Oppussing lån

Finansiere oppussing med lån
Å pusse opp boligen koster som kjent penger. Ofte må oppussing finansieres med lån. Men det innebærer samtidig en investering i boligen din, eller en verdiøkning med tanke på salg. Uansett er det verdt pengene når du ser boligen forme seg etter dine ønsker, og bli til et hjem.

Det er ulike måter å finansiere en oppussing på. Dersom du ikke finner penger på kontoen, kan du søke lån til oppussing med eller uten sikkerhet i boligen. Her kan du lese litt om kostnadsvurderinger ved oppussing og de ulike lånemulighetene.
Oppussing lån
Be om et uforpliktende lånetilbud nå
Lånebeløp
{{ computedAmount }}
{{ currency(minAmount) }}
{{ currency(maxAmount) }}
Estimert månedsbeløp {{ currency(computeRate(form.loan_amount, form.tenure, midRate, 'monthly')) }}
Vil du refinansiere dyr smågjeld og spare penger?
Ja
Nei
{{ errors.refinance_amount[0] }}
{{ errors.first_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.last_name[0] }} Fyll inn det obligatoriske feltet.
{{ errors.mobile_number[0] }} Mobilnummer må fylles ut, 8 siffer
{{ errors.email[0] }} Fyll ut din E-postadresse, eks: kundeservice@nanofinans.no Kan ikke inneholde æ, ø, å
{{ errors.accepts_terms[0] }} For å kunne søke om lån gjennom Nanofinans må du godkjenne vår personvernerklæring.
{{ item }}
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 310000 kr over 5 år, nom. 11.66%, eff. 12.30% kost. 100558 kr, tot. 410558 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.
Sikkert og kostnadsfrit

Slik jobber vi for deg

Nanofinans sender søknaden din om forbrukslån til 23 forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet. Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet

Få svar innen kort tid

Hva skal du pusse opp?

Nordmenn er verdensmestre i oppussing, hevdes det. Vi pusser gjerne opp når vi har kjøpt en ny bolig og vi pusser opp når vi ønsker å selge den. Dessuten pusses det opp med jevne mellomrom mens vi bor der. Vi pusser opp når vi ser det trengs, eller når vi bare ønsker litt avveksling.

Tungvekterne i et oppussingsprosjekt er gjerne kjøkken og bad. Her er det ofte en del man ikke kan gjøre selv, og må ha inn håndverkere. Dette blir da også kostbare prosjekter.

Har du eget hus, bør taket sjekkes med jevne mellomrom. Det bør fornyes før behovet blir akutt og vannet renner inn.Så har vi selvfølgelig malejobber inne og ute, tapetsering, gulvlegging og annen fornyelse og vedlikehold.

 

Sett opp et budsjett

I alle tilfellene bør du sette opp et budsjett før du søker om lån til oppussing. Det ville være synd om kassa gikk tom før du var halvveis.

For det første bør du sjekke prisene på det du må legge ut for. Det gjelder materialer, verktøy og håndverkertjenester. Det er alltid et spørsmål hva man kan gjøre selv og hva man trenger hjelp til når man pusser opp. Husk at VVS-jobber og ting som har med det elektriske anlegget å gjøre, krever fagfolk.

Trenger du et håndverkerfirma, bør du legge ut jobben på anbud. Ikke velg det billigste anbudet uten videre, men innhent referanser og få presisert alt som skal gjøres i en skriftlig avtale.

 

Lån til oppussing uten sikkerhet

Har du akkurat kjøpt ny bolig, er den sikkert fullt belånt. Likevel er det mye som skal gjøres for at den skal bli beboelig for deg og dine. Det er jo også vanlig å sette sitt personlige preg på hjemmet sitt.

Da er som regel et forbrukslån løsningen. Slike lån kan du bruke til akkurat hva du vil, uten at långiver spør noe nærmere om det. For din egen del bør du lage et budsjett som nevnt ovenfor. Da har du bedre kontroll.

Det er mulig å få forbrukslån opp til 600 000 kroner med en løpetid på inntil femten år. Det er stor forskjell på rentesatsene, ettersom de blir fastsatt etter en vurdering av din personlige økonomi. Inntekten og størrelsen på gjelden du har fra før er viktige punkter her.

Dersom det er to medsøkere på et slikt lån, vil man ofte komme bedre ut i en slik kredittvurdering og dermed få lånetilbud med lavere rente.

 

Sammenlign oppussingslån

Det siste tipset her er å søke flere steder samtidig. Det vil som regel være litt forskjeller på renta du blir tilbudt og da vil det som regel lønne seg å velge den laveste.

nanofinans.no er en låneagent som gjør den jobben kostnadsfritt for deg. Du skriver en søknad og vi videreformidler den til flere banker og låneinstitusjoner. De fleste svarer umiddelbart, og vi sender deg svarene etter hvert som de kommer.

 

Lån til oppussing med sikkerhet

Lån med sikkerhet i boligen, vil alltid ha bedre betingelser. Det kan også bakes inn i selve boliglånet og dermed kun utgjøre et mindre månedlig tillegg å betale.

Har du en bolig hvor det er nedbetalt en del på det opprinnelige boliglånet, er dette mulig. Det ligger gjerne en grense på at banken vil ha en pantesikkerhet som ligger innenfor 85 % av boligens verdi. Så lenger du holder deg under dette, er det et potensial for ytterligere opplåning.

Det er vanlig å kontakte banken du har boliglånet i forbindelse med et slikt oppussingslån. Men det er ikke dermed sagt at du bør holde deg utelukkende til denne. Send en forespørsel også til konkurrerende banker. Det er helt uforpliktende å søke.

Får du bedre tilbud, kan du bruke det til å konfrontere din egen bank for å få de samme betingelsene. Det er heller ikke noe i veien for å ta opp lånet i den andre banken. Eller rett og slett høre med den andre banken om de har et tilbud på å overta hele boliglånet, inkludert det du trenger ekstra til oppussing.

Forbrukerrådets generelle anbefaling er at du bør reforhandle boliglånet med jevne mellomrom, og flytte det hvis du får bedre betingelser andre steder.

 

Oppussing for salg av bolig

Skal du selge boligen din, er det ikke dumt å gjøre et par grep for å få flere og høyere bud på den.Her er det imidlertid en avveiing av kostnadene til oppussingen og den tilsvarende prisøkningen.

Eiendomsmegler anbefaler gjerne noen strøk maling og litt skifting av tapet der det synes nødvendig. En renovering av badet vil selvfølgelig gi boligen et løft. Men det vil også samtidig koste så mye at du ikke kan være sikker på en tilsvarende prisøkning.

Noe som ofte virker prisdrivende er om du bygger om boligen for eksempel fra en treroms til en fireroms.

 

Finn lånet ditt på nanofinans.no

Lån til oppussing er populært, og vi har det du leter etter. Send en søknad gjennom oss, og vi formidler den til flere långivere. Kanskje er pengene på kontoen din før du har rukket å finne fram malerkosten. Det trenger forresten ikke dreie seg om et lån som skal brukes til oppussing. Det kan for eksempel være snakk om et lån som skal brukes til refinansiering av gjeld du allerede har.