blir enda mindre. Bemerk at bankene normalt ikke gir lengre løpetid enn 5 år på vanlige forbrukslån, men at de kan heve det opptil 15 år på lån til refinansiering av eksisterende gjeld.

Når det gjelder rente og løpetid på et refinansieringslån vet du ikke helt sikkert hvilke betingelser du får før du har søkt, og fått et konkret tilbud. Og det er først da du vil se eksakt hvor mye du vil tjene på å samle lånene. Du kan søke flere långivere samtidig gjennom Nanofinans.

 

Samle smålån

Når det gjelder å samle flere mindre lån i ett nytt lån, gjelder mye av det samme som er skrevet ovenfor om forbrukslån.

Det er bare det at det som regel er enda sterkere grunner til å samle smålånene. Hver for seg er de kanskje greie. De er kanskje tatt opp for å dekke et umiddelbart behov som en bilreparasjon, en husleie du er på etterskudd med eller kanskje en tiltrengt ferie. Med rask nedbetaling kan de fort være ute av verden.

Men dersom det blir flere av dem, melder behovet for å samle dem seg. Smålån har normalt høyere rente enn store lån. De har også kort nedbetalingstid, noe som kanskje kan være et problem. Kanskje burde du tatt opp et større lån i utgangspunktet, men bedre sent enn aldri.

Smålån kan godt samles sammen med andre forbrukslån eller annen gjeld.

 

Samle kredittkortgjeld

Bruk av kredittkort er en annen måte å dekke et presserende behov for kontanter. Kortet er gjerne en naturlig følgesvenn som alltid stikker ut av lommeboka. Det er et enkelt betalingsinstrument og kan medføre rabatter til drivstoff og andre ting. Det har også ofte en reiseforsikring som utløses når du bestiller den med det samme kortet.

Det er heller ingen stor økonomisk belastning med et kredittkort så lenge du nedbetaler det fullt ut hver måned. Da vil det også være helt rentefritt for deg.

Men dersom dette ikke skjer og det opparbeides en negativ saldo på kortet, begynner også markedets høyeste rente å løpe. Dessuten har vi gjerne flere enn bare ett kort.

For de som får betalingsproblemer, starter det gjerne med kredittkort. Det er en psykologisk mekanisme å utsette problemet ved å bruke stadig mer av rammen på kredittkortet når man er på etterskudd. Man begynner å dekke sine øvrige gjeldsforpliktelser med kortet. Hvis du betaler ned gunstig boliglån med kredittkort, ser du fort at det er en dårlig byttehandel.

Du får gjerne ikke noe tydelig varsel fra omverdenen før du har nådd rammen på kredittkortet, som kan være på 50 000 eller 100 000 kroner. Da stopper det altså brått opp. Med mindre du mot alle bedre råd begynner å betjene det med ett nytt kredittkort.

I prinsippet bør du prøve å konvertere all kredittkortgjeld til nedbetalingslån. Helst bør det gjøres i god tid før det baller virkelig på seg. Men fortsatt gjelder bedre sent enn aldri.

En refinansiering av kredittkortgjeld kan gjerne inngå som en samling av forbrukslån og smålån.

 

Samle all gjeld

Forbrukslån, smålån og kredittkortgjeld som nevnt over er de viktigste fordringene som kan inngå i en refinansiering. Men det kan også være andre ting. Hovedregelen er at du skal tjene på refinansieringen i form av lavere rente og lavere månedlig beløp du må ut med hver måned.

Men det kan være ubetalte regninger som har hopet seg opp. Kanskje er de i ferd med å overføres til inkasso med ytterligere kostnader for deg. Alt slikt etterslep kan være fordelaktig å bake inn i en refinansiering. Da kan du nullstille økonomien.

 

Hvordan samle lån

Du samler lån ved å søke om refinansiering gjennom Nanofinans.

Først bør du vite hvor stort du trenger. Se gjennom alle fordringer, forbrukslån, smålån, kredittkortgjeld og eventuelle andre krav du ønsker å ta med.

Deretter søker du om dette beløpet hos oss. Vi videresender søknaden til alle bankene og finansieringsinstitusjonene vi har avtaler med. Du blir kredittvurdert av hver enkelt og får en tilbakemelding. Det står deg fritt om du vil akseptere noen av tilbudene. Men i så fall velger du det som du mener gir deg de beste betingelsene. Du betaler ikke noe ekstra til Nanofinans for denne jobben.

Ved aksept av et refinansieringslån undertegner du, i tillegg til gjeldsbrev, en fullmakt til banken slik at de kan sørge for at alle kravene blir innfridd på korrekt vis. Du blir med det fritatt for jobben, og du kan være sikker på at det ikke ligger et ekstra rentekrav eller liknende.

Hvis du søker om et refinansieringslån med sikkerhet i bolig, er det en litt mer omstendelig prosess. Da må du først kunne vise en takst eller verdivurdering av boligen og dokumentere hva som er saldo på pantegjelden. Det nye lånet skal også tinglyses og pantedokumenter undertegnes. Men du vil altså kunne regne med en betydelig lavere rente.

 

Søk opp til 600 000 kroner fra Nanofinans

Vi mottar søknaden din og sender den videre til 23 låneinstitusjoner. Med det er det større muligheter for deg til å få det beste tilbudet.

Nanofinans er den del av Sambla, og kan skilte med høy rutine og særlig kompetanse i forbindelse med forbrukslån og refinansiering