Rentefritt lån

Få svar innen kort tid

Vi sammenligner bankene i samarbeide med Axo Finans, en finansagent som formidler søknaden din til 15 långivere og sender det beste tilbudet til deg. Alt på ett sted! Du får svar innen kort tid, og du får hjelp av oss underveis.

rentefritt lån

Fordeler med forbrukslån

  • Lavere rentenivå enn andre lån uten sikkerhet
  • Helt enkel, oversiktlig og uforpliktende søknad
  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Du kan bruke pengene på det du selv ønsker

Slik jobber vi for deg

Låneagenten som Nanofinans samarbeider med sender søknaden din om lån til 12+ forskjellige långivere helt gratis.
Långiverne konkurrerer dermed om å gi deg det beste forbrukslånet.
Det er helt uforpliktende å be om tilbud, og du får svar innen kort tid.

Du sender bare inn en søknad

Først fullfører du søknadsskjemaet raskt og enkelt

Søknaden sendes til bankene

Det er kostnadsfritt og sikkert å bruke tjenesten

Få det beste tilbudet for deg

Vi velger ut det beste forbrukslånet for nettopp deg

Rentefritt lån – er det mulig?

Renter er det banker andre långivere tar som betaling for å låne deg, låntakeren, penger. En kan jo forstå at långivere vil ha betaling for å låne ut penger. Alle vil ha jo ha betaling for tjenestene de tilbyr. Alle har jo regninger de skal betale. Det gjelder långivere og banker like mye som det gjelder for de som kommer til dem for å låne penger. Långivere vil ha så høy rentesats på sine lån som de kan. Da tjener de mest mulig. Det er det motsatt av hva en låntaker vil. Låntaker vil på sin side ha så lav rentesats som mulig. Det kan av og til føre til motsetninger mellom de to parter.

Hva det faktisk er

Derfor er det svært uvanlig å finne tilbud om rentefrie lån. De eksisterer, men de er vanskelig å finne. Når man finner dem er det ofte snakk om et kampanjetilbud fra långiveren sin side. Med det er ikke sagt at det lånet som eventuelt blir tatt opp under kampanjeperioden forblir rentefritt. Etter at kampanjeperioden for lånet opphører, starter som regel rentene å løpe. Man kan derfor føre en argumentasjon for at det ikke er snakk om et rentefritt lån, men om en utsettelse av rente og avdragsbetaling.

Når brukes rente- og avdragsfrihet?

En slik ordning kan være fordelaktig for en låntaker som har behov for et relativt lite beløp fort for å dekke en overraskende utgift og vet at midlene som behøves for å betale tilbake lånet før rente- og avdragsfriheten opphører og rentene begynner å løpe. Det kan også være fordelaktig for en långiver hvis det er ønskelig å skaffe seg nye kunder. Da er som regel snakk om at en rente- og avdragsutsettelse gis i forbindelse med en markedsføringskampanje.

En sjelden gang i mellom kan man få rentefrihet på et boliglån, men det er ikke vanlig. Det som er vanlig, er at borettslag kan få avdragsfrihet på det lånet som ble tatt opp i forbindelse med oppføringen av bygget borettslaget befinner seg. I slike tilfeller kan avdragsfriheten vare i opptil 30 år. Dersom det er tilfelle, betaler beboerne i borettslaget bare renter til banken som har innvilget lånet.

Hvor finner man lån med rente- og avdragsfrihet?

Det beste stedet, eller de beste stedene for å være nøyaktig, å lete etter lån som tilbyr rentefrihet, i en periode, for private personer er på internett. Der er det mange forskjellige kredittselskaper som tilbyr slike lån. Det kan dreie seg om en sum så høy som 10000 kroner. Det kan også være snakk om en så liten sum som 1000 kroner. De aller fleste av disse kredittselskapene har en lånekalkulator på nettsidene sine som lar eventuelle låntakere beregne hvor store månedsutgiftene ved et gitt lån kommer til å være.

Slike lån kan kalles mange ting, men det mest vanlige er mikrolån. Denne typen lån har som regel en rentefri periode på omtrent 30 dager. Skulle det være ønskelig å ha en lenger rentefri periode? Da er det bedre å søke om et kredittkort som kan ha en så lang rentefrihet som 60 dager. Et kredittkort har også høyere beløpsgrense. Er det noe som frister som du ikke har penger til? Da kan et kredittkort løsningen. Lang rentefrihet fører til at en eventuell låntaker allerede sparer penger samelignet med å betale renter og avdrag med det samme lånet blir tatt opp.

Slik bestiller du et lån

Det enkleste er å bruke din Bank ID når du søker om et slikt lån. De har også en nedre aldersgrense på 20 år. Mer er ikke nødvendig. Eller rettere sagt, det er en ting til. En potensiell lånsøker må igjennom en lovpålagt kredittsjekk for å få godkjent søknaden om et smålån. Kredittsjekken er for å undersøke om lånesøkeren har utestående krav til inkasso eller betalingsanmerkninger. Har lånesøkeren det, er det grunn til å gi avslag på en søknad om lån. Dersom lånesøkeren ikke har det, blir søknaden godkjent. Søkeren kan da forvente å få lånebeløpet overført inn konto relativt raskt. Litt avhengig av hvilket selskap søknaden sendes til, kan lånebeløpet komme inn på konto i løpet av samme dag som søknaden ble sendt inn.