Forbruksgjeld

Forbruksgjeld – Hva er det?
Forbruksgjeld er en vanlig del av husholdningsøkonomien sammen med boliggjeld og offentlig gjeld. I denne artikkelen vil vi fokusere på en del omstendigheter rundt denne typen gjeld, hva du spesielt bør passe på og hvordan du raskest blir kvitt den.
Forbruksgjeld
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hva er forbruksgjeld?

Forbruksgjeld er i hovedsak forbrukslån og gjeld du har på kredittkortet. Informasjon om disse gjeldspostene samles spesielt i Gjeldsregistrene. Når du søker lån vil långiverne enkelt sjekke hva du allerede har i forbruksgjeld her. Men forbruksgjeld kan også omfatte avbetalingsavtaler og gjeld på handlekonto.

Forbruksgjeld avgrenses mot boliggjeld, som er gjeld sikret med pant i bolig. Vi skiller det også fra gjeld til det offentlige som restskatt, studielån, bidragslån, bøter med mer.

Andre karakteristikker ved forbruksgjeld er at normalt ikke er sikkerhet for kravet, og at den er dyrere enn de andre gjeldstypene. Av den grunn er det ofte denne typen gjeld som blir refinansiert.

 

Hvorfor har vi forbruksgjeld?

Det er ulike situasjoner i livet hvor man har behov som ikke kan utsettes. Det kan være møbler til en ny bolig, en bil som må sendes på verksted, barn som trenger vintersportsutstyr eller bare et godt kjøp du får tilbud om i en tidsbegrenset periode. Da drar man kortet eller søker om et forbrukslån.

Innenfor rimelighetens grenser er det det derfor helt vanlig å ha forbruksgjeld i husholdningene. Har du en ordnet økonomi er det heller ingen problemer med å nedbetale den. Men enkelte kan likevel ta på seg mer forbruksgjeld enn de kan håndtere.

 

Har du for mye forbruksgjeld?

Spesielt i yngre dager er det en del av oss hvor det har gått litt fort i svingene med pengebruken. Et forbrukslån er for så vidt en oversiktlig størrelse med et spesifisert beløp og en klar betalingsplan. Verre er det med kredittkort som kan dras impulsivt på barer og utesteder, og alltid er tilgjengelig der du ser noe du har lyst på. Reaksjonen kommer kanskje ikke før du får melding fra långiveren om at du har overskredet kredittgrensen på kredittkortet.

Et tegn på at du har for mye forbruksgjeld er når du ikke lenger klarer å betjene den med dine vanlige inntekter. Hvis du begynner å overføre fra en annen kredittkort-konto for å betale de månedlige utgiftene, er du inne i en ond sirkel. Når du går i minus hver måned, vil det før eller siden være full stopp. Da vil det ene lånet etter det andre forfalle, og overføres til inkasso og tvangsinndrivelse.

Høy forbruksgjeld kan også sette en stopper for andre lånesøknader, som boliglån

Du bør derfor handle før det kommer så langt.

 

Slik blir du kvitt forbruksgjeld

Med mindre du klarer å øke inntekten, må du nok regne med å stramme inn livreima. Alle unødvendige utgifter bør skjæres bort. Vurder også om du kan klare deg uten bil, eller du kan selge noen av de tingene du har. Nye kjøp, oppussingsprosjekt, eller liknende må utsettes.

Med de pengene du har til disposisjon, bør du størst mulig grad prioritere de dyreste lånene. Du tar altså kredittkortet med den høyeste renta og betaler det helt ned, før du begynner på neste.

Har du boliglån, kan du også høre om du kan avdragsutsettelse en periode. Disse pengene setter du rett inn i forbruksgjelden.

Men den beste måten er likevel om du har muligheten til å få et refinansieringslån til å innfri forbruksgjelden med.

 

Refinansiering av forbruksgjeld

Har du mye forbruksgjeld vil det som regel lønne seg å få samlet den i ett lån. Spesielt gjelder kredittkortgjeld med høy rente, men også smålån og andre dyre forbrukslån egner seg for refinansiering.

En samling av forbruksgjelden innebærer også færre gebyrer og en mer oversiktlig betalingssituasjon.

Refinansieringslån kan gis med og uten sikkerhet i bolig. Sikkerhet i bolig vil gi de beste betingelsene, men det er jo ikke alltid man har en bolig långiveren kan få pant i.

Et refinansieringslån uten sikkerhet minner i mangt og mye om et vanlig forbrukslån. Det er da gjerne også de samme aktørene som tilbyr det. Et par forskjeller er det likevel.

Mens et blancolån eller et lån uten sikkerhet gis uten at du behøver å opplyse formålet, er det vanlig at du oppgir at det skal brukes til refinansiering av forbruksgjeld. Det gjør du fordi en långiver vil være lempeligere med søknaden dersom lånet ikke medfører en økning av totalgjelden din. Dessuten kan du få lenger nedbetalingstid enn de fem årene som normalt gis for forbrukslån.

Långiver vil da også ta jobben med å betale inn alle postene som inngår i refinansieringen. Det sparer deg for mye jobb.

 

Søk om refinansiering av forbruksgjeld hos nanofinans.no

Du skriver kun én søknad, og vi formidler den videre til flere potensielle långivere. Med det får du saken din vurdert fra flere steder samtidig, og forhåpentlig motta like mange tilbud.

Søknaden er helt uforpliktende og kostnadsfri for deg, og du velger selv om du vil benytte deg av ett av de tilbudene du får.