Lån uten kredittsjekk?

Se beste alternativene til lån uten kredittsjekk

Vi sammenligner bankene i samarbeide med Axo Finans, en finansagent som formidler søknaden din til 15 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.

lån uten kredittstjekk

Fordeler med lån uten sikkerhet

 • Lavere rentenivå enn andre lån uten sikkerhet
 • Helt enkel, oversiktlig og uforpliktende søknad
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Hvis du takker ja, har du pengene raskt på konto

Slik jobber vi for deg

Låneagenten som Nanofinans samarbeider med sender søknaden din om lån til 12+ forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste lånet.
Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet for deg

Vi velger ut det beste lånet for nettopp deg

Lån uten kredittsjekk

Mange som lurer på om det er mulig å få lån uten kredittsjekk. Det er flere årsaker til at en kan foretrekke lån uten kredittsjekk. Et par av grunnene kan være at man rett og slett ønsker en litt kjappere låneprosess, mens andre kanskje ikke har en optimal kredittscore for øyeblikket.

I følge det norske lovverket er det ikke lov for banker og andre långivere å gi ut lån uten en kredittsjekk. Det kan være lett å tenke at denne loven er til bare for å gjøre det vanskelig, men det er faktisk både for bankens og privatpersonens sikkerhet. Hvis man ikke for øyeblikket er i stand til å betale ned på et lån bør man heller ikke ta et lån.

 • I Norge kan man ikke låne penger uten kredittsjekk

Loven sier at man ikke kan låne penger uten kredittsjekk. Det betyr nødvendigvis ikke at det er vanskelig å få lån. Senere i denne artikkelen kan du lese blant annet om de forskjellige typer lån og hvilke låneformer som er lettest å få. Du kan også lese om hva årsakene til dårlig kredittscore kan skyldes, og hvordan man kan raskt få ordnet opp i det.

Selv om man kanskje selv tenker at det ikke er vits å søke om lån fordi man har dårlig kredittscore trenger ikke det å stemme. Det er verdt å sjekke kredittscoren sin uansett. Det verste som kan skje er at man får avslag, og må fikse en bedre kredittscore før man helt enkelt kan søke om lån igjen.

Årsaker til dårlig kredittscore

Mange kan oppleve å finne ut at de enten har bedre eller dårligere kredittscore enn forventet, kanskje uten å vite hvorfor. Det er nemlig slik at det er flere faktorer som spiller inn. Poenget med en kredittscore er å gi bankene et svar på hvor sannsynlig statistisk sett det er at en person klarer å betale for seg. Faktorene som tres inn for å beregne kredittscoren er hovedsakelig alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner.

 • Faktorene som brukes til å beregne kredittscore er alder, inntekt, gjeld og betalingsvaner

Det er altså flere faktorer som spiller en rolle på kredittscoren. Dette gjør at det kanskje kan virke komplisert, men det er det ikke. Etter å ha funnet ut kredittscoren er det egentlig bare to utfall som kan forekomme – i beste fall trengs det ingen form for endring fra din side, i verste fall må noe endres.

De tre hovedårsakene til dårlig kredittscore er sene innbetalinger, aktive betalingsanmerkninger og stor variasjon i inntekt. Disse tre årsakene kan skyldes mye forskjellig, men alle er fullt mulig å gjøre noe med. årsakene her har også alle en sammenheng. Sene innbetalinger kan skylde stor variasjon i inntekten, noe som igjen fort kan føre til aktive betalingsanmerkninger.

3 årsaker til dårlig kredittscore:

 1. Sene innbetalinger
 2. Aktive betalingsanmerkninger
 3. Stor variasjon i inntekt

Disse tre vanligste årsakene til dårlig kredittscore har som nevnt en veldig tydelig sammenheng med hverandre. Hvis man forstår sammenhengen av at stor variasjon i inntekt kan føre til sene innbetalinger, som videre kan føre til betalingsanmerkninger, er det lett å se at det er fullt mulig å gjøre noe med kredittscoren.

Hvordan fikse dårlig kredittscore?

Som vi allerede har poengtert er det en veldig sentral sammenheng i de tre mest vanlige årsakene til dårlig kredittscore. Mange kan oppleve å ha dårlig kredittscore, mange velger også å gjøre noe med det, mens andre kanskje ikke bryr seg. Det er nemlig slik at det ikke er noen som helst fordel med å ha dårlig kredittscore – bare ulemper.

 • Med dårlig kredittscore kan man ikke få lån i Norge

Hvis det er slik at man opplever å ha dårlig kredittscore kan man ikke få noen som helst form for lån. De aller fleste vil i ny og ned trenge lån til ett eller annet, uansett om det er bolig, reise eller ny mobil, så er ofte et lån å foretrekke.

Det er ingen grunn til å tenne varsellamper og bryte ut i panikk av dårlig kredittscore. En dårlig kredittscore er nemlig fullt mulig å fikse opp i. Kjernen til dårlig kredittscore ligger ofte i stor variasjon i inntekten. Dette fører til sene innbetalinger, som igjen fører til betalingsanmerkninger. Her må man enten prøve å finne en mer stabil inntektskilde, eller være forberedt på at det kommer måneder med lavere inntekt. Det kan man enkelt gjøre med å sette av litt de månedene man har god inntekt.

 • Man kan ikke få lån med aktive betalingsanmerkninger

Hvis man sitter med en eller flere aktive betalingsanmerkninger er det slik at det ikke er mulig å få lån. Igjen er det ingen grunn til å tenne varsellamper eller bryte ut i panikk. å fikse opp i betalingsanmerkninger er nemlig kjempe lett. Alt man trenger å gjøre for å få fjernet anmerkningene er å betale for seg.

 • Tips – Så snart man betaler betalingsanmerkningene blir de borte

Det er i all hovedsak bare to utfall ved eventuell kredittvurdering. Enten er den bra og man trenger ikke å endre noe, eller så må man fikse opp i noe før man kan få lån. Uansett utfall er det ikke noe krise. Heldigvis er betalingsanmerkninger og dårlig kredittvurdering enkle å rette opp i.

Før man søker om lån er det alltid viktig å vite hvilke alternativer som er, og hva de forskjellige lånene egner seg best til.

Forskjellige typer lån

Det er alltid viktig å vite hva man får av de forskjellige typene lån som er, og hva hver av de lånene passer best til. Hvis man velger et helt feil lån for sitt behov kan det nemlig ende i en vanskelig økonomisk situasjon.

Det er en jungel av forskjellige lån, men vi skal holde oss til de tre lånene som er best på hver sine felt. Dette er også de tre mest foretrukket lånene blant nordmenn. Det er ikke uten grunn. Disse tre lånene egner seg nemlig veldig bra på hver sine felt.

De 3 beste lånene på hver sine felt:

 1. Boliglån
 2. Billån
 3. Forbrukslån

De tre mest vanlige lånene i Norge, og samtidig de tre beste lånene på hver sine felt, er boliglån, billån og forbrukslån. Dette er lån som kommer med hver sine fordeler og ulemper, og er generelt tre ganske forskjellige former for lån. Alt i alt er hver av disse lånene veldig bra former for lån.

Når det kommer til kjøp av bolig er det ingen tvil hvilket lån man skal se etter. Man skal naturligvis se etter boliglån. Det er egentlig ingen andre alternativer enn boliglån når man skal kjøpe seg bolig. I tillegg til å være det eneste alternativet man bør vurdere når man kjøper bolig er boliglån også den aller billigste formen for lån.

 • Boliglån er den aller billigste formen for lån

Det er altså veldig mange fordeler som kommer med boliglån – Det eneste lånet å vurdere til bolig og det billigste lånet av dem alle. Ikke bare er boliglån uten tvil det lånet som egner seg best til kjøp av bolig. Det er nemlig også uten tvil den formen for lån som egner seg best til kjøp av hytte og fritidsbolig også.

Selv om det er mange fine fordeler med boliglån, kommer det på lik linje med andre lån, både med fordeler og ulemper. Den største og mest sentrale ulempen når det gjelder boliglån er kravet om sikkerhet. Når man låner penger til bolig, stiller nemlig banken krav om sikkerhet i boligen. Dette betyr at banken har rett til å tvangs selge boligen dersom låntaker ikke klarer å betale for seg – noe som ikke alltid er like hyggelig å ha i bakhodet under tunge økonomiske tider som kommer i ny og ned.

 • Største ulempe med boliglån: Krav om sikkerhet i boligen

Boliglån er også en form for lån som krever mer av låntaker enn andre låneformer. Med dette mener vi at det kan være vanskeligere å få et boliglån enn en annen type lån.

Når det kommer til kjøp av bil derimot, er ikke boliglån lenger kongen på haugen. Det trengs ingen rakettforsker for å forstå at billån er den rette formen for lån når det gjelder bilkjøp. Billån er også en form for lån som er generelt sett veldig billig, og fungerer i de fleste tilfeller veldig bra til bilkjøp. Vi sier i de fleste tilfeller da forbrukslån faktisk noen ganger kan fungere bra til bilkjøp – mer om det kommer.

 • Billån er som oftest best når det gjelder bilkjøp

Noe ikke alle vet om billån er at det kan brukes til mer enn bare kjøp av bil. Billån kan nemlig også i mange tilfeller egne seg bra til kjøp av andre motoriserte ting, som for eksempel motorsykkel, bår og snøscooter.

 • Største ulempe med billån: Krav om sikkerhet i bilen

På lik linje med boliglån er den kanskje den største ulempen med billån kravet om sikkerhet i bilen. Det vil si at om man ikke betaler for seg, kan banken nemlig selge bilen – og ta pengene.

Som nevnt kan faktisk forbrukslån i enkelte tilfeller være den beste formen for lån når det gjelder kjøp av bil. Hvis man vurderer å kjøpe bruktbil i lavere prisklasse, bør man også vurdere å bruke forbrukslån til det.

Forbrukslån er nemlig en form for lån som kommer med en hel rekke flotte fordeler. For det første er det betraktelig enklere å faktisk få forbrukslån enn det er å få billån, for det andre stilles det ingen krav om sikkerhet med et forbrukslån. På den andre siden er det ingenting å skjule at forbrukslån vanligvis er noe dyrere enn billån.

 • Forbrukslån kan brukes til kjøp av bruktbiler i lavere prisklasser

Forbrukslån er som nevnt en form for lån som kommer med en hel rekke fordeler.

Fordeler med forbrukslån:

 • Enkelt å få
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Ingen som helst form for sikkerhet
 • Bruk pengene på hva som helst
 • Pengene vises raskt på konto

Det er altså veldig menge flotte fordeler med forbrukslån, men om man ikke får det beste forbrukslån, vil disse fordelene være lite betydelige.

Hvordan få et bra lån?

I en verden hvor man mer eller mindre konstant ser annonser for ‘’bra’’ lån, er det ikke lenger enkelt å skille bra og dårlige lån. Det er blitt som en hel jungel av lån. Om man ikke er obs, og klar over hva som er et bra og ikke fullt så bra lån, vil man som oftest ende opp med et lån som ikke er optimalt i det hele tatt.

Det de fleste gjør er at de søker om lån fra dagligbanken sin – og det er det. Dette er en veldig dårlig strategi for å få et så bra lån som mulig. Grunnen til at dette er en så dårlig ide er at banken vet at folk flest ikke søker om lån flere plasser. Dermed kan de mer eller mindre gi hvilke som helst betingelser, og låntakeren vil tro at det er et bra lån.

I stedet for å bare høre med en bank er det faktisk en del som forespør seg i et par banker til. Det er helt riktig tankegang, men ved å spørre banker direkte om lån vil man ikke nødvendigvis få de beste rentene og betingelsene. Søknadene kan også ofte være veldig kompliserte, og små skrift kan gjøre at man binder seg opp til noe man egentlig ikke ønsker.

Det er her Nanofinans.no kommer inn i bilde. Når du søker om lån gjennom oss vil du ende opp med å få så mange fordeler du kanskje engang ikke hadde håpet på.

Fordeler med lån gjennom Nanofinans.no:

 • Superenkel, oversiktlig og helt uforpliktende søknad
 • Du kan låne uten sikkerhet
 • Søknaden vil nå frem til hele 12+ banker som vil konkurrere om å få deg som låntaker
 • Du vil få det beste tilbudet innen veldig kort tid
 • Takk helt enkelt ja eller nei til tilbudet
 • Få pengene på konto innen kort tid

Søk helt uforpliktende om lån gjennom Nanofinans i dag, for å finne ut hvor bra og billig lån du kan få!