Lån på dagen

Hvis du har fått noen uforutsette regninger i posten og det fremdeles er en stund til du får lønning inn på kontoen, kan det finnes muligheter til å låne penger på dagen. Det finnes flere alternativer på markedet for å låne penger på nettet relativt raskt og på denne siden skal Nanofinans forklare hvordan du kan sammenligne flere typer smålån og dermed finne det beste og billigste smålånet for deg.
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Små lån på dagen

Smålån er noe du iblant kan ta opp relativt raskt og hvis du har fått innvilget søknaden din, kan pengene være på konto neste virkedag. Du sender inn dokumentasjonen som utlåner krever elektronisk og signerer deretter lånepapirene med din BankID.

 

Hva er forbrukslån på dagen?

Lån på dagen er å betrakte som et lite forbrukslån som du kan få utbetalt den samme dagen eller dagen etter du sendte inn lånesøknaden hvis du møter visse kriterier. Det stilles ingen krav til sikkerhet ved en slik type lån og det er heller ingen som spør hva du har tenkt å bruke pengene til. Et lån på dagen er ofte dyrere enn andre forbrukslån, da det har en kortere nedbetalingstid.

 

Mikrolån og SMS-lån

Hos noen låneselskaper som finnes på nett, kan du altså ofte få pengene inn på konto allerede neste virkedag, mens det med noen andre kan ta litt lengre tid.

Når det gjelder vanlige forbrukslån, tar det normalt noe lenger tid. Dersom du derfor ønsker et mindre lån du kan få utbetalt på kortere tid, er det mikrolån eller SMS-lån du skal se på. Hvis du benytter deg av SMS-lån, sender du søknaden din inn via mobilen og du vil få svar tilbake på SMS. SMS-lån er imidlertid en gammel tittel på denne typen lån, da det nå også er mulig å sende den inn via datamaskin eller nettbrett.

Det er som sagt viktig å være klar over at denne typen lån er dyre. I tillegg til en høy rentesats og etableringsgebyr, har du også en kort løpetid på lånet, altså tilbakebetalingsperioden.

 

Hva er mikrolån og SMS-lån?

Mikrolån og SMS-lån inngår i kategorien «smålån» som tittelen tilsier er små, hurtige lån. Det finnes en del tilbydere av denne typen lån, ikke så rart, da disse er meget lønnsomme for låneselskapene. Disse lånene ligger vanligvis på et sted mellom 1000 – 10.000 kroner i mulig lånebeløp. Mange av de som tar opp slike lån har et akutt behov for penger og er av den grunn villig til å betale litt mer for lånet.

Hvis du har behov for å låne mer penger enn dette, burde du nok heller vurdere et forbrukslån uten sikkerhet hvor du kan låne opptil 500.000 kroner. Det finnes imidlertid noen utlånere som tilbyr smålån opp til 50.000 kroner.

Så, hvis noe uforutsett har oppstått, slik som f.eks. at vaskemaskinen eller kjøleskapet ditt har røket, kan denne typen lån være et alternativ dersom du er klar for å betale mer for lånet enn hva tilfellet er med andre typer lån.

Ettersom du betaler høye utgifter for et slikt lån, er det viktig å sette deg godt inn i lånebetingelsene som tilbys og lese alt med liten skrift. Det er også en god ide å tilbakebetale lånet i sin helhet så raskt som mulig, slik at lånet ikke blir en enda større belastning for deg enn hva saken var før du tok det opp.

 

Hvor er renteutgiftene på lån på dagen?

Hvis du vil ta opp et smålån kan du risikere å måtte betale en rentesats på opp mot 30%. I tillegg, kommer det andre utgifter.

Ettersom lånet kommer med en kort løpetid, vil gebyrene du betaler ha en stor innvirkning på den effektive renten som tilbys. Alle låneselskapene er pliktig til å oppgi de totale kostnadene ved lånet, så sjekk dette nøye før du tar en beslutning. Den effektive renten kan faktisk komme opp i flere hundre prosent, dette er jo selvsagt ikke hva du i realiteten må betale, men forteller hva lånet vil koste deg om du har det i et år.

 

Kriterier for lån på dagen

Selv om noen låneselskaper reklamerer med at du kan få lån på dagen, er det visse kriterier som du må oppfylle. Nye norske regler sier også at låneselskapene ikke har lov til å reklamere med utbetaling på noen minutter, etter en time, osv. Det viktigste kriteriet her er at utlåneren har mottatt all påkrevd dokumentasjon fra deg innen et visst klokkeslett for å være i stand til å kunne foreta utbetalingen den samme dagen.

 

Rask søknadsprosess ved smålån på nettet

På grunn av dagens internett og teknologi er det altså noen ganger mulig å søke om et lån og få utbetalt pengene den samme dagen. Dette skyldes at hele søknadsprosessen foregår direkte på nettsiden til utlåneren og det kreves ingen fysisk dokumentasjon da alle papirer og signering skjer elektronisk.

Låneselskapene benytter seg av et automatisk system som brukes til å sende lånesøknaden din gjennom den påkrevde kredittvurderingen. Deretter vil de opplysningene som du har oppgitt bli vurdert opp mot hva systemet finner av informasjon om deg i diverse offentlige registre i tillegg til SIS, statens innkrevingssentral.

Hva systemet finner av opplysninger om deg vil avgjøre om du får innvilget lånesøknaden eller ei. Dette gjelder også hvilket lånebeløp du vil få og noen ganger kan du få innvilget lånet, men med et noe lavere lånebeløp og høyere rentesats.

Du ønsker selvsagt å finne det aller rimeligste og beste lånet for deg, ingen av oss har lyst å betale mer enn strengt tatt nødvendig, så derfor er det lurt å sammenligne utlånere slik at du oppnår det beste tilbudet for deg og din privatøkonomi.

Den høye rentesatsen skyldes at du ikke stiller sikkerhet i lånet, noe som utlåneren kompenserer for ved å øke rentesatsen. Den høye renten er altså den eneste sikkerheten utlåner har for at du betaler tilbake lånet i sin helhet. Det er derfor svært viktig at du sjekker hva den effektive renten vil bli, og ikke bare leser det som står på forsiden da dette er kun å betrakte som en generell pris.

Det tilbudet som du personlig får fra utlåner er de faktiske utgiftene som lånet ditt vil medføre.

 

Nanofinans hjelper deg med å finne det beste lånet

Vi hos Nanofinans tilbyr ikke smålån, men samarbeider med mange av utlånerne av forbrukslån og refinansiering som finnes på det norske lånemarkedet. Du kan sammenligne dem lenger oppe på denne siden. Husk at det er kan lønne seg å sende inn flere lånesøknader enn bare en, da det hersker stor variasjon i hvilke tilbud du kan få. Det å sende inn lånesøknader er uforpliktende og gratis.

 

Bruk av BankID gjør låneprosessen rask og sikker

Med BankID får du en rask og sikker lånesøknadsprosess. Dette betyr også at utlåner sparer mye penger ettersom de ikke trenger lokaler og personale for å ta seg av dette. Fpr deg betyr det at du kan søke om lån hjemmefra, og dermed slipper å møte opp fysisk hos bankene. 

Ved bruk av BankID kan du elektronisk bekrefte din identitet, og i Norge er dette et svært sikkert og trygt system. Dessuten medfører dette at alt går raskere enn om man skulle ha møtt opp hos banken for å bekrefte sin identitet.

 

Hvordan få et lån på dagen

For å få et lån på dagen sender du inn din lånesøknad til den eller de lånetilbyderne du har valgt ut. De vil dermed vurdere din søknad og sende eventuelle lånetilbud i retur. Får du flere tilbud, har du muligheten til å sammenligne renter og kostnader og velge det som passer deg best. 

 

Kredittvurdering

I behandlingen av en kredittvurdering vil det bli sjekket ting slik som betalingshistorikk og om du har eventuelle betalingsanmerkninger eller er registrert hos SIS. Hvis du er registrert som en dårlig betaler, er mulighetene dine for å kunne ta opp et lån svært små.

Andre ting som vil bli sjekket er hvor høy lønn du har og om du har flere lån fra tidligere som ikke er ferdig nedbetalt. Hvis inntekten din er lav, er det likevel mulig å få ta opp et lån, men da for et noe lavere lånebeløp. Poenget er at utlåner vil være sikker på at du kommer til å være i stand til å kunne betjene lånet.

 

Elektronisk søknadsprosess

Det du mest sannsynlig vil bli bedt om å sende inn av dokumentasjon for lånesøknaden din, er lønnsslipper i tillegg til andre eventuelle dokumenter. Når du har samlet sammen all den nødvendige dokumentasjonen, laster du dokumentene enkelt opp på nettsiden til utlåner og klikker på «send». 

Hvis du derimot velger å sende dem via vanlig postgang, må du beregne lengre behandlingstid for lånesøknaden din.

Husk å sjekke hvor lang løpetid det blir på lånet da denne kan gå helt opp til femten år. Denne bør være så kort som overhodet mulig, uten at avdragene blir for høye for deg å leve med.

De fleste utlånere har en lånekalkulator på nettsiden deres som kan være nyttig å bruke for å se lånets kostnader.

 

Kostnader ved smålån på dagen

Ta så en nøye gjennomgang av de tilbudene du har mottatt og les nøye hva det sies om renter, etableringsgebyr, termingebyr og eventuelle andre gebyrer. Etableringsgebyret er det gebyret som utlåner krever for papirarbeidet med søknaden din for å opprette et lån på dagen.

 

Krav til deg som søker om lån på dagen

Utenom selve kredittvurdering som blir foretatt av deg og som er helt avgjørende at du består for å få godkjent et lån på dagen, stilles det også noen andre få krav til deg. Dette gjelder inntekt, alder og bosted,etc. De fleste låneselskapene krever at du er fylt 18, 23 eller 25 år. Deretter må du ha en norsk varig bostedsadresse og noen krever også at du har bodd i Norge i et visst antall år.

Deretter ser de på inntekten din slik at det finnes et reelt grunnlag for at du bli i stand til å betale pengene tilbake. Lånebeløpet vil som tidligere nevnt bli justert ut fra dette. Et annet krav til deg som søker om lån er at du må ha inntekt. Ikke videre overraskende, da låneselskapet må være sikker på at du faktisk kan betale lånet tilbake. Hvor høy inntekt som kreves varierer mellom låneselskapene.

Dette kan altså være en god løsning for deg som har et akutt behov for penger. Likevel, husk at alle pengene skal tilbakebetales til rett tid, renter medregnet. Ta derfor en nøye og realistisk vurdering om du vil bli i stand til å betjene lånet på en forsvarlig måte før du signerer en lånesøknad fra en utlåner på nettet.

Før du tar opp et lån burde du sjekke om det finnes andre alternativer slik som å låne penger fra venner eller familie? Eller kanskje har du mulighet til å få tjent litt penger raskt? Isåfall kan det ofte være et bedre alternativ enn å ta opp et lån. Noen låneselskaper tilbyr også førstegangskunder et lån helt gratis, i håp om å få deg tilbake som kunde senere. 

 

Ta en nøye gjennomgang av alle opplysninger i lånetilbudet

Når du har bestemt deg for en spesiell utlåner, gå så nøye gjennom alle opplysninger rundt lånet slik som effektiv rente, totale kostnader ved lånet, hvor lang løpetid du får, gebyrer og avgifter og eventuelle andre viktige opplysninger som kan påvirke økonomien din fremover hvis du tar opp et lån på dagen.

 

Sammenlign lån på dagen

Hvis du fremdeles ønsker å søke om et lån på dagen, finnes det mange som tilbyr dette i Norge. Det kan være lurt å finne sammenligningssider som sammenligner forskjellige lån på dagen, sånn at du vet at du velger det beste. Her hos Nanofinans tilbyr vi forbrukslån og refinansiering på opp til 500.000 kr. Er det noe du lurer på om lån, ikke nøl med å kontakte vår kundeservice som vil besvare dine eventuelle spørsmål.

 

Hvilken type lån er best for deg?

Når det kommer til å låne penger er det ikke slik at et lån er et lån. Det finnes nemlig en hel rekke med ulike former for lån. Disse forskjellige typer lån kommer med hver sine fordeler og ulemper. De passer best på hver sine felt og har sine spesialiteter som andre typer ikke har.

De mest populære formene for lån:

De tre mest populære formene for lån er altså Boliglån, billån, refinansiering og forbrukslån. Vi skal i dette segmentet ta en nærmere titt på hver av de låneformene, og se på fordelene og eventuelle ulemper de kommer med. Så det er klart, hver av disse formene for lån spesialiserer seg på hver sine felt og er dermed vanskelig å sammenligne.

  • Boliglån er best for å kjøpe bolig, hytte og fritidsbolig

Når det kommer til veldig store kjøp, som bolig, hytte og fritidsbolig er boliglån den eneste veien å se. Dette er kjøp som er mer eller mindre umulige å kjøpe uten et veldig billig lån. Med boliglån får man akkurat det, et veldig billig lån – det billigste av dem alle.

Selv om boliglån er det billigste lånet man kan ta betyr det ikke at det er den beste formen for lån. Det eneste man bør bruke boliglån på er nemlig bare bolig, hytte og fritidsbolig. Dette er fordi det ikke er mulig å kjøpe ting av lavere verdi med et boliglån. En annen stor ulempe er at långiver tar sikkerhet i boligen.

  • Billån er best for å kjøpe ny bil i høy prisklasse

De fleste som skal kjøpe bil tar opp et billån for å finansiere den. Når det er snakk om ny bil, eller en bil i en av de dyrere prisklassene vil billån være det beste alternativet. Hvis det derimot er snakk om billigere bruktbil kan forbrukslån være noe å vurdere.

Forbrukslån har noen fordeler som boliglån og billån ikke har. Når det er snakk om mindre beløp på opp til 100.000 kr, kan forbrukslån i noen tilfeller lønne seg. Forbrukslån kan også være nyttig helt opp til 500.000 kroner. I tillegg er det ingen krav om sikkerhet og pengene er ikke øremerket noe spesifikt.

Hos Nanofinans tilbyr vi forbrukslån opp til 500.000 kr, samt refinansiering av gjeld. Vi samarbeider med over 12 banker, som vil motta din søknad dersom du søker om lån via oss. For mer informasjon om lån er du velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice.