Finn det beste og billigste blancolån her

Få tilbud om lån opp til 600 000 kr
Nanofinans, en del av Sambla, sammenligner långiverne. Sambla er en finansagent som formidler søknaden din til 23 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.
Finn det beste og billigste blancolån her

Dine fordeler med blancolån

  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  • Trygghet mot heftelser
  • Flere långivere konkurrerer om din søknad
  • Du kan bruke pengene på det du selv ønsker
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Blancolån

Et blancolån er lånet du kan bruke etter ønske. Mens et boliglån er øremerket til kjøp av bolig og du er nødt til å kjøpe bil for billånet, er det altså ingen som helst restriksjoner på et blancolån. Les mer om denne lånetypen og søk her på Nanofinans om et tilbud fra flere finansinstitusjoner.

Men hvordan får du dette fleksible lånet, og hva kreves det av deg? I denne artikkelen kan du lese mer om detaljene om blancolån.

Hva er et blancolån?

Ordet blanco viser til et felt på lånesøknaden hvor du skal oppgi hva du skal bruke pengene du låner til. Det er ikke-eksisterende eller kan forbli uutfylt på dette søknadsskjemaet. Det er din sak hva du anvender lånet til. Det kan være alt fra kjøp av bil eller båt, til feriereiser, oppussing eller studier som ikke finansieres av Statens lånekasse.

Et annet kjennetegn på et blancolån er at det er et lån uten sikkerhet. Det vil si at långiveren ikke har noe pant i boligen din eller andre verdigjenstander. Den eneste «sikkerheten» er din betalingsevne. Den vil da også bli grundig vurdert i søknadsprosessen.

Ellers har blancolån store likheter med det vi kaller forbrukslån. Det er vel stort sett bare i navnet de skiller seg fra hverandre.

Hvor mye kan du låne i Blancolån?

I og med at långiveren ikke har noen sikkerhet for lånebeløpet, er det begrenset oppad. Imidlertid er det flere långivere som opererer med lånetilbud helt opp til 500 000 kroner. Det vil jo normalt være tilstrekkelig til de aller fleste formål.

Men det er en begrensning til som er angitt av myndighetene. De har utarbeidet et forskrift for finansieringsbransjen. Her uttrykkes det at du ikke skal tildeles et lån dersom du med dette vil ha en totalgjeld som overstiger 5 ganger din årlige bruttoinntekt. Dersom du har et ferskt boliglån og et studielån du betaler på, vil du kanskje befinne deg i nærheten av dette.

Den siste begrensingen er din betalingsevne. Du skal selvfølgelig ha nok penger til å betale tilbake pengene du låner. Vi skriver mer om långivernes kredittvurdering lenger ned.

Hvilke betingelser er det for å få blancolån?

Det kan variere fra långiver til långiver, men det er noe grunnleggende vilkår som går igjen hos de fleste. De knytter seg til

  • Alder
  • Nedre inntektsgrense
  • Bosted i Norge
  • Betalingsanmerkninger

Minstealder i Norge for å kunne stifte gjeld er den samme som myndighetsalderen, altså 18 år. Men det er vanlig at finansieringsselskapene har en høyere aldersgrense. Ønsker du for eksempel lån gjennom Nanofinans, må du ha fylt 25 år. Statistikkene viser dessverre at personer som er yngre enn dette ikke er så gode betalere.

En viss inntekt må du selvfølgelig også ha. Det er ikke alle selskaper som har beløpsfestet den. Det kommer litt an på hvilket beløp du søker om. For et smålån på 10 000 kroner er det nok ikke like strengt. Der det er oppgitt av du skal dokumentere en viss årsinntekt for å komme i betraktning, er den sjelden lavere enn 250 000 kroner.

Når det gjelder bosted, kreves det at du har en stabil tilknytning til riket. Det vanlige er at du må ha bodd i Norge minimum de tre siste årene, og at det kan dokumenteres fra Folkeregisteret.

Dersom du har en eller flere betalingsanmerkninger, vil du få avslag på søknad om blancolån. Det samme er tilfelle for de fleste andre lånetyper, med unntak av enkelte refinansieringslån.

Hvor mye må du tjene for å få blancolån?

Det er her vi kommer til kredittvurderingen. For å få lån vil man selvsagt se på inntekten din, og at den er høy nok til at du kan betale tilbake i løpet av en nærmere angitt tidsperiode. Men kredittvurderingen inkluderer også en totalvurdering av din økonomi. Her legges det vekt på hvor mye gjeld du har fra før, samt en del statistiske variabler.

Inntekten din skal være stor nok til at du dekker dine faste utgifter og kostnadene til livsopphold for deg selv og dem du eventuelt forsørger. Der du har et overskudd etter dette, er det dette du kan bruke til å betale for et nytt lån med. Da dette alltid vil bli vurdert av långiveren når du søker, kan du også forberede deg selv ved å lage et budsjett. Da ser du tydeligere selv hvor mye du er i stand til å betale.

Hvilke vilkår gjelder for blancolånet?

Ulike långivere kan ha forskjellige vilkår på blancolånene sine. Du bør derfor vurdere dem opp mot hverandre før du velger det du ønsker å ta opp. Det du skal se på er

  • Renter og gebyrer
  • Løpetid

Renten

Den løpende renta som er angitt kalles nominell rente. Men det du egentlig betaler er den effektive renta hvor gebyrer er innarbeidet. Når du får et lånetilbud, vil den effektive renta være oppgitt.

Den effektive renta er det mange ser på som den egentlige prisen på lånet. Men det er et stort spenn i rentesatsen når det kommer til blancolån. Det kan være under 7 % på det beste, og det kan gå opp til 25 %. Hvilken rente du blir tilbudt avhenger av den samme kredittvurderingen som utføres i forbindelse om du får lån eller ikke. Her utarbeides det samtidig en kredittscore på økonomien din. Scorer du bra her, vil du få lav rente på lånet ditt.

Men du får altså ikke vite renten før du har søkt og mottatt et konkret tilbud om lån. Det er en av grunnene til at det lønner seg å sende flere søknader samtidig gjennom tjenesten til Nanofinans. Samme søknaden vil vurderes av flere långivere, og ofte vil de komme til forskjellige resultater.

Løpetiden

Løpetiden for et blancolån er normalt begrenset til fem år. Denne grensen er nedsatt i forskrift, og gjelder også for større lånebeløp opp til 500 000 kroner. For smålån vil långiveren normalt betinge seg kortere nedbetalingstid.

Søk om blancolån på Nanofinans

Vi samarbeider med noen av de beste og mest profesjonelle långiverne på markedet. Søknaden vil bli behandlet på den mest diskrete måten, og du vil få svar fra flere finansinstitusjoner. Alle søknader er uforpliktende, og du står fritt til å velge det tilbudet du ønsker. Du vil normalt få svar ganske raskt på søknaden din.